Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Beslenme ve gelisme

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gelişim & Davranış Değişiklikleri
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=21701
Tarih: 17 Ağu 2025 Saat 07:12

Konu: Beslenme ve gelisme
Mesajı Yazan: feraye
Konu: Beslenme ve gelisme
Mesaj Tarihi: 25 Oca 2010 Saat 22:32
Merhaba doktor bey
Benim oglum 5 aylık.  İlk iki ay 1 kg aldı. 3 ve 4. aylarda yanlızca 500 gr aldı. (Dogum kilosu 2770 boyu 50 cm.) 4 buçuk aylık kontrolunde 6200 gr ve 64 cm di. Dr. mama onerdi. Fakat biberon almadıgı icin mama kasıkla yediriyordum. Zorla yiyordu pek sevmedi öğürüyordu bazen. İki defa kustu yerken agzından burnundan geldi mamalar. O yuzden vermiyorum. Yanlızca anne sütü alıyor. Sizce gelisimi nasıl? Ek gıda önerir misiniz yoksa 6 aylıktan sonra mı baslamam gerekir? Bir de bazen emmek istemiyor. Gündüz 4 saat emmediği oluyor. Bu normal midir?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Oca 2010 Saat 10:30
Hata yapıyorsunuz.... Her ay 1 kilo alacak diye bir kaide yok... Biraz düşük kilolu doğduğundan açığını kapatmak için ilk 2 ay biraz hızlı gitmiş, sonra, NORMALE dönmüş.. 3.5 kilo doğanlar, bu ayda 7 kilo olurlar.. Siz öncelikle anne sütünü vermeye devam edin, çocuğu çok sıkmayın, mama verdiğiniz için anne sütü tehlikeye girecek. Mama ile şişman olacağına, anne sütü ile zayıf olsun tercih ederim..Daha sağlıklı oluyorlar. Ayrıca 4. aydan itibaren, mamaya ihtiyacınız yok, paranızı telef etmeyin. Kutu sütlerinden kullanın..Oda, anne sütünün yetmediğinden şüphe ederseniz.. İsterse 2 sene sadece anne sütü alabilir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat