Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - yağ çeşitleri...
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumyağ çeşitleri...

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
demirfiliz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 12 Şub 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 138
Mesajın Direkt Linki Konu: yağ çeşitleri...
    Gönderim Zamanı: 30 Eki 2009 Saat 18:44
merhaba doktor bey
benim merak ettiğim birşey var yağlar hakkında bilgilendirirseniz çok sevinirim.
zeytin yağı,ayçiçek yağı, tereyağı,margarin,kanola yağı, fındık yağı,mısırözü yağı vs vs
piyasada birçok yağ çeşidi mevcut, beslenme uzmanlarının önerdiği sızma zeytinyağıdır,bunun dışında margarin kullanmayın denilir.
birde riveara yağ var biz komili riveara yağ kullanıyoruz uzun zamandır sızma zeytinyağı ağır geliyor her yemekte kullanamıyoruz bunun dışında evimizde hiç margarin bulunmaz pasta böreklerde de ayçiçek yağı kullanırım.
komili riveara yağ hakkında olumsuz şeyler duydum bu konu hakkında bilgi verirmisiniz hangisini kullanmalıyız?
(kızıma 15 aylığa kadar komili sızma kullandım ama gerçekten ağır bir koku oluyor ben kendim yiyemediğim birşeyi kızıma vermek istemedim ve bıraktım şimdi zaten ev yemeklerinden yiyor az salçalı az yağlı ve az tuzlu yaprım yemeklerimizi ve dediğim gibi komili riveara kullanıyoruz )
teşekkür ederim kolay gelsin...
papatya
Yukarı Dön
omerim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 08 Oca 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 96
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eki 2009 Saat 19:49
ben de merak ediyorum bu konuyu. misir ve kanola almiyorum genetigi degismistir diye. margarine zaten aklim yatmadi. zeytinyag, findikyagi ve tereyag kullaniyorum. benim derdim de tereyag. hem yemeklere hem de pasta borege kullaniyorum yani tuketimimiz turkiye ortalamasinin bayagi uzerindedir. hakikaten cok zararli mi kalp ve damarlar icin.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119482
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eki 2009 Saat 20:15
Damak zevkinize hangisi daha uygun geliyorsa onu kullanın. Zararlı olan yağın cinsinden ziyade, miktarıdır.... Hangi yağ olursa olsun, ifrata kaçmayın..
Yukarı Dön
demirfiliz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 12 Şub 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 138
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eki 2009 Saat 21:23
ama hocam riveara nın içeriğini sormak istemiştim ben bi arkadaşım dediki riveara yağların karışımıymış onu kullanacağına ayçiçek yağı kullan daha sağlıklı dedi kafama taktım bende...
yemeklerime çok yağ kullanmıyorum zaten ama yağın içeriği de önemli bence....
piyasada rant amaçlı bir çok ürün çıkarılıyor bu tuzaklara düşmemek lazım diye düşünüyorum
teşekkür ediyorum...
papatya
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119482
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Eki 2009 Saat 11:15
Riviera dedikleri bir karışımdır, doğru. Genellikle çok yoğun bir yağ olan "zeytinyağını" fındık veya ayçiçek yağı ile inceltiyorlar... Bunlar zararlı yağlar değildir. Tabii, işin hilesi yapılır ve zararlı yağlar kullanılırsa, iş değişir. Bunun içinde belli markaları kullanın.. Sahte ürün almamaya bakın.
Yukarı Dön
demirfiliz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 12 Şub 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 138
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kas 2009 Saat 15:20
doktor bey cevabınız içimi rahatlattı ancak vaktinizi de çok almak istemiyorum ama arkadaşımın dediği gibi böyle karışım bir yağı kullanmaktansa sırf ayçiçek yağı kullanmak daha mı iyi acaba
hem kızım açısından hemde eşimde tansiyon hastası bu nedenle soruyorum teşekkür ederim
papatya
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119482
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kas 2009 Saat 16:10
Keyfinize kalmış bir şey... Ayçiçek yağı, Zeytinyağı ile karışınca ortaya kötü bir malzeme çıkmaz.. Sağlık açısından farketmez. Karışım olunca zeytinyağının değeri veya yararı  azalmıyor... Damak zevkinize hangisi uyarsa onu kullanın..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.