Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

yağ çeşitleri...

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=19494
Tarih: 07 Kas 2025 Saat 23:17


Konu: yağ çeşitleri...
Mesajı Yazan: demirfiliz
Konu: yağ çeşitleri...
Mesaj Tarihi: 30 Eki 2009 Saat 18:44
merhaba doktor bey
benim merak ettiğim birşey var yağlar hakkında bilgilendirirseniz çok sevinirim.
zeytin yağı,ayçiçek yağı, tereyağı,margarin,kanola yağı, fındık yağı,mısırözü yağı vs vs
piyasada birçok yağ çeşidi mevcut, beslenme uzmanlarının önerdiği sızma zeytinyağıdır,bunun dışında margarin kullanmayın denilir.
birde riveara yağ var biz komili riveara yağ kullanıyoruz uzun zamandır sızma zeytinyağı ağır geliyor her yemekte kullanamıyoruz bunun dışında evimizde hiç margarin bulunmaz pasta böreklerde de ayçiçek yağı kullanırım.
komili riveara yağ hakkında olumsuz şeyler duydum bu konu hakkında bilgi verirmisiniz hangisini kullanmalıyız?
(kızıma 15 aylığa kadar komili sızma kullandım ama gerçekten ağır bir koku oluyor ben kendim yiyemediğim birşeyi kızıma vermek istemedim ve bıraktım şimdi zaten ev yemeklerinden yiyor az salçalı az yağlı ve az tuzlu yaprım yemeklerimizi ve dediğim gibi komili riveara kullanıyoruz )
teşekkür ederim kolay gelsin...


-------------
papatya



Cevaplar:
Mesajı Yazan: omerim
Mesaj Tarihi: 30 Eki 2009 Saat 19:49
ben de merak ediyorum bu konuyu. misir ve kanola almiyorum genetigi degismistir diye. margarine zaten aklim yatmadi. zeytinyag, findikyagi ve tereyag kullaniyorum. benim derdim de tereyag. hem yemeklere hem de pasta borege kullaniyorum yani tuketimimiz turkiye ortalamasinin bayagi uzerindedir. hakikaten cok zararli mi kalp ve damarlar icin.


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Eki 2009 Saat 20:15
Damak zevkinize hangisi daha uygun geliyorsa onu kullanın. Zararlı olan yağın cinsinden ziyade, miktarıdır.... Hangi yağ olursa olsun, ifrata kaçmayın..


Mesajı Yazan: demirfiliz
Mesaj Tarihi: 30 Eki 2009 Saat 21:23
ama hocam riveara nın içeriğini sormak istemiştim ben bi arkadaşım dediki riveara yağların karışımıymış onu kullanacağına ayçiçek yağı kullan daha sağlıklı dedi kafama taktım bende...
yemeklerime çok yağ kullanmıyorum zaten ama yağın içeriği de önemli bence....
piyasada rant amaçlı bir çok ürün çıkarılıyor bu tuzaklara düşmemek lazım diye düşünüyorum
teşekkür ediyorum...


-------------
papatya


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 31 Eki 2009 Saat 11:15
Riviera dedikleri bir karışımdır, doğru. Genellikle çok yoğun bir yağ olan "zeytinyağını" fındık veya ayçiçek yağı ile inceltiyorlar... Bunlar zararlı yağlar değildir. Tabii, işin hilesi yapılır ve zararlı yağlar kullanılırsa, iş değişir. Bunun içinde belli markaları kullanın.. Sahte ürün almamaya bakın.


Mesajı Yazan: demirfiliz
Mesaj Tarihi: 01 Kas 2009 Saat 15:20
doktor bey cevabınız içimi rahatlattı ancak vaktinizi de çok almak istemiyorum ama arkadaşımın dediği gibi böyle karışım bir yağı kullanmaktansa sırf ayçiçek yağı kullanmak daha mı iyi acaba
hem kızım açısından hemde eşimde tansiyon hastası bu nedenle soruyorum teşekkür ederim


-------------
papatya


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Kas 2009 Saat 16:10
Keyfinize kalmış bir şey... Ayçiçek yağı, Zeytinyağı ile karışınca ortaya kötü bir malzeme çıkmaz.. Sağlık açısından farketmez. Karışım olunca zeytinyağının değeri veya yararı  azalmıyor... Damak zevkinize hangisi uyarsa onu kullanın..



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat