Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
hüseyin can
Elmas Üye
hüseyincan'ım..izzet berk'im..paşalarım
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5686
|
Konu: bebeğimin beslenme saatleri Gönderim Zamanı: 10 Eki 2009 Saat 21:12 |
kızlar bebeğim 6 aylık oldu yavaş yavaş ek besinlerede geçtik fakat hangi saatte hangi besinleri vermeliyim yardımcı olursanız sevinirim.siz neler veriyorsunuz bebişlere tavsiyelerinizi bekliyorum
|
|
 |
ilal
Altın Üye
Puanlar: 3036
|
Gönderim Zamanı: 10 Eki 2009 Saat 21:28 |
ahhh...ahhh ben böyle bir topic arıyordum...Eylül 10. ayını bitirecek ama ne yiyor derseniz...kuru ekmek ve peynir yedirebilmek için çubuk kraker.... bir ara iyiydik ama şimdi yemiyor. ben kahvaltıda bebe bisküvisini çok kullandım. süt le ezip içine peynir,öğütülmüş ceviz,kabak çekirdeği (çinko açısından) filan koydum. yumurtayı yemedi...yemiyorda..omlet bile yaptım olmadı. öğleden önce meyve püresi öğlen uykudan sonra kemik sulu,tavuk sulu, çorba...mercimek ve yaylayı sevdi.sebzeyi yemedi. ikindide yoğurt. genelde dano--leri veriyorum akşam yemeği biz ne yiyorsak ondan sularından filan veriyorum. birdönem buğdayla mamalar hazırladım. pekmez-ceviz-fındık la filan zenginleştirdim.onları yemişti...ama şimdi onlarıda yemiyor. ben sanırım dişler diyorum.yada bir dönem geçecek.fakat anne sütü ağırlıkta hep.
|
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.
|
 |
nazenin
Katılımcı Üye
Puanlar: 214
|
Gönderim Zamanı: 10 Eki 2009 Saat 21:36 |
sabah yumurta bebe bisküvisi peynir blanderden geçirip verebilirsin .öğlen patates havuç ve az da kabak tan oluşan sebze çorbası ikindin yoğurt veya elma püresi akşamda az yağlı ve çok tuzlu olmamasına dikkat ederek baklagil sularından ya evde ne yemek varsa ondan verebilirsin kızım 4 yaşında deneyim yok değil yani
|
didem bekar
|
 |
TÜBAY
Elmas Üye
Puanlar: 4018
|
Gönderim Zamanı: 10 Eki 2009 Saat 21:53 |
|
ALDIĞIM İKİ NEFES;EŞİM VE KIZIM
|
 |
Esra
Altın Üye
Puanlar: 3989
|
Gönderim Zamanı: 10 Eki 2009 Saat 22:58 |
hep 3 satde bir verdim çcuklara bebekken...sabah 9 da kahvaltı yumurta peynir,zeytin ezmes,reçel,öğlen çorba yoğurt,ikindi meyve püresi bebe büskivisi süt(karışım),akşamda muhallebi(pirinç unu,buğday nışastasını karıştırmıştım) gecede mama..ama büyüdükce herşeyi verdim hiç sakınmadım...yanlız ceviz çok yağlı ağır gelmezmi?
|
 BİN SENE OKUSAM...NE BİLİYORSUN DİYE SORSALAR..SADECE....HADDİMİ...DERİM..!!!!
|
 |
MaRaL
Altın Üye
Puanlar: 3238
|
Gönderim Zamanı: 10 Eki 2009 Saat 23:22 |
sabah uayndiginda tahilli sutunu içio 200-250 ne kadar isterse iki saat kadar sonra bakicisi kahvalti verio biskuvi falan akri$trio, ne koyyo tam bilmiorum :) uyyo uyaninca evde pi$en etli sebze yemegi uzerine yogurt yada labneiki -uç saat sonra meyva puresi yada sut yine sonra içerse sut aksam yatamdan oncede yine tahilli sut :)
ama kizim 1 ya$inda size uymaz bu menu
ben 6 aylikken, sutum boldu , kahvaltisini ble kendi sutumle hazirliodum , yumurta sarisi nin çeyregi, biskuvi, meyvali labne, pekmez , az tahil sutumu yaad sutu kari$tirip veriodum bide oglen pirinçli sebze ha$alyip blanderdan geçiriodum ama tam pure olamyacak , hafif taneli
kalan ogunlerde de hep emziriodum
bunlarida vermezdimde i$e ba$alyacakdim ve kziimi bakiciya verdim , ali$amsi için mecburdum :((
|
|
 |
demet
Altın Üye
İKİ MELEĞİN ANNESİ, FORUMUN TATLI MELEĞİ
Puanlar: 2092
|
Gönderim Zamanı: 11 Eki 2009 Saat 01:31 |
bızdede tunaya neler hazırlamıstım neler.sabah kahvaltısı tam tekmıldı.ara ögunde yogurt.hemde kendım yapıyordum.öglen sebze püresı baklıytlar varsa et haslardımsuyunu kendısını mınık mınık koyardım ıcıne.ıkındıde meyve püresı yada meyve yedırırdım aksam bız ne yersek tabakta ezıp ondan verırdım.gece emıyordu.1.yasından sonra sute alıstırana kadarmuhalebı verdım.sonra gece yatmadan önce ballı sut.hala devamedıyorumballı sute gecelerı.aklıma gelmısken söylıyım gece yatarken ıcırılen balı sut eger cocuk hasta ıse ve balgamlı öksurugu var ıse.bunu dahada zorlastırıyormus.okudugum yazının yalancısıyım..sımdı ceylıne.yavrum hıc özel bırsey hazırlayamıyorum.vaktım olmadı.tuna kadarda ıstahlı bır cocuk degıl zaten.ma kahvaltıda yumurta peynır bal vb.seyler verıyorum.öglen yemek ne varsa aksamda aynı.arada meyve verıyorum ezıp pudıng yapıyorum muhallebı falan falan ebrucum.ne zor demı sıl bastan yenıden baslamak..senı en ıyı anlayan benım herhalde..
|
Mevlam Sen'den gelene, gelmeyene; ne şekilde belirlemişsen kaderime, bu oyundaki biçtiğin rolüme, yürekten kocaman bir EYVALLAH
|
 |
demet
Altın Üye
İKİ MELEĞİN ANNESİ, FORUMUN TATLI MELEĞİ
Puanlar: 2092
|
Gönderim Zamanı: 11 Eki 2009 Saat 01:33 |
unuttum; elını korkak alıstırma yemıyosa yemıyo dıye tuhler vahlarda cekme herseyın vaktı zamanı var ve herseyı severek yıyecek dıyede bır kural yok.az az sonra bır kasık artırarak verılebılır.önemlı olan tadını alması sımdılık.sonra az cok kestırırsın ne yıyıp yemedıgını..
|
Mevlam Sen'den gelene, gelmeyene; ne şekilde belirlemişsen kaderime, bu oyundaki biçtiğin rolüme, yürekten kocaman bir EYVALLAH
|
 |