Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - keçi sütü
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkeçi sütü

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
merwe Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 174
Mesajın Direkt Linki Konu: keçi sütü
    Gönderim Zamanı: 28 Tem 2009 Saat 14:13

hocam merhabalar

market reyonlarında gezerken pastörize keçi sütüne rastladım? oğlum 1 yaşında,inek sütünün yanı sıra keçi sütüde içirebilir miyim? anne sütüne yakın olduğunu duymuştum?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118541
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Tem 2009 Saat 14:43
Keçi sütü ilk tercihimiz değil. İnek sütü allerjisi olanlara veriyoruz. İnek sütüne oranla, daha az demir, Dvitamini, B12 vitamini ve folik asit ihtiva eder.Devamlı keçi sütü ile beslenen bebeklerde "Megaloblastik anemi " oluşabilir.
Yukarı Dön
merwe Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Tem 2009 Saat 17:36
oğlum inek sütünü günde 500 ml bayıla bayıla içiyor zaten,fazlasını versem itiraz etmicek,arada keçi sütüde vermemin bir zararı olmaz o zaman değil mi hocam?
teşekkürler yanıtınız için
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Tem 2009 Saat 20:29
Yoooo, niye olsunda, inek sütüne bir üstünlüğü yok... Zannedersem fiyatı da biraz fazla.. 
Yukarı Dön
merwe Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Tem 2009 Saat 21:21
yani faydalıysa fiyatı sorun değil ama siz inek sütüne tercih etmiyorsanız kullanmanında çok önemi yok:) teşekkürler aydınlattığınız için
Yukarı Dön
merwe Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Tem 2009 Saat 21:41
hocam merhaba
bir kaç konu hakkında daha fikirlerinize danışmak istiyorum; oğlum şu an 13 aylık,1 yaşını geçtiğinden bu yana bize kimliğini ispatlamak ister gibi bir hali var,özellikle yemek yeme hususunda...ilk 6 ay sadece anne sütü aldı,sonrasında ek gıdaları sorunsuz bi biçimde kabul etti,yemesi gerekenleri düzenli tüketen oğlum yaklaşık 1 aydır çorba içmiyor,kahvaltı yapmıyor,yumurta yemiyor,sadece makarna,kuskus,pilav,köfte ve tavukla besleniyor,hadi yumurtasını falan köfteyle yoğurup bi şekilde vitamininden yararlanmasını sağlıyorum ama sebze konusu biraz canımı sıkıyor...
çok acıkmasını bekliyorum sevdiği sebze yemeklerinden çorbalarından veriyorum tadını aldıktan sonra imkanı yok yemiyor ama nerde pilav görse ağzı sulanmaya başlıyor...son günlerde çaresiz istediklerini yediriyorum çünkü gün içinde karnı doymayınca gece sık sık uyanıp acıkıyor. günde 3-4 köfte yada 1-2 parça tavuk yediği oluyor,bunun yanında meyveyide bol veriyorum,sebzenin yerini bu şekilde doldurabilir miyim? ananastan tutunda taflana kadar herşeyi yiyor maşallah:)
onunla güç çatışmasına girmek istemiyorum,bu geçici bi süreçmidir,nasıl bir yol izlemeliyim? bu arada ayına göre kilosu ve boyu gayet iyi durumda.
birde 2-3 gündür sol kulağını çekiştiriyor sık sık,hasta gibi bi hali yok,neden kaynaklı olabilir bu durum?
kıymetli vaktinizi aldığım için kusura bakmayın,iyi çalışmalar...

Düzenleyen merwe - 29 Tem 2009 Saat 21:44
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Tem 2009 Saat 10:34
Çocukların "damak zevki" zaman zaman farklılıklar gösterir.. En az;500ml süt, 1 kuru köfte kadar  etli yemek ve bir meyvadan sonrakileri ister yer, ister yemez, önemli değil. Brokkoli (!) yemesi şart değil.. Çocuğu çok zorlayıp, yüz-göz olmayın.
Yukarı Dön
merwe Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Tem 2009 Saat 12:57
hocam çok sağolun,çocuk bakımı konusunda bizleri tam anlamıyla kendimize getirip sakinleştiriyorsunuz diyebilirim,biz anneler yediklerinide yemediklerinide hemen sorun edip üzülüyoruz:)
hocam bide kulağını çekiştirmesini sormuştum,dişlerden kaynaklı olabilir mi?
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.