Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

keçi sütü

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=17396
Tarih: 10 Eyl 2025 Saat 03:26

Konu: keçi sütü
Mesajı Yazan: merwe
Konu: keçi sütü
Mesaj Tarihi: 28 Tem 2009 Saat 14:13

hocam merhabalar

market reyonlarında gezerken pastörize keçi sütüne rastladım? oğlum 1 yaşında,inek sütünün yanı sıra keçi sütüde içirebilir miyim? anne sütüne yakın olduğunu duymuştum?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Tem 2009 Saat 14:43
Keçi sütü ilk tercihimiz değil. İnek sütü allerjisi olanlara veriyoruz. İnek sütüne oranla, daha az demir, Dvitamini, B12 vitamini ve folik asit ihtiva eder.Devamlı keçi sütü ile beslenen bebeklerde "Megaloblastik anemi " oluşabilir.

Mesaj Tarihi: 28 Tem 2009 Saat 17:36
oğlum inek sütünü günde 500 ml bayıla bayıla içiyor zaten,fazlasını versem itiraz etmicek,arada keçi sütüde vermemin bir zararı olmaz o zaman değil mi hocam?
teşekkürler yanıtınız için

Mesaj Tarihi: 28 Tem 2009 Saat 20:29
Yoooo, niye olsunda, inek sütüne bir üstünlüğü yok... Zannedersem fiyatı da biraz fazla.. 

Mesaj Tarihi: 28 Tem 2009 Saat 21:21
yani faydalıysa fiyatı sorun değil ama siz inek sütüne tercih etmiyorsanız kullanmanında çok önemi yok:) teşekkürler aydınlattığınız için

-------------

Mesaj Tarihi: 29 Tem 2009 Saat 21:41
hocam merhaba
bir kaç konu hakkında daha fikirlerinize danışmak istiyorum; oğlum şu an 13 aylık,1 yaşını geçtiğinden bu yana bize kimliğini ispatlamak ister gibi bir hali var,özellikle yemek yeme hususunda...ilk 6 ay sadece anne sütü aldı,sonrasında ek gıdaları sorunsuz bi biçimde kabul etti,yemesi gerekenleri düzenli tüketen oğlum yaklaşık 1 aydır çorba içmiyor,kahvaltı yapmıyor,yumurta yemiyor,sadece makarna,kuskus,pilav,köfte ve tavukla besleniyor,hadi yumurtasını falan köfteyle yoğurup bi şekilde vitamininden yararlanmasını sağlıyorum ama sebze konusu biraz canımı sıkıyor...
çok acıkmasını bekliyorum sevdiği sebze yemeklerinden çorbalarından veriyorum tadını aldıktan sonra imkanı yok yemiyor ama nerde pilav görse ağzı sulanmaya başlıyor...son günlerde çaresiz istediklerini yediriyorum çünkü gün içinde karnı doymayınca gece sık sık uyanıp acıkıyor. günde 3-4 köfte yada 1-2 parça tavuk yediği oluyor,bunun yanında meyveyide bol veriyorum,sebzenin yerini bu şekilde doldurabilir miyim? ananastan tutunda taflana kadar herşeyi yiyor maşallah:)
onunla güç çatışmasına girmek istemiyorum,bu geçici bi süreçmidir,nasıl bir yol izlemeliyim? bu arada ayına göre kilosu ve boyu gayet iyi durumda.
birde 2-3 gündür sol kulağını çekiştiriyor sık sık,hasta gibi bi hali yok,neden kaynaklı olabilir bu durum?
kıymetli vaktinizi aldığım için kusura bakmayın,iyi çalışmalar...

-------------

Mesaj Tarihi: 30 Tem 2009 Saat 10:34
Çocukların "damak zevki" zaman zaman farklılıklar gösterir.. En az;500ml süt, 1 kuru köfte kadar  etli yemek ve bir meyvadan sonrakileri ister yer, ister yemez, önemli değil. Brokkoli (!) yemesi şart değil.. Çocuğu çok zorlayıp, yüz-göz olmayın.

Mesaj Tarihi: 30 Tem 2009 Saat 12:57
hocam çok sağolun,çocuk bakımı konusunda bizleri tam anlamıyla kendimize getirip sakinleştiriyorsunuz diyebilirim,biz anneler yediklerinide yemediklerinide hemen sorun edip üzülüyoruz:)
hocam bide kulağını çekiştirmesini sormuştum,dişlerden kaynaklı olabilir mi?

-------------

Mesaj Tarihi: 30 Tem 2009 Saat 17:13
Dişler hiçbir şey yapmaz. Hiçbir şeyin sebebi değildirler. Kulak ağrısı olsa, çocuk yeri-göğü yıkar.

Mesajı Yazan: sofialoren
Mesaj Tarihi: 30 Tem 2009 Saat 18:11

e hocam benım oglan 11 aylık 4 kofteyı tavugu pılavı makarnayı bırak yıyemıyor dıye verdıgım yumusak mamalrı bıle yemıyor sımdılerde.ıkı hafta doluyor.daha ne kadar sabredıp umursamaz gorunecegım.ıyıce erıdı.artık ayaktada duramıyor halsızlıkten oyun oynarken ara ara kafasını yere koyup dınlenıp sendeleyerek oturma pozısyanuna gecmeye calısıyo.bu cocuk ne zaman acıkcak.13 aylık olmasına 2 ay kalmıs ıstahı acıksa benımle kasık ınadını unutsa bıle bunları yıyebılecekmı sızce.her tahlılı temız.bu durum onun gelısımı ıcın ne olursa olsun zararlı degılmı.

Mesaj Tarihi: 30 Tem 2009 Saat 18:17
hocam bırde baska bı arakadasa onerıde bulundunuz kopyalıyım dedım.su ıstedıgınde hamam suyu gıbı verın sonra soguk sutu verın sutu tercıh eder dedınız.denedım sut bardagını fırlatıp sulugunu aldı dıktı kafaya esımle ımıze kal geldı.bu ne ınat bu ne ıskencecı bı bebek.ne yapmalıyım dahada beklıyımmı yoksa.fantomalt dıye bısıy duydum ama onu nasıl verıcemkı.yanı tam hastaneye yatırılıp serumla beslenmelık oldu bu?sutum az ek gıdalarla gecıstırıp dolmasını beklıyordum uyku saatlerıne kadar.e sımdı sık sık emıp cekıstırıp duruyo ıyıcene gectı goguslerım.cok bunaldım sımdı yer belkı belkı sımdı acıkmıstır dıye taze hazırlıycam dıye sureklı mutfaktayım kap kap dokuluyo yazık.ama bu hafta hıc hazırlamıyorum artık.agladıgında bos kasıgı uzatıyorum hemen kafayı cevırıyo ellerını sallıyo.bende bısı hazırlamıyorum.ne olcak boyle.

Mesaj Tarihi: 31 Tem 2009 Saat 09:45
Eğer kilo kaybı veya kilo almasında azalma yoksa, sütünüz hala doyurucu demektir. Bu durumda biraz daha sabırlı olun. Kilo alması azaldı ise, teklife devam.

Mesaj Tarihi: 31 Tem 2009 Saat 11:27
kılo alımı azaldı gecen ay 100 gr a dustu.bu ay ıse az almayı bırak kılo kaybettı.zayıfladıgı cok barız bellı oluyor oyle hafıf degıl.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat