Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - grip aşısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumgrip aşısı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
burcuyk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 63
Mesajın Direkt Linki Konu: grip aşısı
    Gönderim Zamanı: 28 Eyl 2007 Saat 23:27
merhaba... benim 10,5 aylık bir oğlum var. bu zamana kadar 2 kere soğuk algınlığı geçirdi. en uzak bir üşütmede bronşları tıkanıyor. hava verilmek zorunda kalıyor. acaba grip aşısı yaptırsam faydası olur  mu? en uygun zaman ne zaman? eczanelerden alınan aşılara (saklama koşullarından ötürü)  ne kadar güvenebilirim? bu konuda bilgi verirseniz sevinirim....Smile
Yukarı Dön
benalbuyukgebiz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1788
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eyl 2007 Saat 23:31
Grip aşısı genelde iyi bir uygulama. Ancak zaman zaman aşıdan sonra havale geçirme söz konusu olabiliyor. Bu nedenle ben önerrerk bu riski almak istemiyorum. Hekimizinle tartışın. Daha doğru olur. Sevgiler...
Yukarı Dön
burcuyk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eyl 2007 Saat 23:38

teşekkürler hocam....bir sorum daha olacak. grip aşıları tam bir koruyuculuğa mı sahip, yoksa hastalığın hafif atlatılmasını mı sağlıyor? şimdiden tşk ederim....Cry

Yukarı Dön
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eyl 2007 Saat 10:39
Grip yapan virus çok sayıdadır. Aşılar bunlardan 2-3 tanesine karşı koruyuculuk oluşturmak üzere hazırlanır. Çocuk bu nedenle aşı olmasına rağmen grip olabilir. Sevgiler...
Yukarı Dön
burcuyk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kas 2007 Saat 16:58

merhaba Benal hanım. 2 ekimde grip aşısının ilk dozunu yaptırdım. herhangi bir şikayetimiz olmadı. yarın ikinci dozun yapılması lazım bugün burnu akmaya başladı. sanırım nezle oldu. fakat ateşi yok. yarın aşının yapılmasında bir sakınca var mıdır? bildiğim kadarı ile ateş yoksa aşı vurdurulabilir ama grip aşısında farklılık var mıdır? bilgilendiriseniz sevinirim.CryCryCry

Yukarı Dön
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Kas 2007 Saat 00:43
Eğer bebeğinizde grip gibi viral bir hastalık varsa geçinceye kadar viral aşı yaptırmayın. Koruyuculuğu yeterli olmaz. Söz konusu aşı bakteri aşısı olsa ise yaptırmanızda sakınca olmazdı. sevgiler...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.