Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

grip aşısı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=1291
Tarih: 22 Ağu 2025 Saat 03:04

Konu: grip aşısı
Mesajı Yazan: burcuyk
Konu: grip aşısı
Mesaj Tarihi: 28 Eyl 2007 Saat 23:27
merhaba... benim 10,5 aylık bir oğlum var. bu zamana kadar 2 kere soğuk algınlığı geçirdi. en uzak bir üşütmede bronşları tıkanıyor. hava verilmek zorunda kalıyor. acaba grip aşısı yaptırsam faydası olur  mu? en uygun zaman ne zaman? eczanelerden alınan aşılara (saklama koşullarından ötürü)  ne kadar güvenebilirim? bu konuda bilgi verirseniz sevinirim....Smile

Cevaplar:
Mesajı Yazan: benalbuyukgebiz
Mesaj Tarihi: 28 Eyl 2007 Saat 23:31
Grip aşısı genelde iyi bir uygulama. Ancak zaman zaman aşıdan sonra havale geçirme söz konusu olabiliyor. Bu nedenle ben önerrerk bu riski almak istemiyorum. Hekimizinle tartışın. Daha doğru olur. Sevgiler...

Mesaj Tarihi: 28 Eyl 2007 Saat 23:38

teşekkürler hocam....bir sorum daha olacak. grip aşıları tam bir koruyuculuğa mı sahip, yoksa hastalığın hafif atlatılmasını mı sağlıyor? şimdiden tşk ederim....Cry

Mesaj Tarihi: 29 Eyl 2007 Saat 10:39
Grip yapan virus çok sayıdadır. Aşılar bunlardan 2-3 tanesine karşı koruyuculuk oluşturmak üzere hazırlanır. Çocuk bu nedenle aşı olmasına rağmen grip olabilir. Sevgiler...

Mesaj Tarihi: 01 Kas 2007 Saat 16:58

merhaba Benal hanım. 2 ekimde grip aşısının ilk dozunu yaptırdım. herhangi bir şikayetimiz olmadı. yarın ikinci dozun yapılması lazım bugün burnu akmaya başladı. sanırım nezle oldu. fakat ateşi yok. yarın aşının yapılmasında bir sakınca var mıdır? bildiğim kadarı ile ateş yoksa aşı vurdurulabilir ama grip aşısında farklılık var mıdır? bilgilendiriseniz sevinirim.CryCryCry

-------------
http://www.youngnutrition.net" rel="no follow">

Mesaj Tarihi: 02 Kas 2007 Saat 00:43
Eğer bebeğinizde grip gibi viral bir hastalık varsa geçinceye kadar viral aşı yaptırmayın. Koruyuculuğu yeterli olmaz. Söz konusu aşı bakteri aşısı olsa ise yaptırmanızda sakınca olmazdı. sevgiler...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat