Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Lenf bezi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumLenf bezi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gümüş Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 323
Mesajın Direkt Linki Konu: Lenf bezi
    Gönderim Zamanı: 03 Oca 2009 Saat 23:09
Merhaba Kadir Bey;
7 yaşındaki yeğenimin(kız) 27 Aralıktan itibaren boyun lenf bezlerinde şişme oldu ve ateşlendi.Kan testi temiz ultrasonla da bakıldı ve tekrar kan testleri yapıldı.Son testin sonucu çarşamba günü gelecek.Doktorlar büyük bir ihtimalle perşembe günü biyopsi yapacaklarını söylemişler.Bu testlerden önce antibiyotik kullanmışlar ama değişiklik olmamış. Çocuğun genel durumu iyi.Sadece karnının ağrıdığını ve midesinin bulandığını söylüyor ama başka bir gelişme yok.Test ve ultrason sonuçlarını birkaç doktora daha  gösterdiler hepsi biyopsi yapılsın demiş.Patolojiye gönderilecekmiş.Bu konuda düşünceniz nedir?Aile biyopsi konusunda kararsız.Biyopsi yaptırmalarını önerirmisiniz yada başka neler yapılabilir?
Zaman ayırdığınız için teşekkürler..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118465
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Oca 2009 Saat 10:24
Hernekedar, bazı boğaz iltihaplarından sonra boyunda bezeler çıkabilir ve bunlar aylarca kalabilirsede, bilhassa "Hodgin" lipi lenf bezi hastalıklarının ayırd edilmesi çok önemlidir. Maalesef muayene şart. Eğer bu bezeler, alttaki dokulara sabit vaziyette değil ve ellenince hareket ediyorlarsa, tehlikeli değillerdir. Birde Karaciğer ve dalak büyük değilse, korkmaya gerek yoktur. Bu konuda tecrübeli doktor olması çok önemli.
Yukarı Dön
gümüş Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 323
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Oca 2009 Saat 22:28
Merhaba Kadir Bey ; Yeğenimin beklediğimiz testi çıktı.

CMV IgG            4 negatif             
Toxoplazma IgG          0 Negatif
CMV IgM (MEIA)        0,77 Sınır
Toxoplazma IgM          0,17 Negatif
EBV VCA IgG           29 Pozitif     
EBV VCA IgM          27 pozitif     

Soldaki şişlik indi sağdaki de azaldı ama hala şiş.Ateş de ara ara devam ediyor, biraz da mide bulantısı var.Okuluna devam edebiliyor.Augmen... kullanıyor.Testi isteyen doktora cuma günü ulaşabiliyoruz.Pozitif çıkan değerleri internette araştırınca öpücük hastalığı gibi anladım ama doktor sizsiniz tabi.Değerli bilgilerinizi bekliyorum.Biyopsi yapılıp yapılmayacağı bu testle anlaşılırmı?
Tekrar teşekkürler hocam...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Oca 2009 Saat 09:58
Doğru, sizin çocuk, "Enfeksiyöz mononükleoz" geçirmiş. Bu hastalıkta, 1 hafta kadar ateş olur, arkadan, bazı vakalarda döküntü olur. Çoğu vakada, karaciğer ve dalakta da büyüme vardır, bilhassa bu tiptekilerde, lenf bezleride şişer. Çocukta "huy değişikliği" de olabiliyor, hepsi kendiliğinden geçer, sizin (veya doktorların) bir şey yapmanıza gerek yoktur.
Yukarı Dön
Elif Hansa Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Hansa ve Tevhid'in Annesi

Puanlar: 7665
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mar 2009 Saat 14:05
Hocam; kizimin kulak altinda (bogazinin yanlarinda) bezeler var kucuk kucuk. Sag tarafinda 6-7 yi bulurken, sol tarafinda sadece 3-4 tane. 3 gun once farkettim, gecer diye dusundum ama hala varlar. Rahat edemedim size sormadan...
Gribal enfeksiyonlarda olur demissiniz, kizim 1-2 hafta once grip oldu. Ateslendi, oksurugu vardi. Limonlu bal ve vicksle olabildigince gecirmeye calistim. Bir iki kere  Calp..l verdim. Sebebi bu olabilir mi?

Düzenleyen Elif Hansa - 23 Mar 2009 Saat 14:07
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mar 2009 Saat 16:20
Bu bezeler, ateşli hastalıklardan sonra görülen tipte bezeler. Bir önemleri yoktur.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.