Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Lenf bezi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=12648
Tarih: 02 Eyl 2025 Saat 09:21

Konu: Lenf bezi
Mesajı Yazan: gümüş
Konu: Lenf bezi
Mesaj Tarihi: 03 Oca 2009 Saat 23:09
Merhaba Kadir Bey;
7 yaşındaki yeğenimin(kız) 27 Aralıktan itibaren boyun lenf bezlerinde şişme oldu ve ateşlendi.Kan testi temiz ultrasonla da bakıldı ve tekrar kan testleri yapıldı.Son testin sonucu çarşamba günü gelecek.Doktorlar büyük bir ihtimalle perşembe günü biyopsi yapacaklarını söylemişler.Bu testlerden önce antibiyotik kullanmışlar ama değişiklik olmamış. Çocuğun genel durumu iyi.Sadece karnının ağrıdığını ve midesinin bulandığını söylüyor ama başka bir gelişme yok.Test ve ultrason sonuçlarını birkaç doktora daha  gösterdiler hepsi biyopsi yapılsın demiş.Patolojiye gönderilecekmiş.Bu konuda düşünceniz nedir?Aile biyopsi konusunda kararsız.Biyopsi yaptırmalarını önerirmisiniz yada başka neler yapılabilir?
Zaman ayırdığınız için teşekkürler..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Oca 2009 Saat 10:24
Hernekedar, bazı boğaz iltihaplarından sonra boyunda bezeler çıkabilir ve bunlar aylarca kalabilirsede, bilhassa "Hodgin" lipi lenf bezi hastalıklarının ayırd edilmesi çok önemlidir. Maalesef muayene şart. Eğer bu bezeler, alttaki dokulara sabit vaziyette değil ve ellenince hareket ediyorlarsa, tehlikeli değillerdir. Birde Karaciğer ve dalak büyük değilse, korkmaya gerek yoktur. Bu konuda tecrübeli doktor olması çok önemli.

Mesajı Yazan: gümüş
Mesaj Tarihi: 07 Oca 2009 Saat 22:28
Merhaba Kadir Bey ; Yeğenimin beklediğimiz testi çıktı.

CMV IgG            4 negatif             
Toxoplazma IgG          0 Negatif
CMV IgM (MEIA)        0,77 Sınır
Toxoplazma IgM          0,17 Negatif
EBV VCA IgG           29 Pozitif     
EBV VCA IgM          27 pozitif     

Soldaki şişlik indi sağdaki de azaldı ama hala şiş.Ateş de ara ara devam ediyor, biraz da mide bulantısı var.Okuluna devam edebiliyor.Augmen... kullanıyor.Testi isteyen doktora cuma günü ulaşabiliyoruz.Pozitif çıkan değerleri internette araştırınca öpücük hastalığı gibi anladım ama doktor sizsiniz tabi.Değerli bilgilerinizi bekliyorum.Biyopsi yapılıp yapılmayacağı bu testle anlaşılırmı?
Tekrar teşekkürler hocam...

Mesaj Tarihi: 08 Oca 2009 Saat 09:58
Doğru, sizin çocuk, "Enfeksiyöz mononükleoz" geçirmiş. Bu hastalıkta, 1 hafta kadar ateş olur, arkadan, bazı vakalarda döküntü olur. Çoğu vakada, karaciğer ve dalakta da büyüme vardır, bilhassa bu tiptekilerde, lenf bezleride şişer. Çocukta "huy değişikliği" de olabiliyor, hepsi kendiliğinden geçer, sizin (veya doktorların) bir şey yapmanıza gerek yoktur.

Mesajı Yazan: Elif Hansa
Mesaj Tarihi: 23 Mar 2009 Saat 14:05
Hocam; kizimin kulak altinda (bogazinin yanlarinda) bezeler var kucuk kucuk. Sag tarafinda 6-7 yi bulurken, sol tarafinda sadece 3-4 tane. 3 gun once farkettim, gecer diye dusundum ama hala varlar. Rahat edemedim size sormadan...
Gribal enfeksiyonlarda olur demissiniz, kizim 1-2 hafta once grip oldu. Ateslendi, oksurugu vardi. Limonlu bal ve vicksle olabildigince gecirmeye calistim. Bir iki kere  Calp..l verdim. Sebebi bu olabilir mi?

-------------
Sofra'ya buyurun...!

http://www.kucuksofra.blogspot.com/ - http://www.kucuksofra.blogspot.com/

Mesaj Tarihi: 23 Mar 2009 Saat 16:20
Bu bezeler, ateşli hastalıklardan sonra görülen tipte bezeler. Bir önemleri yoktur.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat