Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
harzadin
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 42
|
Konu: İDRARDA KAN !! Gönderim Zamanı: 25 Ara 2012 Saat 19:28 |
Değerli hocam sizi kızım doğduğundan beri takip ediyorum. eski maillerinizi sürekli okuyorum.. kızım 3 yaş 3 aylık. bugün küçük tuvaletini yaptıktan sonra bir kaç damla kan geldi ama pembemsi renkte. tam kırmızı sayılmaz. ilk defa böyle bi durumla karşılaştığım için çok endişeliyim hemen dr a koşmalımıyım. bir kaç idrarını daha takip ettikten sonra mı ? genel durumunda bi sorun yok. ağrı ateş vs yok. şimdiden çok teşekkür ederim..
|
 |
harzadin
Üye
|
Gönderim Zamanı: 25 Ara 2012 Saat 19:50 |
hocam ikinci idrarda da aynı şey oldu. üstelik bu sefer tuvaletini yaparken ağladı acıyor dedi. İYE galiba :((
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118448
|
Gönderim Zamanı: 25 Ara 2012 Saat 22:49 |
Once bir Idrar tahlili yaptirin; 1- IYE CIKARSA: Once, sabunlu sicak su ile bir "yarim banyo " yaptirin, bol su icirin ve kuruyemisciden; Cranberry (Yaban Mersini) diye satilan yemislerden hergun bir corba kasigi kadarini yedirin. 2- TAS DUSUREBILIR: Bol su icirin, agri olursa; Novalgin surup 3x1 olcek kullanabilir.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 25 Ara 2012 Saat 22:51
|
 |
harzadin
Üye
|
Gönderim Zamanı: 26 Ara 2012 Saat 18:15 |
hocam cevabınız için çok teşekkür ederim. bugün tahliller için gittik dr. idrar tahlili ve idrar kültürü istendi. tahlil sonucu protein: + nitrit + lökosit ++ (10-15) eritrosit +++ (bol) dr ağır enfeksiyonu var dedi.(sistit) zimaks verdi. günde 1, 7 cc kültür sonucuna göre değiştirebilirz dedi. dediğiniz gibi banyo yaptırdım. yaban mersini de aldım. çişini yaparken haricinde ağrısı yok ateşi de hiç olmadı. sizce bu antibiyotiği kullanmalı mıyız??
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 26 Ara 2012 Saat 20:27 |
Hicbir IYE'de antibiyotik kullanmayin. Antibiyotikler; vajen agzindaki koruyucu bakterileri de oldurdugu icin, antibiyotik kesildikten, 5-6 gun sonra tekrar IYE baslar, doktorlardan ve tahlillerden, Rontgencilerden pacanizi kurtaramazsiniz. Sadece; bol su icirin, Cranberry 'ye devam edin... Kultur'e de kulak asmayin, neticesini bile almaniza gerek yok, zaten cocuk o zamana kadar iyilesecek.
|
 |
zehra_80
Katılımcı Üye
Puanlar: 175
|
Gönderim Zamanı: 27 Ara 2012 Saat 11:07 |
hocam hic bi iyede ab kullanmayin derken yetiskinler icin demi gecerli bu durum.bazen ben olurum iye ve inanilmaz bi bel agrisi her 5 dk bir cok sIKISmis gbi wc ye gitme ve bariz kanamali idrar olayi oluyor.7-8 saat bekliyirum kendinden gecer diye ama gecmeyince dayanamiyorum ve ab basliyorum sonra gecyor.bi de cocuklarda gecmezse yabn mersini ile faln o zamnds mi kullanilmamali..bi ara benim kizimda da nitgit poz.cikmisti ve siz yaban mersini yaninda bactrim surup onermistiniz.
|
 |
zehra_80
Katılımcı Üye
Puanlar: 175
|
Gönderim Zamanı: 27 Ara 2012 Saat 11:09 |
tedavisi ab ile yapilmazsa bobreklere zarar vermez mi
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 27 Ara 2012 Saat 20:05 |
Oyle bir sey olsa idi, antibiyotiklerin kesfinden onceki IYE lerin hepsi bobrek hastasi olurdu. Bol su+ Cranberry en iyi cozumdur. Unutmayin, antibiyotik kullandiginizda, ilac kesildiginde gene IYE olacaksiniz. Sistit arazlari yaninda; Ates olursa, ilaveten Bactrim kullanilabilir.
|
 |