Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

İDRARDA KAN !!

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=36921
Tarih: 31 Ağu 2025 Saat 14:15

Konu: İDRARDA KAN !!
Mesajı Yazan: harzadin
Konu: İDRARDA KAN !!
Mesaj Tarihi: 25 Ara 2012 Saat 19:28
Değerli hocam sizi kızım doğduğundan beri takip ediyorum. eski maillerinizi sürekli okuyorum.. kızım 3 yaş 3 aylık. bugün küçük tuvaletini yaptıktan sonra bir kaç damla kan geldi ama pembemsi renkte. tam kırmızı sayılmaz. ilk defa böyle bi durumla karşılaştığım için çok endişeliyim hemen dr a koşmalımıyım. bir kaç idrarını daha takip ettikten sonra mı ? genel durumunda bi sorun yok. ağrı ateş vs yok. şimdiden çok teşekkür ederim..

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 25 Ara 2012 Saat 19:50
hocam ikinci idrarda da aynı şey oldu. üstelik bu sefer tuvaletini yaparken ağladı acıyor dedi. İYE galiba :((

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 Ara 2012 Saat 22:49
Once bir Idrar tahlili yaptirin;
1- IYE CIKARSA:  Once, sabunlu sicak su ile bir "yarim banyo " yaptirin, bol su icirin ve kuruyemisciden; Cranberry (Yaban Mersini) diye satilan yemislerden hergun bir corba kasigi kadarini yedirin.
2- TAS DUSUREBILIR: Bol su icirin, agri olursa; Novalgin surup 3x1 olcek kullanabilir.

Mesaj Tarihi: 26 Ara 2012 Saat 18:15
hocam cevabınız için çok teşekkür ederim. bugün tahliller için gittik dr. idrar tahlili ve idrar kültürü istendi. tahlil sonucu 
protein: +
nitrit +
lökosit ++ (10-15)
eritrosit +++ (bol)
dr ağır enfeksiyonu var dedi.(sistit) zimaks verdi. günde 1,  7 cc
kültür sonucuna göre değiştirebilirz dedi. dediğiniz gibi banyo yaptırdım. yaban mersini de aldım. çişini yaparken haricinde ağrısı yok ateşi de hiç olmadı. sizce bu antibiyotiği kullanmalı mıyız??

Mesaj Tarihi: 26 Ara 2012 Saat 20:27
Hicbir IYE'de antibiyotik kullanmayin. Antibiyotikler; vajen agzindaki koruyucu bakterileri de oldurdugu icin, antibiyotik kesildikten, 5-6 gun sonra tekrar IYE baslar, doktorlardan ve tahlillerden, Rontgencilerden pacanizi kurtaramazsiniz. Sadece; bol su icirin, Cranberry 'ye devam edin... Kultur'e de kulak asmayin, neticesini bile almaniza gerek yok, zaten cocuk o zamana kadar  iyilesecek.

Mesajı Yazan: zehra_80
Mesaj Tarihi: 27 Ara 2012 Saat 11:07
hocam hic bi iyede ab kullanmayin derken yetiskinler icin demi gecerli bu durum.bazen ben olurum iye ve inanilmaz bi bel agrisi her 5 dk bir cok sIKISmis gbi wc ye gitme ve bariz kanamali idrar olayi oluyor.7-8 saat bekliyirum kendinden gecer diye ama gecmeyince dayanamiyorum ve ab basliyorum sonra gecyor.bi de cocuklarda gecmezse yabn mersini ile faln o zamnds mi kullanilmamali..bi ara benim kizimda da nitgit poz.cikmisti ve siz yaban mersini yaninda bactrim surup onermistiniz.

Mesajı Yazan: zehra_80
Mesaj Tarihi: 27 Ara 2012 Saat 11:09
tedavisi ab ile yapilmazsa bobreklere zarar vermez mi

Mesaj Tarihi: 27 Ara 2012 Saat 20:05
Oyle bir sey olsa idi, antibiyotiklerin kesfinden onceki IYE lerin hepsi bobrek hastasi olurdu. Bol su+ Cranberry en iyi cozumdur. Unutmayin, antibiyotik kullandiginizda, ilac kesildiginde gene IYE olacaksiniz. Sistit arazlari yaninda; Ates olursa, ilaveten Bactrim kullanilabilir.

Mesaj Tarihi: 28 Ara 2012 Saat 18:24
hocam dediğiniz gibi bugün 3. gün artık ağrılı yapmıyor idrarını ama hafif kanlı geliyor hala.ateşi hiç olmadı. yaban mersini yediriyorum her gün 1 çorba kaşığı kadar. ve bol su. 
bugün kültür sonucunu aldık hocam. e coli, koloni sayısı 100.000+ 
cefixime :duyarlı çıktığı için daha önce yazdığı zimaks ı 10 gün kullanmamızı söyledi dr. 10 gün sonra tekrar idrar tahlili idrar kültürü ve ultrason istedi. bu sonuçlar çok mu ciddi. 

Mesaj Tarihi: 28 Ara 2012 Saat 19:38
Tuvalet temizligini duzgun yapmadigindan, kaka bulasmasi sonucu olmus. Sakin antibiyotik vermeyin, sadece benim anlattiklarimi yapin. Ne tahlil, ne US , hicbirini yaptirmayin,  sizi keriz filan sandilar anlasilan...

Mesaj Tarihi: 28 Ara 2012 Saat 20:00
:) hocam çok teşekkür ederim değerli bilgileriniz için. içimi rahatlattınız. dr ultrason falan deyince endişelenmiştim böbreklerle ilgili birşey olabilir mi diye.kızım kreşe gidiyor 3 aydır. sürekli tembihliyorum, önden arkaya doğru iyi temizlediklerini iddia ediyorlar ama çok güvenmiyorum... tekrar teşekkürler

Mesaj Tarihi: 30 Ara 2012 Saat 05:32
Yuvaya gidiyorsa, kesin ellerini degdirmemek icin, "taharet muslugunu" acip, tazyikli su ile poposunu temizliyorlardir. Tabii bu esnada da, butun kakalar, cocugun on tarafina bulasiyor. Illaki bu usulde temizlik yapacaklarsa, bari cocugu; ters oturtsunlarda, suyun istikameti, onden arkaya olsun..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat