Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - İDRARDA KAN !!
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumİDRARDA KAN !!

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
harzadin Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 42
Mesajın Direkt Linki Konu: İDRARDA KAN !!
    Gönderim Zamanı: 25 Ara 2012 Saat 19:28
Değerli hocam sizi kızım doğduğundan beri takip ediyorum. eski maillerinizi sürekli okuyorum.. kızım 3 yaş 3 aylık. bugün küçük tuvaletini yaptıktan sonra bir kaç damla kan geldi ama pembemsi renkte. tam kırmızı sayılmaz. ilk defa böyle bi durumla karşılaştığım için çok endişeliyim hemen dr a koşmalımıyım. bir kaç idrarını daha takip ettikten sonra mı ? genel durumunda bi sorun yok. ağrı ateş vs yok. şimdiden çok teşekkür ederim..
Yukarı Dön
harzadin Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ara 2012 Saat 19:50
hocam ikinci idrarda da aynı şey oldu. üstelik bu sefer tuvaletini yaparken ağladı acıyor dedi. İYE galiba :((
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118444
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ara 2012 Saat 22:49
Once bir Idrar tahlili yaptirin;
1- IYE CIKARSA:  Once, sabunlu sicak su ile bir "yarim banyo " yaptirin, bol su icirin ve kuruyemisciden; Cranberry (Yaban Mersini) diye satilan yemislerden hergun bir corba kasigi kadarini yedirin.
2- TAS DUSUREBILIR: Bol su icirin, agri olursa; Novalgin surup 3x1 olcek kullanabilir.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 25 Ara 2012 Saat 22:51
Yukarı Dön
harzadin Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ara 2012 Saat 18:15
hocam cevabınız için çok teşekkür ederim. bugün tahliller için gittik dr. idrar tahlili ve idrar kültürü istendi. tahlil sonucu 
protein: +
nitrit +
lökosit ++ (10-15)
eritrosit +++ (bol)
dr ağır enfeksiyonu var dedi.(sistit) zimaks verdi. günde 1,  7 cc
kültür sonucuna göre değiştirebilirz dedi. dediğiniz gibi banyo yaptırdım. yaban mersini de aldım. çişini yaparken haricinde ağrısı yok ateşi de hiç olmadı. sizce bu antibiyotiği kullanmalı mıyız??
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ara 2012 Saat 20:27
Hicbir IYE'de antibiyotik kullanmayin. Antibiyotikler; vajen agzindaki koruyucu bakterileri de oldurdugu icin, antibiyotik kesildikten, 5-6 gun sonra tekrar IYE baslar, doktorlardan ve tahlillerden, Rontgencilerden pacanizi kurtaramazsiniz. Sadece; bol su icirin, Cranberry 'ye devam edin... Kultur'e de kulak asmayin, neticesini bile almaniza gerek yok, zaten cocuk o zamana kadar  iyilesecek.
Yukarı Dön
zehra_80 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 175
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ara 2012 Saat 11:07
hocam hic bi iyede ab kullanmayin derken yetiskinler icin demi gecerli bu durum.bazen ben olurum iye ve inanilmaz bi bel agrisi her 5 dk bir cok sIKISmis gbi wc ye gitme ve bariz kanamali idrar olayi oluyor.7-8 saat bekliyirum kendinden gecer diye ama gecmeyince dayanamiyorum ve ab basliyorum sonra gecyor.bi de cocuklarda gecmezse yabn mersini ile faln o zamnds mi kullanilmamali..bi ara benim kizimda da nitgit poz.cikmisti ve siz yaban mersini yaninda bactrim surup onermistiniz.
Yukarı Dön
zehra_80 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 175
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ara 2012 Saat 11:09
tedavisi ab ile yapilmazsa bobreklere zarar vermez mi
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ara 2012 Saat 20:05
Oyle bir sey olsa idi, antibiyotiklerin kesfinden onceki IYE lerin hepsi bobrek hastasi olurdu. Bol su+ Cranberry en iyi cozumdur. Unutmayin, antibiyotik kullandiginizda, ilac kesildiginde gene IYE olacaksiniz. Sistit arazlari yaninda; Ates olursa, ilaveten Bactrim kullanilabilir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.