Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Burnundan helen hırıltı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBurnundan helen hırıltı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 539
Mesajın Direkt Linki Konu: Burnundan helen hırıltı
    Gönderim Zamanı: 07 Kas 2012 Saat 09:00
Hocam 2 gündür bebeğimin burnundan gelen bir hırıltı var. Belli ki bir sıvı birikimi var içerde. Sümküremediği için atamıyor bunu. Burnunu içi temiz herhangi bir kalıntı yok. Kalıntı olduğunda da ben kulak temizleme çöpüyle hemen alıyorun pamuğa yapışıyor kolayca çıkıyor. burnu tıkalı değil ama emerken ve gece yatarken bebeğimi rahatsız ediyor nerdeyse bebek horluyacak. Serum fizyolojik yaptırmıyor .  Gece nefesi tıkanacak diye çok korkuyorum. Ne yapmam gerek hocam .
Yukarı Dön
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Kas 2012 Saat 19:23
Hocam ben mesajı size sabah yazdım akşam işten eve geldim ve bebeğimin burnu akmaya başlamış. Şimdi akıyıor.Zaten ben 6 gün önce griptim. Sizede yazmıştım benden geçebilirmi diye. Hocam çok ağır geçirmeyiz değil mi bu vakayı. Ne yapacağımı şaşırdım. Öyle düşünüyorum .Yardımcı olurmusunuz bana. Teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119629
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kas 2012 Saat 03:00
Mikrobu aldiktan 1 hafta sonra arazlari cikar. Grip ile ilgili eski mailleri okuyun. Serum fiz hic yapamazsaniz, burun deliklerinin icine; "mercimek kadar; SiccNasal krem" surun.
Yukarı Dön
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kas 2012 Saat 11:47
Hocam sizi hep takip eden takipçinizim diyeyim. Evimizde cold mix var Ankara 'da ne zor bulduk onu. Bebeğim gece uyuduğunda yastığına damlattım. Akşam yatmadan öncede bir banyo yaptırdım. Onu üşütmeden ortamı sıcak tutarak yaptırdım. Gece pek keyfi yoktu mızmız haliyle sürekli kaktı ve emdi. Siccnasal kremi bu akşam kullanacağım. Tavuksuyu ve içinde tavuk parçaları olan tarhana çorbası yaptım. Yoğurtun içine mandalina sıkıp veriyorum. Kaloriferin üstüne su kasesi koydum ortamı kurutmaması için. Bebeğin ateşi yok. Emzirirken ve yatırırlen hafif bir yastığın üstünde uyumasını sağlıyorum. Şimdilik yaptıklarım bunlar. Korkum şu yönde hocam grip ilerlerse akciğerlere kadar ve zatüre durumu. Sizlerin bana yol göstermesiyle atlatacağız umarım. İlerlememesi için daha neler yapmam gerek hocam. En kötüsünü düşünmek isemiyorum ama benim hatam sonucundada ilerlemesini istemiyorum. Ne olur kusura bakmayın . Teşekkür ederim saygılar.
Yukarı Dön
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kas 2012 Saat 11:52
Asıl sormam gereken soruyu yazmamışım hocam. 16 Kasımda bebeğimin 1 yaş aşıları var grip hali düzelmese bile yaptırmamda bir sakınca olurmu ? Özür diliyorum tekrar .
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kas 2012 Saat 18:37
Grip ancak; siz "oksuruk surubu ve/veya soguk alginligi ilaclarindan" verdiginizde ilerler, goguse iner. Son zamanlarda bu kadar cok Astim ve Bronsit hastalari nereden cikti zannediyorsunuz? Bunlari hep doktorlar verdikleri ilaclarla yaratiyorlar. Hasta iken bile asilarini yaptirabilirsiniz. En kotu ihtimal ile bir gece atesi olabilir.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 08 Kas 2012 Saat 18:42
Yukarı Dön
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kas 2012 Saat 09:38
Hocam bebeğimin burnundan hala hırıltı geliyor. Burnunun içi temiz ayrıca siccnasal önermiştiniz bana serum fizyolojik yaptıramıyorsunuz diye , onuda kullanıyorum ama gece yatarken ve özellikle emerken hırıl hırıl burnu. Belli ki pislik genzine doğru burnunun içinde değil. Ağlata ağlata serum fizyolojik sıktım burnuna ama yine düzelen bir durum yok. Ne yapacağımı şaşırdım banyoda yaptırıyorum ama bebek içine doğru burnunu çekemediği için akıntı öyle genzinde duruyor. Şaştım kaldım hocam gece onu o halde uyuttuğumda ben üzülüyorum . Burun aspiratörü ile inanın çekesim geliyor o sinirle ama dışarı akan bir sıvı yok. Bebeğim 1 yaşında . Hocam neler yapmalıyım teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kas 2012 Saat 18:29
Aksamlari yastigina 2 damla ColdMix damlatmayi bir deneyin. Cocuk rahat oldugu surece, siz de rahat olun. Hiriltiyi kafaniza takmayin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.