Burnundan helen hırıltı
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=36196
Tarih: 16 Kas 2025 Saat 05:03
Konu: Burnundan helen hırıltı
Mesajı Yazan: özüdoğru
Konu: Burnundan helen hırıltı
Mesaj Tarihi: 07 Kas 2012 Saat 09:00
|
Hocam 2 gündür bebeğimin burnundan gelen bir hırıltı var. Belli ki bir sıvı birikimi var içerde. Sümküremediği için atamıyor bunu. Burnunu içi temiz herhangi bir kalıntı yok. Kalıntı olduğunda da ben kulak temizleme çöpüyle hemen alıyorun pamuğa yapışıyor kolayca çıkıyor. burnu tıkalı değil ama emerken ve gece yatarken bebeğimi rahatsız ediyor nerdeyse bebek horluyacak. Serum fizyolojik yaptırmıyor . Gece nefesi tıkanacak diye çok korkuyorum. Ne yapmam gerek hocam .
|
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 07 Kas 2012 Saat 19:23
|
Hocam ben mesajı size sabah yazdım akşam işten eve geldim ve bebeğimin burnu akmaya başlamış. Şimdi akıyıor.Zaten ben 6 gün önce griptim. Sizede yazmıştım benden geçebilirmi diye. Hocam çok ağır geçirmeyiz değil mi bu vakayı. Ne yapacağımı şaşırdım. Öyle düşünüyorum .Yardımcı olurmusunuz bana. Teşekkür ederim.
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Kas 2012 Saat 03:00
|
Mikrobu aldiktan 1 hafta sonra arazlari cikar. Grip ile ilgili eski mailleri okuyun. Serum fiz hic yapamazsaniz, burun deliklerinin icine; "mercimek kadar; SiccNasal krem" surun.
|
Mesaj Tarihi: 08 Kas 2012 Saat 11:47
|
Hocam sizi hep takip eden takipçinizim diyeyim. Evimizde cold mix var Ankara 'da ne zor bulduk onu. Bebeğim gece uyuduğunda yastığına damlattım. Akşam yatmadan öncede bir banyo yaptırdım. Onu üşütmeden ortamı sıcak tutarak yaptırdım. Gece pek keyfi yoktu mızmız haliyle sürekli kaktı ve emdi. Siccnasal kremi bu akşam kullanacağım. Tavuksuyu ve içinde tavuk parçaları olan tarhana çorbası yaptım. Yoğurtun içine mandalina sıkıp veriyorum. Kaloriferin üstüne su kasesi koydum ortamı kurutmaması için. Bebeğin ateşi yok. Emzirirken ve yatırırlen hafif bir yastığın üstünde uyumasını sağlıyorum. Şimdilik yaptıklarım bunlar. Korkum şu yönde hocam grip ilerlerse akciğerlere kadar ve zatüre durumu. Sizlerin bana yol göstermesiyle atlatacağız umarım. İlerlememesi için daha neler yapmam gerek hocam. En kötüsünü düşünmek isemiyorum ama benim hatam sonucundada ilerlemesini istemiyorum. Ne olur kusura bakmayın . Teşekkür ederim saygılar.
|
Mesaj Tarihi: 08 Kas 2012 Saat 11:52
|
Asıl sormam gereken soruyu yazmamışım hocam. 16 Kasımda bebeğimin 1 yaş aşıları var grip hali düzelmese bile yaptırmamda bir sakınca olurmu ? Özür diliyorum tekrar .
|
Mesaj Tarihi: 08 Kas 2012 Saat 18:37
|
Grip ancak; siz "oksuruk surubu ve/veya soguk alginligi ilaclarindan" verdiginizde ilerler, goguse iner. Son zamanlarda bu kadar cok Astim ve Bronsit hastalari nereden cikti zannediyorsunuz? Bunlari hep doktorlar verdikleri ilaclarla yaratiyorlar. Hasta iken bile asilarini yaptirabilirsiniz. En kotu ihtimal ile bir gece atesi olabilir.
|
Mesaj Tarihi: 13 Kas 2012 Saat 09:38
|
Hocam bebeğimin burnundan hala hırıltı geliyor. Burnunun içi temiz ayrıca siccnasal önermiştiniz bana serum fizyolojik yaptıramıyorsunuz diye , onuda kullanıyorum ama gece yatarken ve özellikle emerken hırıl hırıl burnu. Belli ki pislik genzine doğru burnunun içinde değil. Ağlata ağlata serum fizyolojik sıktım burnuna ama yine düzelen bir durum yok. Ne yapacağımı şaşırdım banyoda yaptırıyorum ama bebek içine doğru burnunu çekemediği için akıntı öyle genzinde duruyor. Şaştım kaldım hocam gece onu o halde uyuttuğumda ben üzülüyorum . Burun aspiratörü ile inanın çekesim geliyor o sinirle ama dışarı akan bir sıvı yok. Bebeğim 1 yaşında . Hocam neler yapmalıyım teşekkür ederim.
|
Mesaj Tarihi: 13 Kas 2012 Saat 18:29
|
Aksamlari yastigina 2 damla ColdMix damlatmayi bir deneyin. Cocuk rahat oldugu surece, siz de rahat olun. Hiriltiyi kafaniza takmayin.
|
Mesaj Tarihi: 13 Kas 2012 Saat 21:57
|
Sayın Hocam cold mix aldım. Onu Ankara'da ne zor şartlarda bulduk. Yastığına damlatıyorum. Bu akşam siz bana mail atmadan önce ben serum fizyolojik yine sıktım. 5 dk. sonrada burun aspiratörü ile çektik. Birşey geldiği yok burnundan. Tabi bebek bas bas bağırıyor ama yapmak zorunda kaldım. Çünkü ememiyor hırıl hırıl. Şimdi mailinizi okudum tamam kafaya takmayayım ama resmen burnunun içinde sümük var gibi ne içine çekebiliyor ne dışına akıyor. Sıcak su yapıp buhar makinasına koydum şimdi bebeğin odasında o açlışıyor. Bebek uyuyor bir 2 saat çalıştıracağım birde onu deneyeceğim. eğer geçmezse size yine yazacağım. Ne olur bu sorunuma yardımcı olun. sevgilerimle.
|
Mesaj Tarihi: 14 Kas 2012 Saat 01:21
|
Tamam, sonucu bekliyorum.
|
Mesaj Tarihi: 15 Kas 2012 Saat 10:26
|
Sayın Hocam ne yaptıysak burnundaki o hırıltıyı öneleyemedim. Gerçi biraz azaldı sanki. Hocam tam 1 hafta oldu. Serum fizyolojik 2 kez sıktım ve ardından burun aspiratörülü ile çektim gelen bir pislik yok. Burnunun içi temiz görebiliyorum herhangi bir kalıntı yok. Cold mix damlatıyoum yastığına. Uyuturken buhar makinasını 2 saat gibi çalıştııyorum. Akşamları 2 günde bir banyo yaptırıyorum. 1 saat sonrada uyutuyorum. Saçı ıslak kalmıyor acaba akşamları banyo yaptırmam buna sebep olurmu. Ama bebeğim 1 hafta önce hafif grip oldu ondan kaldı. Hocam o akıntıyı içine doğru çekse herşey düzelecek. Sümküremiyor çekemiyor içine öyle geride durup duruyor. Uyurken ve emerken hırıltı yapıyor. Sicc nasal da kullandım bu arada. Artık ne yapayım bilmiyorum .Yarın 1 yaş aşılarımız var boy ve kilosuna baktıracağım size yazacağım muhakkak. Hocam aklım durdu babasıda bende bu hırıltıya taktık. Fış fış ses geliyor burnundan. Yardımlarınızı bekliyorum. Saygılarımla.
|
Mesaj Tarihi: 15 Kas 2012 Saat 18:06
|
Demekki; burun icinde ifrazat yok, burun icindeki dokular sistigi (odem yaptigi) icin hirilti oluyor. Bunun da en iyi caresi; Serum fiz veya Iliadin ped. damla kullanmaya devam etmek. Yaz olsa, denize attiginizda 1 gunde duzelir.
|
|