Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bademcik enfeksiyonu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbademcik enfeksiyonu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
berkeay Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 45
Mesajın Direkt Linki Konu: bademcik enfeksiyonu
    Gönderim Zamanı: 11 Haz 2012 Saat 18:56
Hocam merhabalar,
Oğlum dün gece 1 de ateşlendi.38,5 u.Ateş düşürücü verdim.Sabah 7,30 da ateşi 38,6 ıdı.11,30 DA ateşi gene 38,7 idi.Ateş düşürücü verdim sonra uyudu uyandıgında ateşi 39,7 idi(kulaktan ölçer ile)Kaptıgım gibi devlet hastanesinde uzman bir dr götürdüm.Gitmeden önce ateş düşürücüyü verdim.Ordada dr ilaveten ateş düşürücü verdi.Bademcık enfeksiyonu dedi bademcikleri şişmiş kızarmış dedi.Üzerindede beyaz çızgı gıbı şeyler var.Çok buyuk değil ama bende gördüm.2 3 gündür dondurma verdim bundan olmuş olabilirmi.Dr aguaentin 500 antibiyotık verdi.Şuan uyuyor terledi.Ateşi yok gibi.Sizce ben ne yapmalıyım.(Biliyorum ateş düşürücü verdiğim için kızıyorsunuz ama çok korkuyorum birşey olacak diye)Antibiyotığı kullanmalımıyım.Ateş olsada olmasada.Dr kan tahlili yapmadı.Atş dışında başaka bir bulgumuz yok.Bademciklerimiz var zaten.Dondurma ve vb soguk şeyler konusunda nasıl davranmalıyım.Teşekkürler.Bu arada ağımızda kötü koku henüz yok.Cevabınız için teşekkürler.Bu arada 4,5 yaşındayız.

Düzenleyen berkeay - 11 Haz 2012 Saat 18:57
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120419
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Haz 2012 Saat 19:05
Agiz kokusu yoksa, kaziklandiniz, Grip geciriyor. Dondurmadan olmaz, zira bogaz enfeksiyonu yapan butun bakteriler, " Gram (+) olup, soguga karsi cok hassastirlar, aninda olurler. Dondurma eger mikroplu ise, sadece "Gram (-) " denilen ve  ishal yapan bakteriler vardir. Augmentin; 200 400 ve 600 leri vardir, 500 yoktur. Eger korkuyor ve illaki kullanacaksaniz, siz bir kan tahlili yaptirip WBC degerine bakin. Islerine gelince; gerekli-gereksiz MR, US her turlu pahali testi isterler, basit bir kan sayimini istemezler.
Yukarı Dön
berkeay Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 45
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Haz 2012 Saat 19:10
Hocam baktım 400 lükmüş .Korkum ateşten.Bedemcikleri şiş üzerinde çizgi gibi beyazlıklar var.Küçük küçük.Ateşi olmazsa antibiyotıı vermek istemiyorum.Ama yanlış mı yaparım onu bilemiyorum.Gittiğimiz dr ateş 2 3 gün yüksek seyreder dedi ama.Bilemiyorumki.Birde ateş kulaktan ölçülünce daha mı yüksek çıkar.Hocam antibiyotığı vermeyip neler yapabilirm.Kısa sürede cevap verdiğiniz için teşekkürler.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Haz 2012 Saat 22:31
Eger, doktorun teshisi dogru, antibiyotik gerekli ise, antibiyotik verildikten;  12 saat sonra cocuk duzelir. Sizinkisi Gribe benziyor. Gerekiyor ise, 400 luk kullanabilirsiniz. (gunde 2x1 olcek). Kan tahlilindeki WBC degeri olmadan veya gormeden dogru bir sey soylemem zor.
Yukarı Dön
merwe Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 175
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Haz 2012 Saat 23:56
hocam
oğlum5,5 aylık,2-3gündür 38,5 ateşi var,huzursuzlandıkça ateş düşürücü verdim,ateşten sonra ağzı epey pamukçuk olunca bu sabah doktora götürdüm,evet bademcikler biraz kızarık ama antibiyotik vermicem bu mevsimde viral geçiriliyo dedi,sadece pamukçuğu için damla verdi.yalnızca anne sütüyle besliyorum

doktor ilaç verse kızıyorum illa size danışıyorum,vermeyincede tereddütte kaldım yine onayınızı almak istedimmLOL iyi ki varsınız...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Haz 2012 Saat 00:39
Bu yasta "Pamukcuk" olmaz. O gordukleriniz; dokulen eski mukoza tabakalari. Bu aylarda "Pamukcuk" ancak uzun sure kuvvetli antibiyotik kullanimi sonucunda olabilir. Ilk 1 sene icinde; anne karninda iken sizden gecen antikorlar bebegi 1 sene korudugundan, antibiyotik gerektirecek durumlar son derecede nadirdir.
Yukarı Dön
metar19 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 32
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Haz 2012 Saat 07:41
kadir bey marhaba,
oğlum yaklaşık 3 haftadır aralıksız hasta.biz tokatta yaşıyoruz ama 10 gündür istanbuldayız..daha gelmeden orda başladı burnu akmaya,sonra gelmeye yakın öksürüğü başladı ve gözleri çapaklandı.tam akıntısı koyu olmuştu ki yeniden su gibi olmaya başladı..hiç dr a götürmedim..sadece limonata gibi bal limon,serum f.cold miks ve gözü için toprased kulandım..istanbula gelincede devam etti.yine ısrarla götürmedim.ateş yoktu çünkü...istanbula geldikten 1 hafta sonra şikateylerimiz geçmeyince bi dr a götrüdüm..ağzına baktı hafifi kızarıklık var dedi..ama viral dedi ve sadece aferin yazdı,ateşi çıkarsada  fitil ver dedi..ben aferini almadım tabii.fitili aldım...o gece sabaha kadar uyumadı ve sabah ateşlendi..yine götürdüm dr a ve wbc istedim.bakıldı ve wbc tam 29.3 çıktı..çok fazla biliyorum..ve antibiyotik başladık.2.dozdan sonra ateşi kalmadı..dünde kulağa vurdu hemen illiadin başladım kesildi ağlaması...sizi takip ediyorum hiç bugüne kadar wbc si hemde 4.5 aylık bi bebekte bu kadar yüksek olanını okumamıştım..ilk 1 yıl nadiren bakteriyel olur diyorsunuz ya bizedenk geldi işte..labaratuvarda hata var desem 2 doz antibiyotik sonrası ateşi niye düştü diyorum.

Düzenleyen metar19 - 12 Haz 2012 Saat 07:42
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Haz 2012 Saat 09:15
Antibiyotige cabuk cevap vermesi, hadisenin antibiyotiklik oldugunu gosteriyor. Zaten WBC yuksek ciktimi, antibiyotik gerekiyor demektir. Nadiren olanlarin sebebi de; "anne bu hastaligi gecirmemis ve antikor olusturmamissa, cocugunu da koruyamiyor" demektir. Sizin antikorlariniz, gecirdiginiz hastaliklarla sinirlidir. Gecirmediklerinizi, cocuk gecirebilir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.