Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

bademcik enfeksiyonu

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=34842
Tarih: 24 Nis 2025 Saat 10:23

Konu: bademcik enfeksiyonu
Mesajı Yazan: berkeay
Konu: bademcik enfeksiyonu
Mesaj Tarihi: 11 Haz 2012 Saat 18:56
Hocam merhabalar,
Oğlum dün gece 1 de ateşlendi.38,5 u.Ateş düşürücü verdim.Sabah 7,30 da ateşi 38,6 ıdı.11,30 DA ateşi gene 38,7 idi.Ateş düşürücü verdim sonra uyudu uyandıgında ateşi 39,7 idi(kulaktan ölçer ile)Kaptıgım gibi devlet hastanesinde uzman bir dr götürdüm.Gitmeden önce ateş düşürücüyü verdim.Ordada dr ilaveten ateş düşürücü verdi.Bademcık enfeksiyonu dedi bademcikleri şişmiş kızarmış dedi.Üzerindede beyaz çızgı gıbı şeyler var.Çok buyuk değil ama bende gördüm.2 3 gündür dondurma verdim bundan olmuş olabilirmi.Dr aguaentin 500 antibiyotık verdi.Şuan uyuyor terledi.Ateşi yok gibi.Sizce ben ne yapmalıyım.(Biliyorum ateş düşürücü verdiğim için kızıyorsunuz ama çok korkuyorum birşey olacak diye)Antibiyotığı kullanmalımıyım.Ateş olsada olmasada.Dr kan tahlili yapmadı.Atş dışında başaka bir bulgumuz yok.Bademciklerimiz var zaten.Dondurma ve vb soguk şeyler konusunda nasıl davranmalıyım.Teşekkürler.Bu arada ağımızda kötü koku henüz yok.Cevabınız için teşekkürler.Bu arada 4,5 yaşındayız.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 11 Haz 2012 Saat 19:05
Agiz kokusu yoksa, kaziklandiniz, Grip geciriyor. Dondurmadan olmaz, zira bogaz enfeksiyonu yapan butun bakteriler, " Gram (+) olup, soguga karsi cok hassastirlar, aninda olurler. Dondurma eger mikroplu ise, sadece "Gram (-) " denilen ve  ishal yapan bakteriler vardir. Augmentin; 200 400 ve 600 leri vardir, 500 yoktur. Eger korkuyor ve illaki kullanacaksaniz, siz bir kan tahlili yaptirip WBC degerine bakin. Islerine gelince; gerekli-gereksiz MR, US her turlu pahali testi isterler, basit bir kan sayimini istemezler.

Mesaj Tarihi: 11 Haz 2012 Saat 19:10
Hocam baktım 400 lükmüş .Korkum ateşten.Bedemcikleri şiş üzerinde çizgi gibi beyazlıklar var.Küçük küçük.Ateşi olmazsa antibiyotıı vermek istemiyorum.Ama yanlış mı yaparım onu bilemiyorum.Gittiğimiz dr ateş 2 3 gün yüksek seyreder dedi ama.Bilemiyorumki.Birde ateş kulaktan ölçülünce daha mı yüksek çıkar.Hocam antibiyotığı vermeyip neler yapabilirm.Kısa sürede cevap verdiğiniz için teşekkürler.

Mesaj Tarihi: 11 Haz 2012 Saat 22:31
Eger, doktorun teshisi dogru, antibiyotik gerekli ise, antibiyotik verildikten;  12 saat sonra cocuk duzelir. Sizinkisi Gribe benziyor. Gerekiyor ise, 400 luk kullanabilirsiniz. (gunde 2x1 olcek). Kan tahlilindeki WBC degeri olmadan veya gormeden dogru bir sey soylemem zor.

Mesajı Yazan: merwe
Mesaj Tarihi: 11 Haz 2012 Saat 23:56
hocam
oğlum5,5 aylık,2-3gündür 38,5 ateşi var,huzursuzlandıkça ateş düşürücü verdim,ateşten sonra ağzı epey pamukçuk olunca bu sabah doktora götürdüm,evet bademcikler biraz kızarık ama antibiyotik vermicem bu mevsimde viral geçiriliyo dedi,sadece pamukçuğu için damla verdi.yalnızca anne sütüyle besliyorum

doktor ilaç verse kızıyorum illa size danışıyorum,vermeyincede tereddütte kaldım yine onayınızı almak istedimmLOL iyi ki varsınız...

-------------

Mesaj Tarihi: 12 Haz 2012 Saat 00:39
Bu yasta "Pamukcuk" olmaz. O gordukleriniz; dokulen eski mukoza tabakalari. Bu aylarda "Pamukcuk" ancak uzun sure kuvvetli antibiyotik kullanimi sonucunda olabilir. Ilk 1 sene icinde; anne karninda iken sizden gecen antikorlar bebegi 1 sene korudugundan, antibiyotik gerektirecek durumlar son derecede nadirdir.

Mesajı Yazan: metar19
Mesaj Tarihi: 12 Haz 2012 Saat 07:41
kadir bey marhaba,
oğlum yaklaşık 3 haftadır aralıksız hasta.biz tokatta yaşıyoruz ama 10 gündür istanbuldayız..daha gelmeden orda başladı burnu akmaya,sonra gelmeye yakın öksürüğü başladı ve gözleri çapaklandı.tam akıntısı koyu olmuştu ki yeniden su gibi olmaya başladı..hiç dr a götürmedim..sadece limonata gibi bal limon,serum f.cold miks ve gözü için toprased kulandım..istanbula gelincede devam etti.yine ısrarla götürmedim.ateş yoktu çünkü...istanbula geldikten 1 hafta sonra şikateylerimiz geçmeyince bi dr a götrüdüm..ağzına baktı hafifi kızarıklık var dedi..ama viral dedi ve sadece aferin yazdı,ateşi çıkarsada  fitil ver dedi..ben aferini almadım tabii.fitili aldım...o gece sabaha kadar uyumadı ve sabah ateşlendi..yine götürdüm dr a ve wbc istedim.bakıldı ve wbc tam 29.3 çıktı..çok fazla biliyorum..ve antibiyotik başladık.2.dozdan sonra ateşi kalmadı..dünde kulağa vurdu hemen illiadin başladım kesildi ağlaması...sizi takip ediyorum hiç bugüne kadar wbc si hemde 4.5 aylık bi bebekte bu kadar yüksek olanını okumamıştım..ilk 1 yıl nadiren bakteriyel olur diyorsunuz ya bizedenk geldi işte..labaratuvarda hata var desem 2 doz antibiyotik sonrası ateşi niye düştü diyorum.

Mesaj Tarihi: 12 Haz 2012 Saat 09:15
Antibiyotige cabuk cevap vermesi, hadisenin antibiyotiklik oldugunu gosteriyor. Zaten WBC yuksek ciktimi, antibiyotik gerekiyor demektir. Nadiren olanlarin sebebi de; "anne bu hastaligi gecirmemis ve antikor olusturmamissa, cocugunu da koruyamiyor" demektir. Sizin antikorlariniz, gecirdiginiz hastaliklarla sinirlidir. Gecirmediklerinizi, cocuk gecirebilir.

Mesajı Yazan: merwe
Mesaj Tarihi: 12 Haz 2012 Saat 10:08
umarım bizimki gerçekten viraldir,ateşinin kaç gün içinde düşmesi gerekir peki hocam? bademcikleri vaktiyle 4yaşında alınmış bir anne olarak bu enfeksiyonu geçirdiğimden pek emin değilim açıkçası?Smile
peki ağzındaki beyaz tabaka için ne önerirsiniz?nası geçirelim?

-------------

Mesaj Tarihi: 12 Haz 2012 Saat 13:11
Hocam ben son durumu yazayım.Antibiyotik augumentin 400 lük dün akşam 1 olcek bu sabahta 1 ölçek verdim.Ateş düşürücüyü dün gece 1 de verdim en son suan itibari ile ateşimiz yok(37,2-bu dereceyi ateşten saymıyorum)Çocygun genel hali iyi oyun oynuyora.Şimdi ben anlayamadım bu durumu antibiyotık işe yaradımı yoksa gereksizmi.Birde geçen ayda gene böyle olmuştu(o zamanda bogaz enf.)yine dr ateş 2 3 gün yüksek seyreder dedi öyle olmadı.Şimdi aynısı..Benim anlayamadıım hep benim çocugum bogaz enf yada bademcik kızarık enf oluyor.Bu sene kreşe başladık ondan sonra oldu olanlar hep(7-8 kez)Gittiğim drlara soruyorum baışıklıgımı düşük diye okula başlayanlarda olur deniyor.Bağışıklık testi bile yapmadılar.Diğer arkadaşlarıda hasta oluyor ama benimki kadar değil.Bu arada bende küçükken bogaz bademcik sıkıntısı çok geçirmişim o yuzden 6 yaşında bademciklerim alınmış genetik geçiş sözkonusumudur.Birde bu kadar çok sık hastalanıp ateşimizin yükselmesi başka hasatalıklara yol açarmı.(Enfeksiyon organlarda hasar bırakırmı)Antibiyotiğe devam etmelimiyim edersem ne kadar süre etmeyeliyim dr yazmamış bende sormamaışım.(100 ml)Yanıtlarınız için çok teşekkür eder saygılarımı sunarım. Şaat 5 ve ateşimiz hala 37,4. Yanlız sölemeyi unuttum oğlum arasıra yanagının içinin agrıdıgını söylüyor.Baktım aft falan yok.(bu arada agızda hafif kokuda oluşmuş) 

Mesaj Tarihi: 12 Haz 2012 Saat 21:58
Bagisikligi dusuk degil. Henuz bu mikroplari tanimadigi ve bunlara karsi "antikorlari" olusmadigi icin hasta oluyor. Bu hastaliklari gecire gecire, bagisikligi olusacak. Tabii her seferinde antibiyotik verilenlerde bagisikliklari olusmayacak ve her sefer yeniden hasta olacaklar. Ates yukselmesi bir hasara yol acmaz. Benim; Ates ve Tedavisi makalemi (yazarlar bolumunde) okuyun. Dokularda hasari; ates degil,  atese sebep olan mikrop yapabilir, onlarinda hepsi degil, bazilari. Bagisiklik testi diye bir sey (pratikte) yok. Her hastaligin ayri ayri, antikorlari olusmusmu diye bakmak cok anlamsiz bir sey. Bademcik ameliyati oldu diye bir insan daha az hasta olmaz. Bademcigin olup olmadigi, mikroplarin umurunda bile degildir. Bu yastaki cocuklar 2 sene zarfinda yeterli sayida mikroplarla karsilasip, antikorlari olustuktan sonra , daha az hasta olurlar.
 Su andaki durumunuz da antibiyotik gerektirir mi? Bilemem, bunun icin WBC degerini (kan sayiminda) bilmem gerekli.

Mesaj Tarihi: 13 Haz 2012 Saat 14:25
Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim hocam.Saygılarımı sunarım.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat