Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
yaksu
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 463
|
Konu: alerji pişik Gönderim Zamanı: 06 Mar 2012 Saat 00:18 |
Kadir bey özel mesaj olarak yolladığım sorunu burda yazayım, burayı yeni gördüm Lütfen bana yardımcı olunuz
Merhaba Kadir bey. Bu siteyi ve sizi bulalı 1 hafta oldu. Bebeğimle ilgili sorularım var, nerden başlasam bilmiyorum, çok bunaldım. Kıymetli vaktinizi daha fazla meşgul etmeden soru ve sorunlara geçeyim. Kızım 4,5 aylık olmak üzere. 1 haftalıkken pişik sorunu başladı. Doktora gittik hametan ve trosyd verdi ve ona iyi gelen bezi kullan dedİ. Piyasadaki bezlerin %90 nını denedik Neyse ki sorunu aza indiren bir bezde karar kıldık Hametan da iyi geliyor Fakat pişiği tamamen geçsede bu en fazla yarım gün sürüyor Altını çok sık değiştiriyorum mustelanın ve desiti n diye bir markanın da çinko içerikli kremlerini aldım Arık ne kullanacağımı bilemiyorum Bunlarla mücadele ederken 1 aydır da öyle bir sorunla karşılaştık ki şu an yazarken ağlamamak için kendimi zor tutuyorum Kulaklarına yakın yanak kısımları ara ara kızarıyor ve kaşınıyordu Kurumada oluyordu bebe yağı sürüyordum. 1 haftalığına Antalyaya gittik ve otelde kaldık ordan geldikten sonra 1-2 gün içinde kaşınmalar yüzündeki kızarıklıklar çok arttı. Doktora gittik inek sütü ve ürünleri, kakao ve ürünleri ve yumuta akından 1 hafta uzak dur dedi bir de vazelin ve kortizonlu bir kremin karışımını eczanede yaptırdık onu o yerlerre ssür dedi Mustelanın nemlendircisini sebamedin ürünlerini kullanmamızı söyleddi. Deiklerinii eşim memur bu dar bütçeyle satın aldık Mustelanın nemlendiricis 65 lira Neyse kızımız iyi olsun idare ederiz dedik. 1 hafta uyguladık geçti kontrole gittik düzelme olduğunu o karışımı artık sürmeyin dedi Çocuğunuzun cildi alerjik bir yapıda dedi Ona göre diğer işlemlere nemlendirmeye vs dikkat edin dedi Aradan 3-4 gün geçti tekrar yavaş yavaş çıkmaya başladı Artık evde ben ne yiyeceğimi şaşırıyordum Eşimde internette araştırdıkca nerdeyse herşey alerji yapabilcek pozisyonda resmen bunalıma girdim Bizim eve yakın bir doktora gittik o da alerji testi yapmam lazım dedi yaptırdık yumurta ve süte alerjisi var dedi Bunları yeme dedi yoğurt peynir ye dedi ve yine kortizonlu karışım kremi verdi 3 gün 2 defa kullan geçmese 1 haftaya tamamla günde 1 defa olcakşekilde geçmezse de yiye kullannma çünkü kortiizon var dedi. 3 gün kullandım geçti ben 1 5-6 gün daha sürdüm Ve 2 gündür sürmüyorum diye yine kızarmalar başladı BEN NE YAPAYIM DOKTOR BEY bana bir yol gösterin
|
 |
yaksu
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 06 Mar 2012 Saat 00:19 |
Ve doktor bu alerjinin kronik olduğunu söyledi çok üzüldüm atopik dermatit tüm hastalıkların da anası dedi. ..:(((
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117976
|
Gönderim Zamanı: 06 Mar 2012 Saat 19:16 |
Anladigim kadari ile iki probleminiz var. 1) PISIK: Eczaneden "%3 luk Eau Borique 300ml." hazirlatin, uc kurus maliyeti vardir. Bu suyu, her temizlikten sonra ve kremden once surun. O pahali kremleri bitene kadar kullanip bir daha almayin. Popolin de ayni isi gorur. Birde gunde iki defa pisik kremi yerine; Ultralan pomat" dokuntulerin ustune surun. Bu kremde kortizon ihtiva eder, ama "Fluoro kortizon" olup ciltten emilmediginden sistemik etki gostermez. Tek kusuru ucuz oldugundan bizim doktorlar pek sevmezler. 2) ATOPIK DERMATIT: Dokuntulerin uzerine ayni "Ultralan pomat" i surun. diyet yapmaniza gerek yok.
|
 |
yaksu
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 06 Mar 2012 Saat 20:49 |
Hocam verdiğiniz bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim. Hocam kızımın yüzünde aşırı kuruma oluyor ve buna bağlı kızarıklıklar var yani sanki sıcak su dökülür pişer ya o şekilde dediğiniz gibi o ilacı hazırlatıp yarın itibariyle kullanmaya başlayacağım bir de bu kurumayı önlemek için sürekli söylediğiniz bu ilacımı kullanayım 2 gündür eczaneden sadece vazzelin de aldım vazelin ve zeytinyağı da kullanayım mı nemlendirmek için. Tekrar çok teşekkür ederim hocam.
|
 |
yaksu
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 06 Mar 2012 Saat 20:53 |
Bu arada diyet yapmama gerek yok dediniz bunu eşime söyleyip göstermem lazım çokl sevindim inşallah yedikleriimden olmaz çünkü kendimi suçlu gibi hissediyorum ,yediğim herşeyden şüpheleniyoruz Yaptırdığımız alerji testinde de yumurta ve inek sütü çıkınca hepten zorlanıyorum Çünkü ikisi de bir çok üründe var.. Anne sütüyle besleniyor ve sütüm yarıyor diye seviniyorken böyle bir durumla karşılaşmak üzdü beni
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117976
|
Gönderim Zamanı: 06 Mar 2012 Saat 22:02 |
O teste babasini sok, onda da bu allerjiler cikar. Yuzune sadece Ultralan'i kullanin. Oyle "yogurt" gibi surmeyeceksiniz, ince bir tabaka halinde olacak.
|
 |
yaksu
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 06 Mar 2012 Saat 22:55 |
Teşekkür ederim hocam eşim okuyunca ne yüz ifadesini merak ediyorum :)))
|
 |
yaksu
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 09 Mar 2012 Saat 22:30 |
Kadir hacam dün sabah itibariyle günde 2 kere olmak üzere pişiğine ultralanpomadı sürdüm eczaneden hazırladığım karışımla da temizledim İyileşmesi için erken bir süre mi?, pişiğinde iyileşme pek olmadı hatta deliklerde kanama oldu şu an poposu çok kötü hatta ön taraflarda kızarmaya başladı. Yaptığım uygulamayı anlatayım. 1- Altını ıslak yumuşak bezle sildikten sonra pamuğu hazırlattığımız suya batırıp poposunu siliyorum kuruttuktan sonra günde 2 defa ultralan pomadı diğer alt değişimlerimde de hametanı sürüyorum ŞU AN TAM 2 GÜN OLDU. Popsu yara gibi şu anda. Kullanmaya devam edeyim mi?
yüzündeki döküntüler iyileşmek üzere.
Yüzü vücudu iyileşdikten sonra ultralan pomadı kullanmayı bırakayım mı? Bırakınca korkuyorum tekrar başlayacak diye cildinde kuruma başlayınca tekrar suratı aynı oluyor.
|
 |