Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

alerji pişik

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Alerji & Cilt & Saç
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=33569
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 06:05

Konu: alerji pişik
Mesajı Yazan: yaksu
Konu: alerji pişik
Mesaj Tarihi: 06 Mar 2012 Saat 00:18
Kadir bey özel mesaj olarak yolladığım sorunu burda yazayım, burayı yeni gördüm Lütfen bana yardımcı olunuz

Merhaba Kadir bey. Bu siteyi ve sizi bulalı 1 hafta oldu. Bebeğimle ilgili sorularım var, nerden başlasam bilmiyorum, çok bunaldım. Kıymetli vaktinizi daha fazla meşgul etmeden soru ve sorunlara geçeyim. Kızım 4,5 aylık olmak üzere. 1 haftalıkken pişik sorunu başladı. Doktora gittik hametan ve trosyd verdi ve ona iyi gelen bezi kullan dedİ. Piyasadaki bezlerin %90 nını denedik Neyse ki sorunu aza indiren bir bezde karar kıldık Hametan da iyi geliyor Fakat pişiği tamamen geçsede bu en fazla yarım gün sürüyor Altını çok sık değiştiriyorum mustelanın ve desiti n diye bir markanın da çinko içerikli kremlerini aldım Arık ne kullanacağımı bilemiyorum Bunlarla mücadele ederken 1 aydır da öyle bir sorunla karşılaştık ki şu an yazarken ağlamamak için kendimi zor tutuyorum Kulaklarına yakın yanak kısımları ara ara kızarıyor ve kaşınıyordu Kurumada oluyordu bebe yağı sürüyordum. 1 haftalığına Antalyaya gittik ve otelde kaldık ordan geldikten sonra 1-2 gün içinde kaşınmalar yüzündeki kızarıklıklar çok arttı.  Doktora gittik inek sütü ve ürünleri, kakao ve ürünleri ve yumuta akından 1 hafta uzak dur dedi  bir de vazelin ve kortizonlu bir kremin karışımını eczanede yaptırdık onu o yerlerre ssür dedi Mustelanın nemlendircisini sebamedin ürünlerini kullanmamızı söyleddi. Deiklerinii eşim memur bu dar bütçeyle satın aldık Mustelanın nemlendiricis 65 lira Neyse kızımız iyi olsun idare ederiz dedik. 1 hafta uyguladık geçti kontrole gittik  düzelme olduğunu o karışımı artık sürmeyin dedi Çocuğunuzun cildi alerjik bir yapıda dedi Ona göre diğer işlemlere nemlendirmeye vs dikkat edin dedi Aradan 3-4 gün geçti tekrar yavaş yavaş çıkmaya başladı Artık evde ben ne yiyeceğimi şaşırıyordum Eşimde  internette araştırdıkca nerdeyse herşey alerji yapabilcek pozisyonda resmen bunalıma girdim Bizim eve yakın bir doktora gittik o da alerji testi yapmam lazım dedi yaptırdık yumurta ve süte alerjisi var dedi Bunları yeme dedi yoğurt peynir ye dedi ve yine kortizonlu  karışım kremi verdi 3 gün 2 defa kullan geçmese 1 haftaya tamamla günde 1 defa olcakşekilde geçmezse de yiye kullannma çünkü kortiizon var dedi. 3 gün kullandım geçti ben 1 5-6 gün daha sürdüm Ve 2 gündür sürmüyorum diye yine kızarmalar başladı BEN NE YAPAYIM DOKTOR BEY bana bir yol gösterin

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 06 Mar 2012 Saat 00:19
Ve doktor bu alerjinin kronik olduğunu söyledi çok üzüldüm atopik dermatit tüm hastalıkların da anası dedi. ..:(((

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Mar 2012 Saat 19:16
Anladigim kadari ile iki probleminiz var. 1) PISIK: Eczaneden "%3 luk Eau Borique 300ml." hazirlatin, uc kurus maliyeti vardir. Bu suyu, her temizlikten sonra ve kremden once surun. O pahali kremleri bitene kadar kullanip bir daha almayin. Popolin de ayni isi gorur. Birde gunde iki defa pisik kremi yerine; Ultralan pomat" dokuntulerin ustune surun. Bu kremde kortizon ihtiva eder, ama "Fluoro kortizon" olup ciltten emilmediginden sistemik etki gostermez. Tek kusuru ucuz oldugundan bizim doktorlar pek sevmezler.
2) ATOPIK DERMATIT: Dokuntulerin uzerine ayni "Ultralan pomat" i surun. diyet yapmaniza gerek yok.

Mesaj Tarihi: 06 Mar 2012 Saat 20:49
Hocam verdiğiniz bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim. Hocam kızımın yüzünde aşırı kuruma oluyor ve buna bağlı kızarıklıklar var yani sanki sıcak su dökülür pişer ya o şekilde dediğiniz gibi o ilacı hazırlatıp yarın itibariyle kullanmaya başlayacağım bir de bu kurumayı önlemek için sürekli söylediğiniz bu ilacımı kullanayım 2 gündür eczaneden sadece vazzelin de aldım vazelin ve zeytinyağı da kullanayım mı nemlendirmek için.  Tekrar çok teşekkür ederim hocam.

Mesaj Tarihi: 06 Mar 2012 Saat 20:53
Bu arada diyet yapmama gerek yok dediniz bunu eşime söyleyip göstermem lazım çokl sevindim inşallah yedikleriimden olmaz çünkü kendimi suçlu gibi hissediyorum ,yediğim herşeyden şüpheleniyoruz Yaptırdığımız alerji testinde de yumurta ve inek sütü çıkınca hepten zorlanıyorum Çünkü ikisi de bir çok üründe var.. Anne sütüyle besleniyor ve sütüm yarıyor diye seviniyorken böyle bir durumla karşılaşmak üzdü beni

Mesaj Tarihi: 06 Mar 2012 Saat 22:02
O teste babasini sok, onda da bu  allerjiler cikar. Yuzune sadece Ultralan'i kullanin. Oyle "yogurt" gibi surmeyeceksiniz, ince bir tabaka halinde olacak.

Mesaj Tarihi: 06 Mar 2012 Saat 22:55
Teşekkür ederim hocam eşim okuyunca ne yüz ifadesini merak ediyorum :)))

Mesaj Tarihi: 09 Mar 2012 Saat 22:30
Kadir hacam dün sabah itibariyle günde 2 kere olmak üzere pişiğine ultralanpomadı sürdüm eczaneden hazırladığım karışımla da temizledim İyileşmesi için erken bir süre mi?, pişiğinde iyileşme pek olmadı hatta deliklerde kanama oldu şu an poposu çok kötü hatta ön taraflarda kızarmaya başladı. Yaptığım uygulamayı anlatayım. 1- Altını ıslak yumuşak bezle sildikten sonra pamuğu hazırlattığımız suya batırıp poposunu siliyorum kuruttuktan sonra günde 2 defa ultralan pomadı diğer alt değişimlerimde de hametanı sürüyorum ŞU AN TAM 2 GÜN OLDU. Popsu yara gibi şu anda. Kullanmaya devam edeyim mi? 
yüzündeki döküntüler iyileşmek üzere.
Yüzü  vücudu iyileşdikten sonra ultralan pomadı kullanmayı bırakayım mı? Bırakınca korkuyorum tekrar başlayacak  diye cildinde kuruma başlayınca tekrar suratı aynı oluyor.

Mesaj Tarihi: 09 Mar 2012 Saat 22:41
Hametan yara kremidir, burada hic yeri yok. Sirf ilac satilsin diye "Propangistlerin' uydurdugu bir seydir. Tevekkeli simdiye kadar duzelmedi. Hemen Popolin veya SebaMed gibi  kremlere gecin, gerisi aynen devam. Iyilesince, Ultralan Kremi birakin.

Mesaj Tarihi: 09 Mar 2012 Saat 22:47
Hocam sebamed veya popolin yok şu an elimde. Size şu an elimde olan pişik kremlerinisöyleyeyim   bunlardan hangisini kullanayım. Elimde olanlar desitin, mustela,nivea ve chicconun pişik kremi var.

Mesaj Tarihi: 10 Mar 2012 Saat 02:06
Bunlarin hepsi olur, iyi gelir, bir tek Hametan iyi gelmez.

Mesaj Tarihi: 10 Mar 2012 Saat 23:26
Hocam öncelikle ilginizden dolayı çok teşekkür edderim. Bana yardımcı olmanız beni çok duygulandırıyor. Etrafımızda pek yardımcı olan kimse yok. Hocam yine çok kötüyüm. Yüzündeki ve vücudundaki döküntüler dün akşam itibariyle geçmişti. Bende sizin dediğiniz gibi geçti diye bugün hiç kullanmadım,banyo yaptırdım zeytinyağı sürdüm. Her şey iyi gidiyordu ki şu anda yine başladı kuruma ve kızarmalar  muhtemelen gitgide artacak. Kremi kullanmayı kesince tekrarlıyor. Devam edeyim mi ultralanpomadı ?
Bu arada pişiğinde de pek değişme yok.Hametan kullanmayı dün akşam itibariyle kullanmayı kestim Eczanede yaptırdığımız 300 mlitrelik karışımın yarısı bitti bugün gidip popolin de aldım...:(((((((((((( Hiç iyi değilim anlayacağınız...

Mesaj Tarihi: 11 Mar 2012 Saat 01:28
Yuzu iyilestikten sonra da 2-3 gun fazladan Ultralan'i kullanin, bir zarari olmaz. Pisigi merak etmeyin. Eger 24 saat sonra iyilesme olmazsa, 'mantarlasma' basladi demektir, o zaman Popolin ile Trosd kremi donusumlu kullanin.

Mesaj Tarihi: 11 Mar 2012 Saat 11:52
Hocam sabah pişiğinde hafif bir iyileşme olduğunu gördüm. Popolini dün kullanmaya başladım, inşallah iyileşir. Ultralan pomadı dediğiniz gibi 3 gün daha devam edeyim inşallah 4-5 gün sonra size hem suratının ve vücudunun hemde pişiğinin tamamen iyileştiğini söylerim...:(( Sayenizde ümitlendim

Mesaj Tarihi: 20 Mar 2012 Saat 20:48
Merhaba hocam. Size önerdiğiniz yöntemlerin sonuçlarını yazayım.
1-Pişik : 5 ayını doldurmak üzere olan bebeğimin ilk defa 2-3 gündür pişiği geçti Size çok teşekkür eder,m. Allah razı olsun.
2- Cildindeki kızarıklıklardaki durum ise şöyle: Siz yüzündeki ve vücudundaki kızarıklıklar geçtikten sonra da 2-3 gün ultralan pomadı sürün demiştiniz. Bende öyle yaptım 3 gün günde 2 kere sürdüm geçti ve 3 gün daha sürdüm Ve kullanmayı bıraktım. Ve kuruma ve kızarıklıklar tekrar başladı vazelin, z.yağı sürdüm 2 gün içinde ilerledi ve dayanamadım ultralan pomadı tekrar sürdüm U.Pomadı sürünce açık tenli olan bebeğimin yüzü iyice bembeyaz oluyor Damarları filan gözüküyor.
1- Hocam sürekli bu kremimi kullanacağım :( Sürmeyincede kıpkırmızı yanık kırışık ve kaşıntılı bir hal alıyor dayanamıyorum..
2- Hocam diyet yapmama gerek yok demiştiniiz. Ona rağmen süt ve yumurtayı doğrudan yemiyorum. Fakat dolaylı yoldan ( kek, yoğurt,puding,peynir, tatlı vs...) şeklinde tüketiyorum. Yediklerimin etkisi olabilir mi? Calsiyum tabletlerini kullanarak calsıyum ihtiyacımı mı karşılasam mı?
3- Bu yüzündeki,boyun altı ve ileri zamandan tüm vücudunda gözüken kızarıklıkların sebebi  bu allerjik durumun sebebi neden olabilir?
 Hocam inşallah  bu allerjik hastalıĞIda aynı pişikte olduğu gibi sizin vesilenizle kontrol altına alabiliriz.

Mesaj Tarihi: 20 Mar 2012 Saat 20:58
Hocam bir de şöyle bir durum daha var Ultralan pomadı sürmediğimde yani kızarıklıklar vs. ilerleyince ara ara nefesinde tıkanmalar oluyor emerken filan boğuluyor gibi olup zor nefes alıyor, tükürüğünü yutmakta zorlanıyor

Mesaj Tarihi: 21 Mar 2012 Saat 05:43
Eger, kafasi terleyecek kadar sicak tutarsaniz, yuzu hic gecmez. Odasi serin olsun, basi terlemesin.  Surekli Ultralani kullanamazsiniz.  

Mesaj Tarihi: 21 Mar 2012 Saat 10:22

Enin sıcaklığı normal ısıda olduğu için 4 aydır evde kızımın başına şapka giydirmiyoruz. Son 1 aydır da giydirdiğim kıyafet çıtçıtlı badisi ve üzerine ince penye bir yelek giydiriyorum. Örgü kıyafetler, penye pijama üstleri bile giydirmiyorum Gündüzleri uyuduğunda da 1 tane polar battaniye yada ince bir battaniyesini örtüyorum. Kıyafetlerini sabun tozu ile makinede yıkıyorum. Havalar çok soğuk olduğu içinde odada kurutuyorum

Hocam nasıl bir  yol ve yöntem izleyeyim? Bir önceki mesajımı çok uzun yazdım kusura bakmayın o kadar  çok soru işareti kafamda olunca insan çok konuşuyor Hakkınızı helal edin

Mesaj Tarihi: 21 Mar 2012 Saat 10:23
Ve ayrıca hiç terlemiyor diyebilirim..

Mesaj Tarihi: 21 Mar 2012 Saat 18:02
Atopik egzeme da olabilir, zamanla gecer. Banyo arasi 3 gunu gecmesin.

Mesaj Tarihi: 21 Mar 2012 Saat 19:54

1-hocam yüzüne ve vücuduna ultralan pomadı sürmeyi bırakayım mı yerine ne kullanabilirim kuruma oluyor.

2- süt ve ürünlerini, kuruyemiş tüketeyim mi?

Mesaj Tarihi: 22 Mar 2012 Saat 01:01
1-Kisa sureli ve ara vererek kullanabilirsiniz.
2- Ben ( hele gormeden)  bilemem, onu deneyerek siz bileceksiniz.

Mesaj Tarihi: 22 Mar 2012 Saat 10:24
Teşekkür ederim hocam. Size kolay gelsin saygılarımla..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat