Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Doğum sonrası yaşananlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - doğum sonrası regl
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konudoğum sonrası regl

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 11>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Ege Berk Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 581
Mesajın Direkt Linki Konu: doğum sonrası regl
    Gönderim Zamanı: 27 Mar 2009 Saat 11:46

İlk regl için zamana ihtiyaç var

Hamilelik sonrasında yeniden rutin regl kanamalarının başlaması, uzun bir dinlenme ve radikal hormon değişikliği sonrasında yaşanıyor. Hormonların tekrar faaliyete geçmeleri de çok kısa bir süre içinde olmuyor.

Peki emzirmeyen kadınlarda regl kanamaları nasıl oluyor? Gebelikten sonra eğer kadın bebeğini emzirmiyorsa, regl en erken 2 hafta sonra başlıyor. Ancak ilk regl genellikle düzensiz oluyor. Doğum yaptıktan itibaren ortalama 6 hafta sonra ilk yumurtlama, 8 - 14 gün sonra da ilk regl başlıyor. Ancak şunu da unutmamak gerek. Doğum sonrası regl düzeni, ancak 2. ya da 3. regl döneminde normale dönüyor. Kadınların yüzde 20 ile 30´unda ilk regl kanamasından önce yumurtlama olmuyor. Bazı kadınlarda ise, ikinci regl dönemi çok kısa sürebiliyor. Ancak bunun için endişelenmek doğru değil. Çünkü üçüncü regl döneminde bu durum tamamen düzelebiliyor.Doç. Dr. Fıçıcıoğlu, sezaryen doğum sonrası görülen adet zamanının normal doğumdan farklı olmadığını belirterek şöyle devam ediyor: “Emzirme bitmesine rağmen 1 yıldır adet olamayan kadınlarda önce gebelik testi yapılmalı. Sonrada progesteron hormonu belli süre verilerek adet görmesi sağlanmalıdır. Buna rağmen görmezse inceleme derinleştirilir.”

Emzirme dönemi ilk kanamayı geciktiriyor

Bebeklerini emziren kadınların regl kanamaları, emzirmeyenlere oranla daha uzun süre gecikiyor. Bunun nedeni ise, bebek anneyi emdikçe göğüs uçlarının etkilenmesi ve süt yapımını sağlayan prolaktin hormonu düzeyinin yükselmesi. Bu da folikül gelişimini sağlayan hormonların salgılanmasını önlüyor. Eğer bebek düzenli bir şekilde emziriliyorsa, emzirme süresince foliküller dinlenmeye çekildiğinden, gebe kalma riski yüksek olmuyor. Yani, eğer bebek düzenli bir şekilde günde 5 defa yaklaşık 10 dakika kadar emziriliyorsa, yumurtlama bastırılıyor ve regl kanaması gecikiyor. Bilim adamları, prolaktin hormonunun emzirirken serpildiğini ve bu nedenle de reglin geciktiğini düşünüyorlar.
Yukarı Dön
hülya Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye
Simge

Puanlar: 7438
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Mar 2009 Saat 16:01
paylaşımın için sağol arkadaşım
ben doğumdan 3,5 ay sonra regl olmuştum
Yukarı Dön
*naz* Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 4271
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Mar 2009 Saat 16:11
ben de kırkımız çıktıktan bir hafta sonra ilk reglimi olmuştum,tabii emzirmeyince erken oluyor.
kalbi acıtan her ne varsa;
sen hepsinden birazsın işte...
Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Mar 2009 Saat 16:14
ben 45 günlükken bi oldum 3 aydır daha tık yokLOL gerçi ben alışığım kızlarda da 5,5 ay olmamıştım
Yukarı Dön
SevgiYumaklarım Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Puanlar: 7647
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Mar 2009 Saat 16:22
3 ay oldu doğum yapalı hala olmadım..
Yukarı Dön
ceylinsu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 827
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Mar 2009 Saat 16:47
ben 15 ay regl olmadım ve emziriyordum.jinekoloğun verdiği ilaçla regl oldum.
emziren annelerin geç regl olduğu doğru ancak benim kadar geç olanlar tiroid bezlerinin çalışıp çalışmadığını kontrol ettirsinler çünkü benim ki çalışmıyormuş şu an ilaç kullanıyorum.arkadaşlar tiroid bezlerinin çalışmaması adet düzensizliğine neden olurmuş bilgilerinize...

Yukarı Dön
mahiradasi Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 215
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Mar 2009 Saat 17:09
arkadaslar ben dogumdan sonra tam 56gun kanadim sonra 2 aydan beride duzenli oluyorum bakalim insallah boyle duzenli gider.

Yukarı Dön
MERTCİK Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 2567
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Mar 2009 Saat 17:15
bende daha olmadım oğlum 11 aylık
olcada benzemiyo

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 11>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.