Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

doğum sonrası regl

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Doğum sonrası yaşananlar
Forum Tanımlaması: (Doğum sonrası yaşananlar)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=14599
Tarih: 23 Ağu 2025 Saat 12:55

Konu: doğum sonrası regl
Mesajı Yazan: Ege Berk
Konu: doğum sonrası regl
Mesaj Tarihi: 27 Mar 2009 Saat 11:46

İlk regl için zamana ihtiyaç var

Hamilelik sonrasında yeniden rutin regl kanamalarının başlaması, uzun bir dinlenme ve radikal hormon değişikliği sonrasında yaşanıyor. Hormonların tekrar faaliyete geçmeleri de çok kısa bir süre içinde olmuyor.

Peki emzirmeyen kadınlarda regl kanamaları nasıl oluyor? Gebelikten sonra eğer kadın bebeğini emzirmiyorsa, regl en erken 2 hafta sonra başlıyor. Ancak ilk regl genellikle düzensiz oluyor. Doğum yaptıktan itibaren ortalama 6 hafta sonra ilk yumurtlama, 8 - 14 gün sonra da ilk regl başlıyor. Ancak şunu da unutmamak gerek. Doğum sonrası regl düzeni, ancak 2. ya da 3. regl döneminde normale dönüyor. Kadınların yüzde 20 ile 30´unda ilk regl kanamasından önce yumurtlama olmuyor. Bazı kadınlarda ise, ikinci regl dönemi çok kısa sürebiliyor. Ancak bunun için endişelenmek doğru değil. Çünkü üçüncü regl döneminde bu durum tamamen düzelebiliyor.Doç. Dr. Fıçıcıoğlu, sezaryen doğum sonrası görülen adet zamanının normal doğumdan farklı olmadığını belirterek şöyle devam ediyor: “Emzirme bitmesine rağmen 1 yıldır adet olamayan kadınlarda önce gebelik testi yapılmalı. Sonrada progesteron hormonu belli süre verilerek adet görmesi sağlanmalıdır. Buna rağmen görmezse inceleme derinleştirilir.”

Emzirme dönemi ilk kanamayı geciktiriyor

Bebeklerini emziren kadınların regl kanamaları, emzirmeyenlere oranla daha uzun süre gecikiyor. Bunun nedeni ise, bebek anneyi emdikçe göğüs uçlarının etkilenmesi ve süt yapımını sağlayan prolaktin hormonu düzeyinin yükselmesi. Bu da folikül gelişimini sağlayan hormonların salgılanmasını önlüyor. Eğer bebek düzenli bir şekilde emziriliyorsa, emzirme süresince foliküller dinlenmeye çekildiğinden, gebe kalma riski yüksek olmuyor. Yani, eğer bebek düzenli bir şekilde günde 5 defa yaklaşık 10 dakika kadar emziriliyorsa, yumurtlama bastırılıyor ve regl kanaması gecikiyor. Bilim adamları, prolaktin hormonunun emzirirken serpildiğini ve bu nedenle de reglin geciktiğini düşünüyorlar.

-------------
http://lilypie.com">

Cevaplar:
Mesajı Yazan: hülya
Mesaj Tarihi: 27 Mar 2009 Saat 16:01
paylaşımın için sağol arkadaşım
ben doğumdan 3,5 ay sonra regl olmuştum

Mesajı Yazan: *naz*
Mesaj Tarihi: 27 Mar 2009 Saat 16:11
ben de kırkımız çıktıktan bir hafta sonra ilk reglimi olmuştum,tabii emzirmeyince erken oluyor.

-------------
kalbi acıtan her ne varsa;
sen hepsinden birazsın işte...

Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 27 Mar 2009 Saat 16:14
ben 45 günlükken bi oldum 3 aydır daha tık yokLOL gerçi ben alışığım kızlarda da 5,5 ay olmamıştım

Mesajı Yazan: SevgiYumaklarım
Mesaj Tarihi: 27 Mar 2009 Saat 16:22
3 ay oldu doğum yapalı hala olmadım..

Mesajı Yazan: ceylinsu
Mesaj Tarihi: 27 Mar 2009 Saat 16:47
ben 15 ay regl olmadım ve emziriyordum.jinekoloğun verdiği ilaçla regl oldum.
emziren annelerin geç regl olduğu doğru ancak benim kadar geç olanlar tiroid bezlerinin çalışıp çalışmadığını kontrol ettirsinler çünkü benim ki çalışmıyormuş şu an ilaç kullanıyorum.arkadaşlar tiroid bezlerinin çalışmaması adet düzensizliğine neden olurmuş bilgilerinize...

-------------

Mesajı Yazan: mahiradasi
Mesaj Tarihi: 27 Mar 2009 Saat 17:09
arkadaslar ben dogumdan sonra tam 56gun kanadim sonra 2 aydan beride duzenli oluyorum bakalim insallah boyle duzenli gider.

-------------

Mesajı Yazan: MERTCİK
Mesaj Tarihi: 27 Mar 2009 Saat 17:15
bende daha olmadım oğlum 11 aylık
olcada benzemiyo

-------------
http://www.tickershack.com">

Mesajı Yazan: mahiradasi
Mesaj Tarihi: 27 Mar 2009 Saat 17:36
Doktorlar bu konuda ne diyor? bu kadar uzun surermiymis yaaaaa. Bende emziriyorum ama hemen oldum.

-------------

Mesaj Tarihi: 27 Mar 2009 Saat 21:40
valla bilmiyorum ben doktora gitcem ama ne zaman bilmiyorum

-------------

Mesaj Tarihi: 28 Mar 2009 Saat 00:17

bende kırkım çıkana kadar kanama devam etti sonra 1 ocakta 5 gün regl oldum sonrada olmadım ama insan çok korkuyo hamileyim diye inanın ben test bile yaptım...ve ben doğumdan sonra daha doktora gitmedim sırf o masaya çıkmamak için ama mutlaka gitmek gerektiğinide biliyorum

-------------

Mesajı Yazan: demet
Mesaj Tarihi: 08 Nis 2009 Saat 00:51
oglumda 6 ayından sonra oldum kızımda suan 6 ay ıcındeyız beklıyorum bakalım .arkadasım kızını 2 sene emzırdı 2 sene adet görmedıStern Smilene sütmüş beee dedım yanı..

-------------
Mevlam Sen'den gelene, gelmeyene; ne şekilde belirlemişsen kaderime, bu oyundaki biçtiğin rolüme, yürekten kocaman bir EYVALLAH

Mesajı Yazan: ilal
Mesaj Tarihi: 08 Nis 2009 Saat 08:00
bedne bekliyorum..dün sanki olacak gibi oldu..şimdi tık yok

-------------
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.

Mesajı Yazan: edis13
Mesaj Tarihi: 08 Nis 2009 Saat 20:55
Valla ben 8 ayı bitirdim ve oldum annem de ablamda hep aynı zamanda olmuş belki genetik olabilr

Mesaj Tarihi: 10 Nis 2009 Saat 13:33
Orjinalini yazan: edis13 edis13 Yazdı:

Valla ben 8 ayı bitirdim ve oldum annem de ablamda hep aynı zamanda olmuş belki genetik olabilr
eğer genetiklik diye bişey varsa dün ablama sordum 13 ay sonra regl olmuş kötü ya çok uzun bir süre ama ablam çok memnunmuş ben strese girerimLOLLOLLOL

-------------

Mesajı Yazan: edis13
Mesaj Tarihi: 10 Nis 2009 Saat 20:54
valla ben de çok memnundum olduğuma üzüldüm bile tabi her ay hamile miyim acaba stresi başka

Mesajı Yazan: türkiş
Mesaj Tarihi: 28 Nis 2009 Saat 09:29
anacım benim kırkım çıktı ertesi ay regl oldum hemen toparlandı benim rahimLOL
acelesi var sankii..

-------------
iyiki varsınız aşkım ve dünya güzeli oğluşumm

Mesaj Tarihi: 28 Nis 2009 Saat 10:22
iyi işteye benim reglde geldi ama düzensiz bi var bi yok
2 gün sürdü zaten

-------------

Mesaj Tarihi: 28 Nis 2009 Saat 11:01
anacım yok benimki hemen geldi ve ondan sonrada düzenli şekilde devam etti ediyoda şükür

-------------

Mesaj Tarihi: 28 Nis 2009 Saat 11:05
benimki de düzelse bi

-------------

Mesaj Tarihi: 28 Nis 2009 Saat 11:07
ne kadarlıkki bebeğin senin peki doğumdan önce nasıldı adet düzeninnn

-------------

Mesaj Tarihi: 28 Nis 2009 Saat 11:14
bekarkende düzensizdi evlendim yine düzensizdi
oğlum 1 yasında 1 hafta önce regl oldum 2 gün sürdü

-------------

Mesaj Tarihi: 28 Nis 2009 Saat 11:19
dr.a gitmedinmi cnm onu düzene sokmak için hormon hapları veriyolar zor oluyodur mesela hamiş kalıp klamadığını öğrenmekte zor olur senin demi günün geçince şüphelenir ya insna o açıdan dedim cnm..benim oğlumda 14 aylıkk yaramazmı seninkideeee

-------------

Mesaj Tarihi: 28 Nis 2009 Saat 11:24
zor olmaz mı canım en kısa zamanda dr gitcem zaten
yaramaz değil ama hep dışarı gitmek istiyo

-------------

Mesajı Yazan: münevver
Mesaj Tarihi: 30 Nis 2009 Saat 16:43
benim oğlum 3 aylık henüz regl olmadım..inşallah olmam bi 3 ay daha..aslında geç olmak iyi bence menopoz olma yaşını daha ileri yaşa atıyorsun..eskiler 5-6 tane cocuk yaparlar ve hepsınıde emzirirlermiş 60 dan sonra menopoza girerlerdi ama şimdi menopoz yaşı 35 lere düştüErmm

Mesajı Yazan: zeynep
Mesaj Tarihi: 15 May 2009 Saat 21:25
oğlum 50 günlük ben oldum maalesefConfusedConfused

Mesajı Yazan: demet
Mesaj Tarihi: 26 May 2009 Saat 01:03
ben 6.ayda oldum ıkı aydır masalah dıyem kendıme ıkı cocugumdada sekmedı 6.ayLOLmunevver bılmıyordum bunu arkadasım kızını ıkı sene emzırdı ıkı sene regl olmamıs.memeyı bırektıktan sonra olmus.sanslımı oluyolar gec oanlar o zamanUnhappy

-------------
Mevlam Sen'den gelene, gelmeyene; ne şekilde belirlemişsen kaderime, bu oyundaki biçtiğin rolüme, yürekten kocaman bir EYVALLAH

Mesajı Yazan: münevver
Mesaj Tarihi: 26 May 2009 Saat 08:30
doğarken belli bir yumurta sayısıyla doğuyoruz(400 dü sanırım)..her ay birini atıyoruz..her hamılelık  9 ay ve her emzirilen ay yumurtamızı yumurtalıkta saklıyo ...böylece yumurtalarımız yerinde kalıyo bizde daha geç menapoza giriyoz..demet  arkadaşın gibi olmayı ne çok isterdim bilemezsin ,2 sene ,ne kadar şanslı bir bebek ve anneEmbarrassed

Mesajı Yazan: AtaDenizim
Mesaj Tarihi: 26 May 2009 Saat 14:44
bende doğumdan 6 ay sonra regl olmaya  başladım 2 ay düzensiz oldu ama sonra normal bir şekilde görmeye başladım

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesajı Yazan: gulucuk76
Mesaj Tarihi: 26 Haz 2009 Saat 15:17
oğlum 7 aylık ilk kez geçen ay regl oldum ama bu ay yine olmadım normalmidir?düzensizmi oluyo ki?=

-------------
minik dünyam herşeyimsin...

Mesajı Yazan: rukiye22
Mesaj Tarihi: 20 Ara 2009 Saat 16:08
bende düzenli olarak emziriyorum ve bebeğim 51 günlükken regl oldum

Mesajı Yazan: esraa
Mesaj Tarihi: 28 Ara 2009 Saat 14:35
bebeğimi emziriyorum 40 çıktıktan bir hafta sonra oldum ve şuan ikinciyi oluyorumDisapprove

-------------

Mesaj Tarihi: 28 Ara 2009 Saat 14:47
ben doğumdan 6 ay sonra oldum...
ve hala düzene giremedi...çok gecikmeler oluyor..

Mesajı Yazan: nurdan
Mesaj Tarihi: 29 Ara 2009 Saat 15:54
benim 3 ay geçti daha olmadım

Mesajı Yazan: MSirin
Mesaj Tarihi: 07 Oca 2010 Saat 12:21

Herkeze merhaba,

Nasıl başlasam bilmiyorum o yüzden konuyu hemen açayım..
Benim iki tane oğlum var, ilki normal doğum ile dünyaya geldi fakat küçüğüm sezeryan ile oldu.
8 aylık şuan, ve ben bebeğim 6 aylık iken ilk adetimi gördüm yani kasımda. geçtiğimiz aralıktada oldum. Fakat adetim bittiğinden beri hafif bir ağrı hissediyorum rahmimde sanki adet öncesinde ki gibi oluyor ya. akıntımda vardı baya adet öncesinde şimdi o azaldı.

Bunlar normalmıdır sezeryan sonrası? Bilen veyahut yaşamış olan varsa, yardımcı olurmusunuz?

Sevgilerle

Mesaj Tarihi: 07 Oca 2010 Saat 13:17
Canım benimde sezeryan oldu ve ilk 6 ay düzensizdi adetim merak etme derim ben

Mesajı Yazan: MSirin
Mesaj Tarihi: 07 Oca 2010 Saat 13:31
Sağol Hülyacım.
Aslında düzenli olup olmadığını anlamak kendim için pek mümkün değil, daha yeni başladığı için. kasımda 21de aralıkta 23de oldum ama ağrı hiç gitmediği için normalmi diye merak ettim. sürekli var.

Mesajı Yazan: NeLLy
Mesaj Tarihi: 28 Oca 2010 Saat 20:27
veee rekorrr.. 10 ay sonra.. ağrısız sızısız... alışmıştım aslında iyi gidiyorduk ya.. nerden çıktı bu şimdi :(((

Mesajı Yazan: fatmabek
Mesaj Tarihi: 28 Oca 2010 Saat 20:46
ben ilk oğlumda 11 ay regl olmadım, su an ikinci oğlum da 7 aylık ve ben regl olmadım, olunca yazarım :)

-------------
"Evrendeki her şey senin içindedir. Her şeyi kendine sor." Mevlana
http://img197.imageshack.us/i/resim005vu.jpg/">

Mesajı Yazan: superisi
Mesaj Tarihi: 28 Oca 2010 Saat 21:30
benim bebeğim 4.5 aylık  bende olmadım cuma günü ria taktırdım 2 gün sonrada regl oldum. çok şükür ya. Bence olmamak çok kötü ya..İnanın çok rahatladım.

-------------
ZÜLAL(Bookworm)

Mesaj Tarihi: 04 Haz 2010 Saat 13:23
benim bebeğimde 5 aylık ve bende hala regl olmadım.inanılmaz bunalıyorum acaba regl olmuyorum diye mi inşallah arkadaşım olduktan sonra bende rahatlarım...

Mesaj Tarihi: 04 Haz 2010 Saat 13:48
yaaa arkadaşlar bende çocuk 8 aylık olacak daha hiç regl olmadım bi anormallik mi var acabaUnhappy

bu arada cansu bende çok bunalıyorum çook depresifimUnhappyondan olabilirmikiCry

Mesajı Yazan: derya&efe
Mesaj Tarihi: 04 Haz 2010 Saat 15:29
paylaşım için teşekkürler ben de 6 regl olmamıştım

-------------

Mesaj Tarihi: 07 Haz 2010 Saat 13:59
Orjinalini yazan: ahsenece09 ahsenece09 Yazdı:

yaaa arkadaşlar bende çocuk 8 aylık olacak daha hiç regl olmadım bi anormallik mi var acabaUnhappy

bu arada cansu bende çok bunalıyorum çook depresifimUnhappyondan olabilirmikiCry
ahh canım sorma menepoza girmiş bayanlar gibiyim aynı ateşler basıyor,fenalık geliyor terleme valla ne yapacağım bu yaz bilemiyorum.canım 1 sene bile olmayanlar var bu da bünyeyle alakalı bir durum merak etme anormal değil.bende daha epeyce beklicem galiba...

Mesajı Yazan: ilal
Mesaj Tarihi: 07 Haz 2010 Saat 15:10
ben 15 ay sonra oldum.....Big smile

-------------
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.

Mesaj Tarihi: 02 Tem 2010 Saat 13:20
6.ayımız da bitti hala regl olmadm...

Mesaj Tarihi: 02 Tem 2010 Saat 13:22
bende 6.cı ayın sonuda regl olmuştum...ama 6 ay içinde kaç kere test yaptım Big smile

Mesaj Tarihi: 02 Tem 2010 Saat 13:28
SmileSmile

Mesajı Yazan: MaRaL
Mesaj Tarihi: 02 Tem 2010 Saat 13:40
ben 10 ay sonra ovulasyon gordum ama adet olamdim :))
hamile kalmi$imda Embarrassed

yani 2007 aralikdan beri adet olmuyorum
Tongue

-------------
">

Mesaj Tarihi: 02 Tem 2010 Saat 13:55
ooo maşallah canımLOL

Mesaj Tarihi: 02 Tem 2010 Saat 14:11
maa$allah deme kiz
nazar degsinn
belki adet olurum oyleLOL

$imdi spiral için dr adet olunca dedi
Dead
Allah bilir ne zaman adet olucam ben Ermm

-------------
">

Mesaj Tarihi: 02 Tem 2010 Saat 16:53
değsin o zaman.cidden olamamak kötü bende bir an önce olmak istiyorum şimdilik iyiyim gerçi ama zaman zaman inanılmaz fenalık geliyor.sıkıntı basıyor falan sanırım regl olamamak yüzündendir bende en son mart2009 da oldumSmile

Mesaj Tarihi: 02 Tem 2010 Saat 17:00
yaa 9 ay olacak daha bende olmadımCryCryCry

Mesajı Yazan: superisi
Mesaj Tarihi: 02 Tem 2010 Saat 17:49
Bende bebeğim 6 aylıkken regl olmadığım halde ria taktırdım ondan sonraki ayda da adet oldum...zaten ria(spiral) taktırdığım zaman kanamam oldu. 2 gün sürdü. Bence beklemeyin kan testi yaptırın gidip taktırın mazallah hamile kalırsınız...:)

-------------
ZÜLAL(Bookworm)

Mesajı Yazan: gülmert
Mesaj Tarihi: 25 Eki 2010 Saat 19:03
ben 1,5 sene sonra oldumm yaaa.
çok gecikmiştii

Mesajı Yazan: police wife
Mesaj Tarihi: 27 Eki 2010 Saat 02:57
bende 28 den beri adet görmüyorum doğumdan 4 ay sonra hamile kalmışım şimdi doğum yapalı 3.5 ay oldu ben tüpleri bağlattım hala adet yok bende psikolojim bozuldu böyle ya yine olursa diye geçen gittim sipral taktırmaya sanki hiç bir yöntem beni korumıcakmış gibi geliyor 4 çocuğum var bir hatanın olması kabus gibi

-------------
DÖRT MELEĞİN ANNESİ
fabcebook erenelif bebeknikah şekerleri gülay

Mesajı Yazan: yunahu
Mesaj Tarihi: 27 Eki 2010 Saat 10:27
bende oğlumda 9 ay regl olmadım sonra düzenli bi şekilde devamlı geldi,
kızımda ise 6 ay sonra regl oldum o gün bu gün zırt pırt oluyorum 3 ayda 6 kere falan olmuşumdur doktora gidicem

-------------

Mesaj Tarihi: 06 Kas 2010 Saat 14:51

10 ay oldu doğum yapalı

kızlar ben hala regl olmadım.daha ne kadar bekliycem acabaLOL

Mesaj Tarihi: 06 Kas 2010 Saat 23:27
ben 10 ay bittikten sonraa oldum cansu
bi ara iyice umudu kesmiştim ama oldu sonunda şükürLOL

Mesaj Tarihi: 06 Kas 2010 Saat 23:53
valla canım ben artık kestim umudu
herhalde emzirmeyi kesene kadar yani 1 sene daha olmayacam herhaldeSmile

Mesaj Tarihi: 07 Kas 2010 Saat 00:38
Orjinalini yazan: cansu cansu Yazdı:

valla canım ben artık kestim umudu
herhalde emzirmeyi kesene kadar yani 1 sene daha olmayacam herhaldeSmile
bende bir ara öyle düşünmeye başlamıştım ama
olmamak çok kötü
rahatladım yani

Mesaj Tarihi: 07 Kas 2010 Saat 19:12

nurdan darısı bana inşallah canım yaLOL

Mesajı Yazan: rosetyler
Mesaj Tarihi: 08 Kas 2010 Saat 10:13
doğum yapalı 7 ay oldu her ay oluyorum
benim ki erken başladı

Mesajı Yazan: duygu07
Mesaj Tarihi: 08 Kas 2010 Saat 11:39
Ben ikinci kızım 3 aylık oldu regl oldum. İlk kızımda ise hemen ertesi ay olmuştum. Ama Kadir Bey buna göğüs ucu yeterli uyarılmadığından erken regl oldun demişti. Yani aktif emzirmeyle birebir alakalı.Wink

Mesaj Tarihi: 13 Ara 2010 Saat 14:16
arkadaşlar emzirilen süre boyunca adette düzensizlikler olması normal mi?? 10 ay sonra adet oldum kızım şimdi 14 aylık her ay oluyordum 2-3 günlük kaymalarla... ama bu ay 5-6 gün geçti daha olmadım korkuyorum yaaa hadi hamileysem

Mesaj Tarihi: 13 Ara 2010 Saat 14:22
Orjinalini yazan: nurdan nurdan Yazdı:

arkadaşlar emzirilen süre boyunca adette düzensizlikler olması normal mi?? 10 ay sonra adet oldum kızım şimdi 14 aylık her ay oluyordum 2-3 günlük kaymalarla... ama bu ay 5-6 gün geçti daha olmadım korkuyorum yaaa hadi hamileysem
canım düzensizlikler çok normal.
keşke bende olsamda düzensizliğe razıyım

Mesajı Yazan: MELODİ
Mesaj Tarihi: 14 Ara 2010 Saat 14:48
Orjinalini yazan: Cansu Cansu Yazdı:

canım düzensizlikler çok normal.
keşke bende olsamda düzensizliğe razıyım
ben de düzensizlikler yüzünden doktora gittim bebeğim anne sütü aldığı içinmiş normal diyor doktorum ben 6 al sonra regl oldum şuan oğlum 15 ayı bitirdi hala gecikiyor hatta bu gecikme 10 kadar bile uzuyor insan kendinden şüphesi olmasada acayip sitres oluyor hamilemiyim diyeConfusedEmbarrassed

Mesajı Yazan: haydibebek
Mesaj Tarihi: 16 Ara 2010 Saat 14:28
ben de olmadım daha regl,emziren kadınlarda süt çoksa eğer gecikirmiş regl,aman regl olmayayım en az 5 ay daha,emzirmeyi düşünüyorum çünkü.

Mesaj Tarihi: 16 Ara 2010 Saat 16:26
kısa süreli bi korkudan sonra oldum sonundaSmilebu aralar çok emiyor oyüzden geçikti demekki...

Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 16 Ara 2010 Saat 16:43

kısa süreli bi korkudan sonra oldum sonundaSmilebu aralar çok emiyor oyüzden geçikti demekki...

hadi gözün aydın nurdancım rahat bir nefes aldın şimdi dimiLOL

-------------

Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))

Mesaj Tarihi: 16 Ara 2010 Saat 18:41
Orjinalini yazan: Ayşegül Ayşegül Yazdı:

aynen canım sorma az daha eczaneye koşuyodumLOL

Mesajı Yazan: Ayşegül
Mesaj Tarihi: 16 Ara 2010 Saat 19:15

Orjinalini yazan: Ayşegül Ayşegül Yazdı:

aynen canım sorma az daha eczaneye koşuyodumLOL

onun stresi bir başka yav bilirim bende bir kere öyle oldum ama eczaneye gitmedi aykalarım şükür atlattımLOLLOLLOLLOL

-------------

Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))

Mesajı Yazan: tatlııkızım
Mesaj Tarihi: 23 Ara 2010 Saat 12:03
BEN SEZERYAN DOPUM YAPTIM EMZİRDİĞİM İÇİN GEŞ REGL OLDUM İLK REGLİM 6 AYLIKKEN OLDU. 2.Sİ İSE 9 AYLIKKEN OLDU. YALNIZ ÇOK AĞRILI OLUYOR. BUNDAN SONRA DÜZENLİ OLUR MU BİLEMEM

-------------

Mesaj Tarihi: 23 Ara 2010 Saat 12:14
Orjinalini yazan: tatlııkızım tatlııkızım Yazdı:

BEN SEZERYAN DOPUM YAPTIM EMZİRDİĞİM İÇİN GEŞ REGL OLDUM İLK REGLİM 6 AYLIKKEN OLDU. 2.Sİ İSE 9 AYLIKKEN OLDU. YALNIZ ÇOK AĞRILI OLUYOR. BUNDAN SONRA DÜZENLİ OLUR MU BİLEMEM
ilk 1 yıl içinde adetler düzensiz olabiliyor

arkadaşım forum kurulları gereği küçük harfle yazışabilirmisiniz

Mesaj Tarihi: 23 Ara 2010 Saat 12:43
elbette

-------------

Mesaj Tarihi: 23 Ara 2010 Saat 12:53
of off ben daha ne kadar bekleyeceğim regl için acabaTongue
1sene olduu

Mesajı Yazan: mine
Mesaj Tarihi: 23 Ara 2010 Saat 14:38
ben kızımda hemen regl olmuştum sonradan öğrendim ki sütü az olanlar regl oluyormuş çok üzülmüştüm gerçekten sütüm azdı o yüzden olmuştum
şimdi 3 ay oldu doğum yapalı regl olmadım daha sütüm iyi gibi inşaallah azalmaz da hiç regl olmam yanlız çok ağrı yapıyor rahatsız ediyor ama olsun sütüm yeterli diye seviniyorum inşaallah olmam bende 6-7 ay

-------------
<a href="http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&title=program-icin-mail-atalim-arkadaslar-lutfen">http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&tit

Mesaj Tarihi: 23 Ara 2010 Saat 17:57
Orjinalini yazan: mine mine Yazdı:

ben kızımda hemen regl olmuştum sonradan öğrendim ki sütü az olanlar regl oluyormuş çok üzülmüştüm gerçekten sütüm azdı o yüzden olmuştum
şimdi 3 ay oldu doğum yapalı regl olmadım daha sütüm iyi gibi inşaallah azalmaz da hiç regl olmam yanlız çok ağrı yapıyor rahatsız ediyor ama olsun sütüm yeterli diye seviniyorum inşaallah olmam bende 6-7 ay
aa ben böyle olduğunu bilmiyorudum.
o zaman sevinecek bir durum buldum.sütüm çok diye belki deSmile

Mesaj Tarihi: 23 Ara 2010 Saat 22:40
evet canım hatta kadir bey bile yazmıştı o yazınca sevindim regl olmadığıma

-------------
<a href="http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&title=program-icin-mail-atalim-arkadaslar-lutfen">http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&tit

Mesaj Tarihi: 23 Ara 2010 Saat 23:13

minecim benimki de çok gecikti ama ya 1 sene olduConfusedConfusedConfused

Mesaj Tarihi: 24 Ara 2010 Saat 00:07
bende olmadim
dr emzirdigim için dio
8 aylik emre

ben kizimdan sonrada adet olamdim , 10 aylikken ovualsyon olmu$ yani diger adiyla emre  LOL
adet goremden tekrar hamile kaldim
e 9 ay bekeldim, $imdi yine olmadim
yani 3 yildir adet olmuyom, adetin noldugunu unuttum gibi bi$ey
hiç aklima gelmio neden olmuyyom diye Big smile

-------------
">

Mesaj Tarihi: 24 Ara 2010 Saat 01:05
Orjinalini yazan: MaRaL MaRaL Yazdı:

bende olmadim
dr emzirdigim için dio
8 aylik emre

ben kizimdan sonrada adet olamdim , 10 aylikken ovualsyon olmu$ yani diger adiyla emre  LOL
adet goremden tekrar hamile kaldim
e 9 ay bekeldim, $imdi yine olmadim
yani 3 yildir adet olmuyom, adetin noldugunu unuttum gibi bi$ey
hiç aklima gelmio neden olmuyyom diye Big smile
benimde 2 sene olacakkLOLLOLLOL

Mesaj Tarihi: 24 Ara 2010 Saat 11:31

canım yine de bir görün istersen doktora başka sebep olmasın ama büyük ihtimal emzirdiğin için sütün çok geldiği için olmuyordur

-------------

Mesaj Tarihi: 24 Ara 2010 Saat 11:36

canım yine de bir görün istersen doktora başka sebep olmasın ama büyük ihtimal emzirdiğin için sütün çok geldiği için olmuyordur
anneme çekmişim herhalde o da emzirdiği dönem boyunca hiç regl olmazmış.
ama ben yine de bir doktora gitmeyi düşünüyorum içim rahat etsin.

Mesaj Tarihi: 25 Ara 2010 Saat 15:45

süt az olunca regl olunur diye birşey duymadım açıkçası benim sütüm gayet yerinde Allah nazarlardan saklasınLOL çok rahatsız oluyorsan doktora görün istersen

-------------

Mesaj Tarihi: 26 Ara 2010 Saat 21:21
doktoruma görünüyorum zaten onun söylediği bir bilgi üstelik birçok doktor da hemfikir bu konuda sitemizin doktoru kadir bey bile yazdı
bu bünye meselesi herkesin öyle olacak diye yazmadım

-------------

Mesajı Yazan: Şehnaz
Mesaj Tarihi: 27 Ara 2010 Saat 16:28
canım daha önceki dokturumuzun yazdığı yazılardın okumuştum. Eğer bebek emerken meme ucunu uyarıyorsa o zaman adet olmuyormuşsun.YAni güzel emip ve besleniyorsa adet olmuyorsun. Ben 40'ım doldu ve bittiği günün ertesi günü adet olmuştum. Sütüm yaramadı irfanı hiçConfused ağlayarak 2,5 aylıktan sonra mamaya başlamıştım. 

-------------
Yaşama Sebebim Canım Oğlum Seni Çok Seviyorum

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat