Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Ebeveynlerin Kaygıları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - sürekli uydurma
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumsürekli uydurma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sulu Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 63
Mesajın Direkt Linki Konu: sürekli uydurma
    Gönderim Zamanı: 08 Haz 2010 Saat 14:56
özlem hn merhaba,kızım 3 yaşında. uzun süredir hep hayali hikayeler anlatırdı zaten. hatta hayali bir köpeği bile var. onunla oyun bile oynuyordu. ama kreşe gittiği dönemlerde azalıyor. fakat asıl sorun şuki sürekli kafasından birşeyler uyduruyor. sorulara doğru cevap vermiyor. mesela yemek yedinmi sorusuna hayır veya yediği yemeğin dışında başka birşey söylüyor. olmayan olayları kafasından olmuş gibi anlatıyor. mesela dün okulda filanca bana vurdu. öğretmende ona ceza verdi.gibi. bunu evdede yapıyor. ben işten geliyorum neler yaptın bugün diyorum. annanemle dışarı çıktık. yolda kedileri sevdik diyor mesela. halbuki böle birşey hiç olmuyor. bunun gibi bir dünya şey. ve sürekli bu şekilde ara ara değil yani. bu ne anlama geliyor. yalancılığa doğru gidermi. bu durumlarda ona inanmış gibimi yapmalı veya nasıl bir yol izlemeliyiz. teşekkürler.
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Haz 2010 Saat 17:24
bu yalancılık değil. hayal dünyasının çok geniş olduğunun bir ifadesi. kreşte kendini yalnız hissetmediği için çok gereksinim duymuyor. anlattıklarını ciddi olarak dinledikten sonra ben de şöyle şöyle olabilir mi diye düşünmüştüm şeklinde gerçek yaşadıklarını anlatın . ya da gerçeği bildiğinizi ama bunu dinlemeye de itirazınız olmadığını hissetsin
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.