Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

sürekli uydurma

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ebeveynlerin Kaygıları
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=24301
Tarih: 21 Tem 2025 Saat 23:24

Konu: sürekli uydurma
Mesajı Yazan: sulu
Konu: sürekli uydurma
Mesaj Tarihi: 08 Haz 2010 Saat 14:56
özlem hn merhaba,kızım 3 yaşında. uzun süredir hep hayali hikayeler anlatırdı zaten. hatta hayali bir köpeği bile var. onunla oyun bile oynuyordu. ama kreşe gittiği dönemlerde azalıyor. fakat asıl sorun şuki sürekli kafasından birşeyler uyduruyor. sorulara doğru cevap vermiyor. mesela yemek yedinmi sorusuna hayır veya yediği yemeğin dışında başka birşey söylüyor. olmayan olayları kafasından olmuş gibi anlatıyor. mesela dün okulda filanca bana vurdu. öğretmende ona ceza verdi.gibi. bunu evdede yapıyor. ben işten geliyorum neler yaptın bugün diyorum. annanemle dışarı çıktık. yolda kedileri sevdik diyor mesela. halbuki böle birşey hiç olmuyor. bunun gibi bir dünya şey. ve sürekli bu şekilde ara ara değil yani. bu ne anlama geliyor. yalancılığa doğru gidermi. bu durumlarda ona inanmış gibimi yapmalı veya nasıl bir yol izlemeliyiz. teşekkürler.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: özlemmestçioğlu
Mesaj Tarihi: 09 Haz 2010 Saat 17:24
bu yalancılık değil. hayal dünyasının çok geniş olduğunun bir ifadesi. kreşte kendini yalnız hissetmediği için çok gereksinim duymuyor. anlattıklarını ciddi olarak dinledikten sonra ben de şöyle şöyle olabilir mi diye düşünmüştüm şeklinde gerçek yaşadıklarını anlatın . ya da gerçeği bildiğinizi ama bunu dinlemeye de itirazınız olmadığını hissetsin

-------------
özlem

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat