Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Öksürük geçmiyor
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumÖksürük geçmiyor

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
muhterem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 53
Mesajın Direkt Linki Konu: Öksürük geçmiyor
    Gönderim Zamanı: 08 Kas 2009 Saat 08:27
Günaydın hocam ; oğlum 4 gündür öksürüyor ilk gün az başladı hemen bal-limon-zencefil vermeye başladım ve bol sf. burnuna. Yalnız öksürük azalacağına daha kötü arttı. Sanki boğazı tahriş oluyorda öksürüyor gibi arka arkaya öksürüyor. Acaba faranjit olabilirmi? Akciğerleinde bir sorun yok dün doktor dinledi. Göğsüne vikis de sürüyorum ama hiçbir rahatlama yok. Ne dersiniz bugün bir tam kan bakıp WBC değerine baksam mı? Yada tahrişi azaltmak için bir antihistaminik kullanabilirmiyim ? Burdaki doktorlara henüz bişey sormadım sadece ciğerlerini dinlettirdim. ( daha önce söylediğim gibi laborantım ) Bu sabah mama yedirirken öksürmekten kustu resmen. Başka ne yapacağım ya da ne zaman gececek bu öksürük ?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 117988
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kas 2009 Saat 12:01
WBC yaptırabilersen iyi olur. Düşük çıkması, viral enfeksiyonu gösterir. Ateş çıkmadığı sürece korkma. Mikropların akciğerlere inmesini önleyen en önemli unsur, öksürüktür. Öksürüğü keserseniz, gürültüyü kesmiş olursunuz ama, mikroplarda akciğerlere iner. Limonlu bala devam.
Yukarı Dön
muhterem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kas 2009 Saat 16:09

Sayın hocam tamkan baktım oğluma

WBC  6.1
LY      4.57
RBC    3.89
HBG    9.3
HCT   28.41
MCV    75
PLT     282 

Şimdi doktorumuzda ilaç vermedi bende limonlu bala devam ediyorum ama HGB düşük çıkınca Fe baktım ve 24 çıktı. Bu değerlere göre ferrum kullanmam gerekir mi?
Halbuki hergün kıymalı çorba yediriyorum ama yinede yükselmemiş . Birde ferrosanol çok kötü kokuyor ferrrumda bulamıyorum . Santafer aldım oda aynı. başka kan damlası varmı ?

Yukarı Dön
muhterem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kas 2009 Saat 16:11
Bu arada ateş çıkmıştı 2 gün önce 38-39 civarı ama genel durumu iyi olunca ateşi düşürmemiştim. Ateş çıkmadığı sürece korkma demişsiniz ateş çıkınca ne yapayım peki ?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kas 2009 Saat 16:30
Grip geçiriyor, antibiyotik gereksiz. Genel durumu kötüye giderse gösterin.
Yukarı Dön
muhterem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kas 2009 Saat 16:44
Çok teşekkür ederim hocam peki hbg değeri için ne diyeceksiniz ?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Kas 2009 Saat 13:00
Hgb alt sınırda.. Hasta iken kemik iliği baskısı nedeni ile biraz Hgb düşer. İyileştiğinde tekar baktırın.
Yukarı Dön
muhterem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Kas 2009 Saat 16:28

Teşekkürler hocam, bugün oğlumun burnu akmaya başladı , beyaz su gibi. Bu iyileşme belirtileri mi?

Ama dün gece balgamlı öğürerek öksürdü ve kustu. Gece başucuna vikis koydum gazlı bez arasında. Yine sürekli öksürük uyandırdı. Zencefil ve bala devam ediyorum . Kaç günde iyileşme görülür acaba. Bu 5. günümüz ve hiçbirşey yemiyor yesede öksürükten tekrar kusuyor. Spraktin vermeye ara vermedim ben de çok zorlamıyorum yesin diye sadece su içiyor.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.