Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Öksürük geçmiyor

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=19709
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 08:31

Konu: Öksürük geçmiyor
Mesajı Yazan: muhterem
Konu: Öksürük geçmiyor
Mesaj Tarihi: 08 Kas 2009 Saat 08:27
Günaydın hocam ; oğlum 4 gündür öksürüyor ilk gün az başladı hemen bal-limon-zencefil vermeye başladım ve bol sf. burnuna. Yalnız öksürük azalacağına daha kötü arttı. Sanki boğazı tahriş oluyorda öksürüyor gibi arka arkaya öksürüyor. Acaba faranjit olabilirmi? Akciğerleinde bir sorun yok dün doktor dinledi. Göğsüne vikis de sürüyorum ama hiçbir rahatlama yok. Ne dersiniz bugün bir tam kan bakıp WBC değerine baksam mı? Yada tahrişi azaltmak için bir antihistaminik kullanabilirmiyim ? Burdaki doktorlara henüz bişey sormadım sadece ciğerlerini dinlettirdim. ( daha önce söylediğim gibi laborantım ) Bu sabah mama yedirirken öksürmekten kustu resmen. Başka ne yapacağım ya da ne zaman gececek bu öksürük ?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Kas 2009 Saat 12:01
WBC yaptırabilersen iyi olur. Düşük çıkması, viral enfeksiyonu gösterir. Ateş çıkmadığı sürece korkma. Mikropların akciğerlere inmesini önleyen en önemli unsur, öksürüktür. Öksürüğü keserseniz, gürültüyü kesmiş olursunuz ama, mikroplarda akciğerlere iner. Limonlu bala devam.

Mesaj Tarihi: 08 Kas 2009 Saat 16:09

Sayın hocam tamkan baktım oğluma

WBC  6.1
LY      4.57
RBC    3.89
HBG    9.3
HCT   28.41
MCV    75
PLT     282 

Şimdi doktorumuzda ilaç vermedi bende limonlu bala devam ediyorum ama HGB düşük çıkınca Fe baktım ve 24 çıktı. Bu değerlere göre ferrum kullanmam gerekir mi?
Halbuki hergün kıymalı çorba yediriyorum ama yinede yükselmemiş . Birde ferrosanol çok kötü kokuyor ferrrumda bulamıyorum . Santafer aldım oda aynı. başka kan damlası varmı ?

Mesaj Tarihi: 08 Kas 2009 Saat 16:11
Bu arada ateş çıkmıştı 2 gün önce 38-39 civarı ama genel durumu iyi olunca ateşi düşürmemiştim. Ateş çıkmadığı sürece korkma demişsiniz ateş çıkınca ne yapayım peki ?

Mesaj Tarihi: 08 Kas 2009 Saat 16:30
Grip geçiriyor, antibiyotik gereksiz. Genel durumu kötüye giderse gösterin.

Mesaj Tarihi: 08 Kas 2009 Saat 16:44
Çok teşekkür ederim hocam peki hbg değeri için ne diyeceksiniz ?

Mesaj Tarihi: 09 Kas 2009 Saat 13:00
Hgb alt sınırda.. Hasta iken kemik iliği baskısı nedeni ile biraz Hgb düşer. İyileştiğinde tekar baktırın.

Mesaj Tarihi: 09 Kas 2009 Saat 16:28

Teşekkürler hocam, bugün oğlumun burnu akmaya başladı , beyaz su gibi. Bu iyileşme belirtileri mi?

Ama dün gece balgamlı öğürerek öksürdü ve kustu. Gece başucuna vikis koydum gazlı bez arasında. Yine sürekli öksürük uyandırdı. Zencefil ve bala devam ediyorum . Kaç günde iyileşme görülür acaba. Bu 5. günümüz ve hiçbirşey yemiyor yesede öksürükten tekrar kusuyor. Spraktin vermeye ara vermedim ben de çok zorlamıyorum yesin diye sadece su içiyor.

Mesaj Tarihi: 09 Kas 2009 Saat 22:57
Ortasına gelmişsiniz. İyileşirken akıntı "Bally" gibi olur. Öksürük varken Sipraktin vermeyin, akıntıyı koyulaştırır. Öksürük tahriş edici bir hal alır.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat