merhaba özlem hanım size hep kızımla ilgili danıştım bugüne kadar ama geçen gün mükemmeliyetçilik ile ilgili bir soru okudum burda aklıma takıldı çünkü bendede var çok aşırı olmasada:(( gerçi ben kendim kendi huyumu bildiğimden değişmeye çalışıyorum. düzen tertip planlı olmak benim hoşuma giden ve beni mutlu eden şeyler...yani etrafımdaki herşeyin düzgün gitmesini istiyorum,olmayınca çok kafama takmıyorum çünkü dediğim gibi mükemmeliyetçiliğin pekde matah bişey olmadığını, insanı yıpratan yoran bişey olduğunu biliyorum, (psikolojiye çok meraklıyım çok okuyorum, çocuk ve insan psikolojisi üzerine) bu nedenle rahat insanlara özeniyorum onları gözlemliyorum ve bende tamamiyle olamayacağımı bilsemde elimden geldiğince kendimi frenliyorum.
ama ne kadar başarıyorum bilemiyorum,bazen kafama takılıyor yapı olarak mükemmeliyetçi olan insanlar daha çabuk mu yaşlanıyor yada ilerde depresif hastalıklara daha mı açıklar diye....
benim danışmak istediğim şey aslında şu: mükemmeliyetçilik hangi aşamada zararlı ve uzmana danışmak gerekir?ben hangi aşamadayım günlük hayatı ne kadar estkiliyorsa zararlı?örnek verebilirmisiniz yardımcı olursanız sevinirim....