Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - parmak emme
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumparmak emme

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
piar Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Selim ve Dilara`nin Güzel Annesi

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1671
Mesajın Direkt Linki Konu: parmak emme
    Gönderim Zamanı: 05 Kas 2007 Saat 18:46

Merhabalar.3,5 aylık oğlumun elleri üşüyor diye eldiven takıyordum.Bugün farkettimki eldivenini emiyor.Bu sanırım bugün başladı daha önce dikkatimi çekmemişti.Ara sıra emzik veriyordum ama şimdi elini çekip emziği verdiğimde almıyor atıyor elini emmeye devam ediyor.Eldivenini çıkarsamda sanırım elini emmeye devam edecek.Parmak emmeye alışmasındansa emziğe alışması daha az zararlı diye duymuştum programlarınızdan. şimdi ne yapmalıyım? elini emmekten nasıl vazgeçirebilirim? Kolay gelsin, sevgiler....

Yukarı Dön
serapdag Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 8
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Kas 2007 Saat 16:33

merhabalar benimde bebeğim  elini emiyor ama emzik emmiyor daha 3 aylık nasıl emmeyi bıraktırabiliriz benal hanım ne yapmamız gerekiyor emmesinde bir sakınca varmı

Düzenleyen serapdag - 06 Kas 2007 Saat 16:35
Yukarı Dön
zerrin Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 78
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Kas 2007 Saat 20:44
merhaba...

aynı sorun benim 2,5 aylık kızımda da var. emzik kesinlikle emmiyor, özellikle beslenme ve uyku öncesi elini emmeyi tercih ediyor. bunu bırakması için yada eli yerine emzik alması için ne yapabiliriz?

saygılar.
Yukarı Dön
benalbuyukgebiz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1788
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Kas 2007 Saat 00:16
Sevgili anneler merhaba...
Emzik almayan bebeği emziğe alıştırmanın denemekten başka yolu yok. Benzer şekilde parmağını emmekten alıkoymak da zor. Bebekler bu davranışı stres altında iken, uyku öncesinde, emme reflekslerinin tatmini için yaparlar. Belki koşullar uygun olduğunda bebeğin emdiği parmağı tutmak söz konusu olabilir. Bebk uyumaya çaılırken emiyorsa eğer tabii. Bunun gibi çözümleri bebeğe uygun olarak üretmek gerek. Bir de novalgin damla sürebilirsiniz. Bir damla sadece... Acı olduğu için soğuyabilie. Ama buna rağmen emmeye devam eden pekçok bebek biliyorum. Kolaylıklar... Sevgiler...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.