Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

parmak emme

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2092
Tarih: 02 Eyl 2025 Saat 11:11

Konu: parmak emme
Mesajı Yazan: piar
Konu: parmak emme
Mesaj Tarihi: 05 Kas 2007 Saat 18:46

Merhabalar.3,5 aylık oğlumun elleri üşüyor diye eldiven takıyordum.Bugün farkettimki eldivenini emiyor.Bu sanırım bugün başladı daha önce dikkatimi çekmemişti.Ara sıra emzik veriyordum ama şimdi elini çekip emziği verdiğimde almıyor atıyor elini emmeye devam ediyor.Eldivenini çıkarsamda sanırım elini emmeye devam edecek.Parmak emmeye alışmasındansa emziğe alışması daha az zararlı diye duymuştum programlarınızdan. şimdi ne yapmalıyım? elini emmekten nasıl vazgeçirebilirim? Kolay gelsin, sevgiler....

Cevaplar:
Mesajı Yazan: serapdag
Mesaj Tarihi: 06 Kas 2007 Saat 16:33

merhabalar benimde bebeğim  elini emiyor ama emzik emmiyor daha 3 aylık nasıl emmeyi bıraktırabiliriz benal hanım ne yapmamız gerekiyor emmesinde bir sakınca varmı

Mesajı Yazan: zerrin
Mesaj Tarihi: 06 Kas 2007 Saat 20:44
merhaba...

aynı sorun benim 2,5 aylık kızımda da var. emzik kesinlikle emmiyor, özellikle beslenme ve uyku öncesi elini emmeyi tercih ediyor. bunu bırakması için yada eli yerine emzik alması için ne yapabiliriz?

saygılar.

Mesajı Yazan: benalbuyukgebiz
Mesaj Tarihi: 07 Kas 2007 Saat 00:16
Sevgili anneler merhaba...
Emzik almayan bebeği emziğe alıştırmanın denemekten başka yolu yok. Benzer şekilde parmağını emmekten alıkoymak da zor. Bebekler bu davranışı stres altında iken, uyku öncesinde, emme reflekslerinin tatmini için yaparlar. Belki koşullar uygun olduğunda bebeğin emdiği parmağı tutmak söz konusu olabilir. Bebk uyumaya çaılırken emiyorsa eğer tabii. Bunun gibi çözümleri bebeğe uygun olarak üretmek gerek. Bir de novalgin damla sürebilirsiniz. Bir damla sadece... Acı olduğu için soğuyabilie. Ama buna rağmen emmeye devam eden pekçok bebek biliyorum. Kolaylıklar... Sevgiler...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat