Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
edam
Altın Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2915
|
Konu: kabızlık sorunu olan bebişler Gönderim Zamanı: 13 Nis 2009 Saat 18:36 |
arkadaşlar kızımda ek gıdaya başladığımdan beri kabızlık sorunu çekyoruz.. yavrum bazen öyle oluyorki poposu çatlıyor kakanın sertliğinden, bu sorunu yaşayanlar siz neler yaptınız önerilerinizi ve paylaşımlarınızı bekliyorum...
|
........CANIM YAVRULARIM......
|
 |
emre
Altın Üye
Puanlar: 4001
|
Gönderim Zamanı: 13 Nis 2009 Saat 22:38 |
canım öncelikle Kadir hocamın bölümüne bi göz armanı öneririm benim önerim ise armut yedirebilirsin biz kabizlık çekmedik bugüne kadar ama az olsa hemen bi armut yada ananas hemen etki ediyor bağısaklar harekete geçiyor. birde kivi yedirenler var oda çok iyimiş ben yediremedim Emre pek sevmiyorda sevgiler Hilal'cim kokla kızımı benim yerime
|
|
 |
demet
Altın Üye
İKİ MELEĞİN ANNESİ, FORUMUN TATLI MELEĞİ
Puanlar: 2092
|
Gönderim Zamanı: 14 Nis 2009 Saat 01:22 |
ben hep kayısı kompostosu verıyodum tunaya yazdan stoklamak gereklı tabı.su an aklıma baska gelmıyor gelırse eger yazarım hılal gecmıs olsun cok ıyı anlıyorum senı ve kızını ahhhh...ahhh
|
Mevlam Sen'den gelene, gelmeyene; ne şekilde belirlemişsen kaderime, bu oyundaki biçtiğin rolüme, yürekten kocaman bir EYVALLAH
|
 |
münevver
Elmas Üye
forumun tatlı cadısı-iki prensin annesi
Puanlar: 4639
|
Gönderim Zamanı: 14 Nis 2009 Saat 10:59 |
günde 2 kez sıcak suya(dayanabileceği kadar)oturtuyodum..fit.. krem kullandım..taze sıkılmış kayısı suyu yada hoşafının icindeki kayısıları blender a vurup yediriyodum..bol sıvı aldırmaya çalıştım..eğer kakası çok sertleşmişse ve bizimki çığlık atmayabaslamışsa lokal anestezik bir pomat(anes...)sürüp küçük hazır lavmanlardan yapıyordum(çocuk kaka yapmazsa daha serteşiyo ve makattan cıkarken daha büyük yırtıklar açıyo,son çare lavman)zor bi durum ,geçmiş olsun!!
|
 |
ezel
Elmas Üye
Bal EGE'nin Annesi Fethiyeli Mod
Puanlar: 5237
|
Gönderim Zamanı: 14 Nis 2009 Saat 11:10 |
Bende kayısı kompostosu içiriyorum ama kayısı stoklamanıza gerek yok. Kayısı kurusuylada yapabilirsiniz. Özellikle turuncu olan değil siyah olan günkurusu kayısıdan yaparsanız daha iyi sonuç alabilirsiniz.
|
SEVGİNİZ ADALETİNİZE, NEFRETİNİZ SAYGINIZA ENGEL OLMASIN....
|
 |
hülya
Pırlanta Üye
Puanlar: 7438
|
Gönderim Zamanı: 14 Nis 2009 Saat 11:47 |
hilalcim yavruna günde 2-4 tatlı kaşığı zeytin yağı ver çok kabız olduğu günlerde öncelikle, yavrun acı çekmesin. arkadaşlar gibi suyu arttır canım, armut ve kaysı hoşafı verebilirsin bir tanem
|
 |
emre
Altın Üye
Puanlar: 4001
|
Gönderim Zamanı: 14 Nis 2009 Saat 13:28 |
aaa evet Hülya'nın dediği gibi her yemekten sonra 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ver.  aklımda bişey daha var diyordum görünce hatırladım.
|
|
 |
DENİZKIZI
Elmas Üye
Puanlar: 5273
|
Gönderim Zamanı: 14 Nis 2009 Saat 15:38 |
çatlak en kötü şey  kanıyor bile üst üste kabızlık olursa  mutlaka anest..merhem kullan acısını alması için çünkü acıdığı içinde tutuyorlar ve daha da sertleşiyor kaka  birde tedavi edici bir merhem var çatlağı, dr vermişti bize çok iyi geldi özelden atayım dr ye sor istersen  madecas..
zeytinyağ mutlaka kullan çorbalarına kahvaltısına bile bir çay kaşığı koy faydası oluyor.arkadaşların dediği gibi kompostoda çok iyi gelir 
|
 |