Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kabızlık sorunu olan bebişler

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Aşılar & Hastalıklar
Forum Tanımlaması: Aşılar & Hastalıklar
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=15018
Tarih: 23 Tem 2025 Saat 19:01

Konu: kabızlık sorunu olan bebişler
Mesajı Yazan: edam
Konu: kabızlık sorunu olan bebişler
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2009 Saat 18:36
arkadaşlar  kızımda ek gıdaya başladığımdan beri kabızlık sorunu çekyoruz.. yavrum bazen öyle oluyorki poposu çatlıyor kakanın sertliğinden, bu sorunu yaşayanlar siz neler yaptınız önerilerinizi ve paylaşımlarınızı bekliyorum...

-------------
http://www.glitterfy.com/">
........CANIM YAVRULARIM......

Cevaplar:
Mesajı Yazan: emre
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2009 Saat 22:38
canım öncelikle Kadir hocamın bölümüne bi göz armanı öneririm
benim önerim ise armut yedirebilirsin biz kabizlık çekmedik bugüne kadar ama az olsa hemen bi armut yada ananas hemen etki ediyor bağısaklar harekete geçiyor.
birde kivi yedirenler var oda çok iyimiş ben yediremedim Emre pek sevmiyorda
sevgiler Hilal'cim kokla kızımı benim yerime

-------------

Mesajı Yazan: demet
Mesaj Tarihi: 14 Nis 2009 Saat 01:22
ben hep kayısı kompostosu verıyodum tunaya yazdan stoklamak gereklı tabı.su an aklıma baska gelmıyor gelırse eger yazarım hılal gecmıs olsun cok ıyı anlıyorum senı ve kızını ahhhh...ahhh 

-------------
Mevlam Sen'den gelene, gelmeyene; ne şekilde belirlemişsen kaderime, bu oyundaki biçtiğin rolüme, yürekten kocaman bir EYVALLAH

Mesajı Yazan: münevver
Mesaj Tarihi: 14 Nis 2009 Saat 10:59
günde 2 kez sıcak suya(dayanabileceği kadar)oturtuyodum..fit.. krem kullandım..taze sıkılmış kayısı suyu yada hoşafının icindeki kayısıları blender a vurup yediriyodum..bol sıvı aldırmaya çalıştım..eğer kakası çok sertleşmişse ve bizimki çığlık atmayabaslamışsa lokal anestezik bir pomat(anes...)sürüp küçük hazır lavmanlardan yapıyordum(çocuk kaka yapmazsa daha serteşiyo ve makattan cıkarken  daha büyük yırtıklar açıyo,son çare lavman)zor bi durum ,geçmiş olsun!! 

Mesajı Yazan: ezel
Mesaj Tarihi: 14 Nis 2009 Saat 11:10
Bende kayısı kompostosu içiriyorum ama kayısı stoklamanıza gerek yok. Kayısı kurusuylada yapabilirsiniz. Özellikle turuncu olan değil siyah olan günkurusu kayısıdan yaparsanız daha iyi sonuç alabilirsiniz.

-------------
SEVGİNİZ ADALETİNİZE, NEFRETİNİZ SAYGINIZA ENGEL OLMASIN....

Mesajı Yazan: hülya
Mesaj Tarihi: 14 Nis 2009 Saat 11:47

hilalcim yavruna günde 2-4 tatlı kaşığı zeytin yağı ver çok kabız olduğu günlerde öncelikle, yavrun acı çekmesin. arkadaşlar gibi suyu arttır canım, armut ve kaysı hoşafı verebilirsin bir tanem

Mesajı Yazan: emre
Mesaj Tarihi: 14 Nis 2009 Saat 13:28
aaa evet  Hülya'nın dediği gibi her yemekten sonra 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ver. Embarrassed
aklımda bişey daha var diyordum görünce hatırladım. Big smile

-------------

Mesajı Yazan: DENİZKIZI
Mesaj Tarihi: 14 Nis 2009 Saat 15:38
çatlak en kötü şeyCrykanıyor bile üst üste kabızlık olursa Disapprovemutlaka anest..merhem kullan acısını alması için çünkü acıdığı içinde tutuyorlar ve daha da sertleşiyor kakaDisapprovebirde tedavi edici bir merhem var çatlağı, dr vermişti bize çok iyi geldi özelden atayım dr ye sor istersenWinkmadecas..
zeytinyağ mutlaka kullan çorbalarına kahvaltısına bile bir çay kaşığı koy faydası oluyor.arkadaşların dediği gibi kompostoda çok iyi gelirWink

Mesajı Yazan: demet
Mesaj Tarihi: 15 Nis 2009 Saat 00:21
ezelcım ben kendım adıma söylemıstım stok kelımesını benım annem yapıyor kayısı agaclarımız var yazdan taze ıken yapıyor kompostoyu.o yuzden stok etmek gerekır dedım.cok getırırımde yaz sonu olunca annemden.kurusundan komposto oldugunu bılmıyordum ögrendım saol....

-------------
Mevlam Sen'den gelene, gelmeyene; ne şekilde belirlemişsen kaderime, bu oyundaki biçtiğin rolüme, yürekten kocaman bir EYVALLAH

Mesajı Yazan: edam
Mesaj Tarihi: 15 Nis 2009 Saat 13:10
sağolun arkadaşlar, zeytinyağını bende veriyorum, suyu da bol içiriyorum, ama merhem kullanmayı denememiştim  iyi oldu tekrar teşekkürler....Approve

-------------
http://www.glitterfy.com/">
........CANIM YAVRULARIM......

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat