Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - gelişim ve öksürük
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumgelişim ve öksürük

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
cereniko Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 14
Mesajın Direkt Linki Konu: gelişim ve öksürük
    Gönderim Zamanı: 23 Ara 2008 Saat 14:57
doktor bey öncelikle zaman ayırdığınız ve ilginiz için teşekkür.

bebeğim 7. ayını dolduracak bir kaç içinde.
28 mayıs 2008 doğumlu.
doğum boyu=48
doğum kilosu =3,250

7 aylık kilosu =8 kilo
boyu=63

anne 155 boyunda baba 165 boyunda.

benim boy yönünden sıkıntım var bebeğim sanki çok kısa boylu evet genetik faktörler var ama acaba boyuunun biraz daha uzaması için destek vitaminler ( zinco mega- balık yağı ) gibi kullanılmasının gerçekten faydası  olurmu.

ikinci sorum yürüteç kullanmayı öneriyormusunuz  ve kaç aylık iken konulabilir.

bide çok öksürüyor balgamı var atamıyor. mukolitik kullanınca daha da artıyor ne yapabilirim.

iyi çalışmalar
CERENİM SEN NASILSAN BEN ÖYLEYİM
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118570
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ara 2008 Saat 16:09
Cinsiyetini belirtmemişsiniz, ama her ikisine görede eksikleri var. 6. ayını geçtiğine göre, anne sütü yetişmiyorsa veya yoksa, günlük süt miktarının 500ml. nin üstünde olmasına dikkat edin. Multi vitamin damla veya şurupları 1 yaş bitene kadar kullanmanız gerekli. Çinkolarla uğraşmayın...
Öksürük için benim eski mailleri okuyun.
Yukarı Dön
cereniko Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ara 2008 Saat 16:15
dpktor bey öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkürler. değerli vaktinizi tekrar alacağım.
bebeğim kız.6,5 aylık yani.zaten bebeğim 2 aylıktan bu yana anne sütüne takviye olarak. apta..il  kullanıyor. 5,5 aylıktan bu yana meyve , çorba ve yogurt tüketiyor bazen.

multivitamin olarak ne öneriyorsunuz. damla yada şurup dediğinizr göre çok şeitleri var.özellkle boy olarak  eksik kalmaması adına ne yapabiliriz.  teşekkürler
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ara 2008 Saat 16:30
Multi-Tabs damladan hergün 1 ml. verebilirsiniz. Ayrıca dişlerinin çürümesini önlemek için, Zymafluor 0.25mg. tab. kullanmanızıda tavsiye ederim. 2 yaşına kadar hergün 1 tane, 2 yaşından sonra 2 tablet.
Yürüteç, bir yerlerden "beleş" gelirse kullanabilirsiniz. Para verip aldığınıza değmez.
Gelişmesi: 3cm. boy kısa, 500g. ağırlık fazlası var. Mama yerine kutu sütlerini kullanın.
Yukarı Dön
cereniko Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ara 2008 Saat 16:45
teşekkür ederim. 1 yaşından önce bütün kutu sütlerine doktorlar karşı olduklarını söylüyordu. kutu sütü tavsiye etmenize memnun oldum.

şu an bebeğim 7. ayını dolduracak. sütü nasıl vereceğim sulandırmam lazım mı. kaça kaç ölçü lazım. yoksa pı..ar markanın 6. aydan sonra devam sütü  var.onlardan vereyim mi. ama onuda sulandırmam lazım mı.

bide dediğiniz multi vitamin boy uzamasına yardımcı olurmu..
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ara 2008 Saat 22:45
Her marka kutu sütlerini kullanabilirsiniz.4 aydan sonra hangi marka olursa olsun, sulandırmaya gerek yoktur. Boy uzamasında kalsiyum ve Dvitamini başlıca rol oynayan unsurlardır. İkisinin beraber alınması ile boy uzar. 
Yukarı Dön
cereniko Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ara 2008 Saat 16:10
doktor bey bu gün Multi-Tabs damlayı aldım. ben günde 3 damla d3 veriyordum. şimdi d3 bırakayım mı yoksa ikisini beraber vermeye devam mı edeyim. bide ferrum veriyorum kan damlası olarak
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ara 2008 Saat 17:10
Sakın ferrumu kullanmayın. Sadece Multi-Tabs yeterlidir.Hergün 1 ml. verilecek..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.