Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

gelişim ve öksürük

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gelişim & Davranış Değişiklikleri
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=12387
Tarih: 10 Eyl 2025 Saat 09:11

Konu: gelişim ve öksürük
Mesajı Yazan: cereniko
Konu: gelişim ve öksürük
Mesaj Tarihi: 23 Ara 2008 Saat 14:57
doktor bey öncelikle zaman ayırdığınız ve ilginiz için teşekkür.

bebeğim 7. ayını dolduracak bir kaç içinde.
28 mayıs 2008 doğumlu.
doğum boyu=48
doğum kilosu =3,250

7 aylık kilosu =8 kilo
boyu=63

anne 155 boyunda baba 165 boyunda.

benim boy yönünden sıkıntım var bebeğim sanki çok kısa boylu evet genetik faktörler var ama acaba boyuunun biraz daha uzaması için destek vitaminler ( zinco mega- balık yağı ) gibi kullanılmasının gerçekten faydası  olurmu.

ikinci sorum yürüteç kullanmayı öneriyormusunuz  ve kaç aylık iken konulabilir.

bide çok öksürüyor balgamı var atamıyor. mukolitik kullanınca daha da artıyor ne yapabilirim.

iyi çalışmalar

-------------
CERENİM SEN NASILSAN BEN ÖYLEYİM

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Ara 2008 Saat 16:09
Cinsiyetini belirtmemişsiniz, ama her ikisine görede eksikleri var. 6. ayını geçtiğine göre, anne sütü yetişmiyorsa veya yoksa, günlük süt miktarının 500ml. nin üstünde olmasına dikkat edin. Multi vitamin damla veya şurupları 1 yaş bitene kadar kullanmanız gerekli. Çinkolarla uğraşmayın...
Öksürük için benim eski mailleri okuyun.

Mesaj Tarihi: 23 Ara 2008 Saat 16:15
dpktor bey öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkürler. değerli vaktinizi tekrar alacağım.
bebeğim kız.6,5 aylık yani.zaten bebeğim 2 aylıktan bu yana anne sütüne takviye olarak. apta..il  kullanıyor. 5,5 aylıktan bu yana meyve , çorba ve yogurt tüketiyor bazen.

multivitamin olarak ne öneriyorsunuz. damla yada şurup dediğinizr göre çok şeitleri var.özellkle boy olarak  eksik kalmaması adına ne yapabiliriz.  teşekkürler

-------------

Mesaj Tarihi: 23 Ara 2008 Saat 16:30
Multi-Tabs damladan hergün 1 ml. verebilirsiniz. Ayrıca dişlerinin çürümesini önlemek için, Zymafluor 0.25mg. tab. kullanmanızıda tavsiye ederim. 2 yaşına kadar hergün 1 tane, 2 yaşından sonra 2 tablet.
Yürüteç, bir yerlerden "beleş" gelirse kullanabilirsiniz. Para verip aldığınıza değmez.
Gelişmesi: 3cm. boy kısa, 500g. ağırlık fazlası var. Mama yerine kutu sütlerini kullanın.

Mesaj Tarihi: 23 Ara 2008 Saat 16:45
teşekkür ederim. 1 yaşından önce bütün kutu sütlerine doktorlar karşı olduklarını söylüyordu. kutu sütü tavsiye etmenize memnun oldum.

şu an bebeğim 7. ayını dolduracak. sütü nasıl vereceğim sulandırmam lazım mı. kaça kaç ölçü lazım. yoksa pı..ar markanın 6. aydan sonra devam sütü  var.onlardan vereyim mi. ama onuda sulandırmam lazım mı.

bide dediğiniz multi vitamin boy uzamasına yardımcı olurmu..

-------------

Mesaj Tarihi: 23 Ara 2008 Saat 22:45
Her marka kutu sütlerini kullanabilirsiniz.4 aydan sonra hangi marka olursa olsun, sulandırmaya gerek yoktur. Boy uzamasında kalsiyum ve Dvitamini başlıca rol oynayan unsurlardır. İkisinin beraber alınması ile boy uzar. 

Mesaj Tarihi: 24 Ara 2008 Saat 16:10
doktor bey bu gün Multi-Tabs damlayı aldım. ben günde 3 damla d3 veriyordum. şimdi d3 bırakayım mı yoksa ikisini beraber vermeye devam mı edeyim. bide ferrum veriyorum kan damlası olarak

-------------

Mesaj Tarihi: 24 Ara 2008 Saat 17:10
Sakın ferrumu kullanmayın. Sadece Multi-Tabs yeterlidir.Hergün 1 ml. verilecek..

Mesaj Tarihi: 24 Ara 2008 Saat 18:23
doktor bey tekrar rahatsız ediyorum ama biz 4 kasım 2008 de tahlil yaptırdık ozaman 5,5 aylıktı ;
HEMATOKRİT   = %35  olarak çıktı. ve bize kan damlası ferrum sanol kullan dediler.
ama onun tadı kötü istersen ferrum kullan dediler.
o yüzden ferrum kullanıyoruz. kanı sınırda dediler.

bana ferrum kullanma deme sebebiniz ferrum adlı ilaçtan dolayımı yoksa almış olduğum multi- tabs kan için de yeterli olacağından mı.

iyi akşamlar

-------------

Mesaj Tarihi: 25 Ara 2008 Saat 11:12
Maalesef bizim doktorlar Hematokrit değerlerini her yaş için sabit zannederler.
-İlk 3 gün içinde : %44-72
-2-6   ayda         : %28-42
-6-12 yaşda       : %35-45  olur. Gördüğünüz gibi, yenidoğanlara demir ilacı başlanması, sadece o doktorların cahillikleri nedeni iledir.
Benin "Demir eksikliği anemisi" makalemi oluyun.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat