Dr bey merhabalar...
Ben 28 yaşında ikiz annesiyim.İkizler 35. haftada 2 şer kilo sezeryanla doğdu.Gelişimleri yerindeydi öyleki küvöze koymaya bile gerek görülmedi.ikizlerimi 6 ay sadece anne sütü verdim.6 aydan sonra ek gıdalara geçtim ve emzirmeye devam ettim..Yemeklerini özel olarak yaptım.Herşeyi yedirdim.Çok şükür her sebzeyi yediler.ilk ek gıdaya geçtiğimde tattıkları yoğurttu.9.ayda sütümün artık yetmemesi ve benim ilaç kullanmamın gerekliliği(FMF ve Ankilozan Spondilit hastasıyım) nedeniyle sütten 9.ayda sütten kestim.
Kızıma göre oğlum daha çabuk enfeksiyon kapıyor.Pazar günü 40 derece ateşle acile götürdük.Tahlillerde kansız çıktı ve ateş düşürücü iğne yapıldı ve ertesi gün çocuk dr.una götürmemiz söylendi.Velhasıl çocuk Dr.u kanının ciddi derecede düşük olduğunu (kan 9 çıktı) ve üstünde durmamızı söyledi.Bu duruma çok üzüldüm.Hergün yoğurt,yumurta,beyaz peynir,pekmez yerler.Yemeklerinde tavuk,et,köfte vs yediririm.Ama ciddi anlamda süt tüketmesine bağlıyorum oğlumun kansızlığını .Örneğin akşam 19:30 gibi akşam yemeğini yerler ve yatmadan önce 21:30 en geç 22:00 de büyük bir biberona süt,pekmez birkaç tane bebe büsküvisi atarım ve içer,uyurlar.(6.aydan 11 aya kadar süt yerine hazır muhallebi verirdim)Kızım hasta olmadığı sürece gece uyanmaz ama oğlum uyanır.Bizde yukarda saydığım gibi süt hazırlayıp verirdik.Ve süte suda eklerim.İnek sütü kullanmıyorum.
Sormak istediğim şu antibiyotiği( agumentin sabah-akşam 1 er ölçek.Pazartesi gününden beri kullanıyoruz bi gelişme görmedik.Ağrı kesici ateş düşürücü (Dolven) fayda etmiyor.Örneğin dün işten eve döndükten sonra huzursuz vede ateşliydi rutin verilen ilaçlarını verdim.sık sık yüzünü ayaklarını ellerimle ıslattım.Gece de çok huzursuz vede ateşliydi (38) fitil verdim.Islak bez koydum alnına, koltuk altına ve ayaklarına. Sabaha karşı rahat uyudu.Şu dakikalarda yine ateşi varmış ve ben işteyim aklım evde.İkizlerin yanında şuan annem ve eşim var.
Şuan ne yapalım?Dr a götürelim mi?Hastalanana kadar iştahı çok iyiydi şimdi yemeğinin ancak yarısını yedirebiliyorz.
Kansızlığı için şurup vermişti bu şurup antibiyotikle alnmasında bi mahsur var mı?
Sütüne kattığım pekmez yeterli gelmiyorsa süt yerine ne vermemi önerirsiniz?
Fitili ancak çok ateşi olduğunda tercih ediyorum.Sormak istediğim şu ağrı kesici-ateş düşürücüyü vermemize rağmen ateş ve huzursuzluk devam ediyorsa fitil vermemizde bi mahsur olur mu?(ben hiç vermedim)
Bi mahsur yoksa şurup ve fitil arasında ne kadar zaman geçmiş olmalı?
İkizler için elimden geleninde daha fazlasını yapmaya çalışan bir anneyim ne olur bana bu konuda bi akıl verin.Yanlışım nerede?Neler yapabilirim?
Değerli vaktinizi ayırdığınız için çok teşekkürederim….