Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > F. Erkin Ültanır (Bebeğinize ürün satın alırken...)
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - steril
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumsteril

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ymdurukan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 27
Mesajın Direkt Linki Konu: steril
    Gönderim Zamanı: 05 May 2008 Saat 11:42
iyi günler erkin bey, ben emzik ve biberon için steril nası edilir onu sorucaktım,
ocakta kaynayan suya koyup,  hala ateşte olarakmı yoksa
ocaktan alınmış  kaynamış suyamı koyulur. birde süreleri nedir. ben ocakta kaynayan suda altı açık olrak kaynatıyorum sanki emzikler biraz yamuldu (silikon nuk marka yalancı emzik)

kauçuk nasıl steril edilir, teşekkürler (kauçuğu kaynatınca koku veriyo gibi)
Yukarı Dön
erkinu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 371
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 May 2008 Saat 12:54
Merhabalar,

Öncelikle ocaktaki suyun tam olarak kaynamaya başlaması gerekir. Kaynamaya başladıktan sonra sterilize etmek istediğiniz ürünü suyun içersine yavaşça, mümkünse bir maşa yardımıyla bırakın. Kauçuk emzikler için 3 dakika, silikon emzikler ve diğer bütün biberonlar için 5 dakika sterlizasyon yeterlidir. Bu süreleri aştığınız zaman emzikler deforme olurlar. Kauçukta ve silikonda  olduğu gibi koku, yumuşama,yapışma gibi problemlerle karşılaşabilirsiniz. Aynı problemle polikarbonat biberonlarda da karşılaşabilirsiniz. Büyük ihtimalle siz bu zamanları aşmış gibisiniz. Unutmayınız ki, suyla birlikte ürünleri de kaynatmamanız gerekiyor. Su tam anlamıyla kaynamaya başladıktan sonra ürünleri suyun içersine koyun ve bahsettiğim zaman kadar tutun suda.

Saygılarımla,

Erkin ÜLTANIR

Düzenleyen erkinu - 06 May 2008 Saat 12:58
Yukarı Dön
ymdurukan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 27
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 May 2008 Saat 16:25

iyi günler

cevabınız için teşekkürler. sürelerini aştığım emzikleri atayımmı? bebeğime zarar verirmi bide sadece kaynatmak yeterlimi deterjanla yıkamalımıyım

Yukarı Dön
erkinu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 371
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 May 2008 Saat 00:12
Merhaba,

Evet özelliğini kaybetmiş emziklerinizden kurtulun. Kaynatma yeterlidir. Detarjanla hiçbir ürünü yıkamayın. Kaynatma ile sterilizasyon yeterlidir.

Saygılarımla,

Erkin ÜTANIR
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.