Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

steril

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: F. Erkin Ültanır (Bebeğinize ürün satın alırken...)
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=7570
Tarih: 05 Ağu 2025 Saat 00:25

Konu: steril
Mesajı Yazan: ymdurukan
Konu: steril
Mesaj Tarihi: 05 May 2008 Saat 11:42
iyi günler erkin bey, ben emzik ve biberon için steril nası edilir onu sorucaktım,
ocakta kaynayan suya koyup,  hala ateşte olarakmı yoksa
ocaktan alınmış  kaynamış suyamı koyulur. birde süreleri nedir. ben ocakta kaynayan suda altı açık olrak kaynatıyorum sanki emzikler biraz yamuldu (silikon nuk marka yalancı emzik)

kauçuk nasıl steril edilir, teşekkürler (kauçuğu kaynatınca koku veriyo gibi)

Cevaplar:
Mesajı Yazan: erkinu
Mesaj Tarihi: 06 May 2008 Saat 12:54
Merhabalar,

Öncelikle ocaktaki suyun tam olarak kaynamaya başlaması gerekir. Kaynamaya başladıktan sonra sterilize etmek istediğiniz ürünü suyun içersine yavaşça, mümkünse bir maşa yardımıyla bırakın. Kauçuk emzikler için 3 dakika, silikon emzikler ve diğer bütün biberonlar için 5 dakika sterlizasyon yeterlidir. Bu süreleri aştığınız zaman emzikler deforme olurlar. Kauçukta ve silikonda  olduğu gibi koku, yumuşama,yapışma gibi problemlerle karşılaşabilirsiniz. Aynı problemle polikarbonat biberonlarda da karşılaşabilirsiniz. Büyük ihtimalle siz bu zamanları aşmış gibisiniz. Unutmayınız ki, suyla birlikte ürünleri de kaynatmamanız gerekiyor. Su tam anlamıyla kaynamaya başladıktan sonra ürünleri suyun içersine koyun ve bahsettiğim zaman kadar tutun suda.

Saygılarımla,

Erkin ÜLTANIR

Mesajı Yazan: ymdurukan
Mesaj Tarihi: 08 May 2008 Saat 16:25

iyi günler

cevabınız için teşekkürler. sürelerini aştığım emzikleri atayımmı? bebeğime zarar verirmi bide sadece kaynatmak yeterlimi deterjanla yıkamalımıyım

Mesajı Yazan: erkinu
Mesaj Tarihi: 09 May 2008 Saat 00:12
Merhaba,

Evet özelliğini kaybetmiş emziklerinizden kurtulun. Kaynatma yeterlidir. Detarjanla hiçbir ürünü yıkamayın. Kaynatma ile sterilizasyon yeterlidir.

Saygılarımla,

Erkin ÜTANIR

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat