Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Skolyoz
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Skolyoz

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
brckbt Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 43
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı brckbt Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Skolyoz
    Gönderim Zamanı: 18 Kas 2023 Saat 21:16
Hocam kızım Ekim 2013 doğumlu, hafif duruş bozukluğu olduğunu fark edip ortopedi doktoruna götürdüm, ölçümler yapıldı 10 derece skolyoz olarak teşhis konuldu, 6 ay sonra tekrar ölçüm yapılacak ilerleyip ilerlemediğine bakılacak, idiyopatik olduğu ancak ergenlik dönemi yakınında olduğu için 15 dereceye yaklaşırsa manuel terapi ve korse tedavisi alabileceğini söyledi doktorumuz, daha önceki bir yazınızda 1 ay arayla 3ampul d vit artı kalsiyum önermiştiniz, başka bir öneriniz var mıdır? Süt yoğurt ürünlerini yedirmem çok zor olduğu için kalsiyum ve d vit içeren bir çiğneme hapı kullanıyordum, 3 tb 420 mg ca ve 15 mikrogram d vit içeriyor, yılda bir ampul d vit veriyorum sizce tahlil yaptırarak mı ayda 1 ampul kullanmalıyım? Egzersiz için yüzme zarar verebilir dediler, öneriniz var mıdır? Teşekkürler 

Düzenleyen brckbt - 18 Kas 2023 Saat 21:16
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118293
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Kas 2023 Saat 01:34
D vitamini ampullerini alsin, gunde:2x1 bel hareketlerini (one-arkaya ve yanlara egilecek, saga ve sola
 cevirecek)
Sut urunlerini MUHAKKAK alacak! 
Yuzme, bilakis cok faydali olacaktir. 

Yukarı Dön
elif2 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 352
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı elif2 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Kas 2023 Saat 11:18
Merhaba,
Rahat olun ve gerçekten yüzme sporu yaptırın.Benim kızımda 8 yaşında farkettim 10 derece idi.Kadir Hocam sayesinde yüzmeye başladı.Şuan 17 yaşında duruşunda çok çok hafif bir bozukluk var çok dikkatli bakmadan asla anlaşılmıyor,ilerlemedi.
Yardımcı olmak istedim.
Yukarı Dön
brckbt Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 43
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı brckbt Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Kas 2023 Saat 18:40
Çok teşekkür ederim 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118293
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Kas 2023 Saat 19:55
Dogrudur! Kasten, devamli "musteri" ciksin diye isin dogrusunu soylemezler! 
Benim anlattiklarimi uygulayin. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.