Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Skolyoz

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=78298
Tarih: 15 Ağu 2025 Saat 21:35

Konu: Skolyoz
Mesajı Yazan: brckbt
Konu: Skolyoz
Mesaj Tarihi: 18 Kas 2023 Saat 21:16
Hocam kızım Ekim 2013 doğumlu, hafif duruş bozukluğu olduğunu fark edip ortopedi doktoruna götürdüm, ölçümler yapıldı 10 derece skolyoz olarak teşhis konuldu, 6 ay sonra tekrar ölçüm yapılacak ilerleyip ilerlemediğine bakılacak, idiyopatik olduğu ancak ergenlik dönemi yakınında olduğu için 15 dereceye yaklaşırsa manuel terapi ve korse tedavisi alabileceğini söyledi doktorumuz, daha önceki bir yazınızda 1 ay arayla 3ampul d vit artı kalsiyum önermiştiniz, başka bir öneriniz var mıdır? Süt yoğurt ürünlerini yedirmem çok zor olduğu için kalsiyum ve d vit içeren bir çiğneme hapı kullanıyordum, 3 tb 420 mg ca ve 15 mikrogram d vit içeriyor, yılda bir ampul d vit veriyorum sizce tahlil yaptırarak mı ayda 1 ampul kullanmalıyım? Egzersiz için yüzme zarar verebilir dediler, öneriniz var mıdır? Teşekkürler 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2023 Saat 01:34
D vitamini ampullerini alsin, gunde:2x1 bel hareketlerini (one-arkaya ve yanlara egilecek, saga ve sola
 cevirecek)
Sut urunlerini MUHAKKAK alacak! 
Yuzme, bilakis cok faydali olacaktir. 

Mesajı Yazan: elif2
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2023 Saat 11:18
Merhaba,
Rahat olun ve gerçekten yüzme sporu yaptırın.Benim kızımda 8 yaşında farkettim 10 derece idi.Kadir Hocam sayesinde yüzmeye başladı.Şuan 17 yaşında duruşunda çok çok hafif bir bozukluk var çok dikkatli bakmadan asla anlaşılmıyor,ilerlemedi.
Yardımcı olmak istedim.

Mesajı Yazan: brckbt
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2023 Saat 18:40
Çok teşekkür ederim 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2023 Saat 19:55
Dogrudur! Kasten, devamli "musteri" ciksin diye isin dogrusunu soylemezler! 
Benim anlattiklarimi uygulayin. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat