|
Skolyoz |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
brckbt ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09 Mar 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 43 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18 Kas 2023 Saat 21:16 |
Hocam kızım Ekim 2013 doğumlu, hafif duruş bozukluğu olduğunu fark edip ortopedi doktoruna götürdüm, ölçümler yapıldı 10 derece skolyoz olarak teşhis konuldu, 6 ay sonra tekrar ölçüm yapılacak ilerleyip ilerlemediğine bakılacak, idiyopatik olduğu ancak ergenlik dönemi yakınında olduğu için 15 dereceye yaklaşırsa manuel terapi ve korse tedavisi alabileceğini söyledi doktorumuz, daha önceki bir yazınızda 1 ay arayla 3ampul d vit artı kalsiyum önermiştiniz, başka bir öneriniz var mıdır? Süt yoğurt ürünlerini yedirmem çok zor olduğu için kalsiyum ve d vit içeren bir çiğneme hapı kullanıyordum, 3 tb 420 mg ca ve 15 mikrogram d vit içeriyor, yılda bir ampul d vit veriyorum sizce tahlil yaptırarak mı ayda 1 ampul kullanmalıyım? Egzersiz için yüzme zarar verebilir dediler, öneriniz var mıdır? Teşekkürler
Düzenleyen brckbt - 18 Kas 2023 Saat 21:16 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118293 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
D vitamini ampullerini alsin, gunde:2x1 bel hareketlerini (one-arkaya ve yanlara egilecek, saga ve sola
cevirecek) Sut urunlerini MUHAKKAK alacak! Yuzme, bilakis cok faydali olacaktir.
|
|
![]() |
|
elif2 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 15 Eki 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 352 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhaba,
Rahat olun ve gerçekten yüzme sporu yaptırın.Benim kızımda 8 yaşında farkettim 10 derece idi.Kadir Hocam sayesinde yüzmeye başladı.Şuan 17 yaşında duruşunda çok çok hafif bir bozukluk var çok dikkatli bakmadan asla anlaşılmıyor,ilerlemedi. Yardımcı olmak istedim. |
|
![]() |
|
brckbt ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09 Mar 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 43 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Çok teşekkür ederim
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118293 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Dogrudur! Kasten, devamli "musteri" ciksin diye isin dogrusunu soylemezler!
Benim anlattiklarimi uygulayin.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|