Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Iye ve diş gicirdatma
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Iye ve diş gicirdatma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Zeynep33 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 75
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Zeynep33 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Iye ve diş gicirdatma
    Gönderim Zamanı: 01 Mar 2021 Saat 16:12
Merhabalar doktor bey 4.5 yasindaki kizimin sik idrara çıkma şikayeti oluşmaya başladı bunun üzerine idrar tahlili yaptirdim(daha önce 1.5 yaşında yine iye tedavisi görmüştü bactrim şurup ile)tahlilde lokosit negatif nitrit negatifti şikayetler dewam edince kendi cocuk drmuza götürdüm.doktorumuz tahlil temiz olunca dis gicirdatma problemi varmı dedi kizim da bu problem 2 3 aydır vardi zaten bunu üzerine bize bi diyet listesi verdi buna uymanızı söyledi suan bağırsağının gecirgen oldugunu bazi bakteri ve parazitlerin kana karışıp şık idrara cikma etkisi yaptığını söyledi.tabi bu diyete uyamadı kizim şikayetler devam edince ben yine idrar tahlili yaptırdim 1 hafta sonra  o tahlilde ise 
Lokosit 17 eritrosit 0 nitrite negatif cikdi ancak drumuz sonucda enfeksiyon var dedi ve suprax surup 10 gün kullandık tedaviden sonra basdan tahlil yaptırdım sonuc temizdi ancak 10 gun sonra suan yine sık idrara cikiyo bu kadar kısa sürede iye tekrarlamış olabilirmi bu arada nitrite negatif olduğunda iye olmadığını yeni ogrendim

Yukarı Dön
Zeynep33 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Zeynep33 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Mar 2021 Saat 16:44
Doktor bey 1 sorum daha olcakti kızımın sık idrar şikayeti sonrası kendi drumuza götürdükten sonra bir de sağlık ocağında kan tahlili yaptırdım tsh degeri 5.77 miU/Lserbest t4  1.17 ng/dLcikdi drumuz iyot yada selenyum eksikliği olabileceğini basdan kan tahlili yaptirmami istedi ek.olarak serbest t 3 değerine de baktırmami istedi 2 hafta sonra basdan kan tahlili yaptırdım tsh 3.19 uiU/mL serbest t4  1.20 ng/dL serbest t3  4 pg/mLcikdi(tahlil sonucunu atmayı bulamadığımdan değerleri böyle yazdim)bunun üzerine iyot eksikligi var dedi iyot damlası kullanmami söyledi ama ben tereddüt ettim iyot verme.konusunda açıkçası vermedim iyot .sizce kizimin troidlerinde sıkıntı varmı şimdiden teşekkürler

Düzenleyen Zeynep33 - 01 Mar 2021 Saat 16:51
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 117976
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Mar 2021 Saat 19:09
Saglik Ocaklarinda daima; TSH "referans" degerleri (ne hikmetse) hep yanlis verilir. 
4.5 yas icin:
TSH:0.5- 4.5mIU/L
T4: 0.7- 2.0ng/dL dir  Sizin degerleriniz de, bu NORMAL sinirlar icindedirler.
O SALAK SAHTEKAR doktora bunlari aynen iletin, boyle HALTLAR yemesin.. 
Onun maksadi; size Iyot yukleyerek, Hipertiroidi tedavileri uygulamak. 

IDRAR SIKAYETLERINE GELINCE; Hicbir zaman IYE gecirmemis. Bu sahtekarlara kanmayin.
Cok okumaniz lazim. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 01 Mar 2021 Saat 19:11
Yukarı Dön
Zeynep33 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Zeynep33 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Mar 2021 Saat 20:05
Dr bey öncelikle hemen cvp verdiğiniz için cok tesekkur ederim sizin bilgileriniz bizim icin cok değerli anlamadığım nokta şu kizimin lokosit degeri 17 nitrate negatifken suprax kullandık 10 gün sonra kontrol tahlilinde  lokosit 0 cikdi sanki antibiyotik tedavi etmiş gibi gözüktü bu tesadüf olabilirmi hocam?bir de kizimin su  an cok idrara çıkmam sebebi ne olabilir idrara cikiyo ama yapmiyo az yapiyo yarim saatte bir idrara cikiyo
  Bir diger sorum kendimle ilgili benim de Ayni sekilde şık idrara cikma şikayetim vardi uroloji bölümüne gittim kültür ve tahlil verdim hocam lokosit 0 cikdi Kültür de bozuk çıkınca dr basdan tahlil istedi ancak 2.idrar tahlilin 2 gun sonra verdim lokosit 7 cikdi sorum su dr bey 2 gun icinde lökosit değeri nasil böyle değişken olabiliyo? Aşırı aktif mesane tanısı koydu betmiga verdi doktor bey kullanmalimiyim?
Yukarı Dön
Zeynep33 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Zeynep33 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Mar 2021 Saat 20:09
Dr bey sizin mailleriniz okudum az once yaban mersini aldim çarşıdan kızıma yedirdim yalniz kurusunu bulabildim aktardan, sizce basdan idrar tahlili yaptirmalimiyim?suprax kullandigim icin gerçek iye geciriyo olabilirmi kizim?iştahından sıkıntı yok enerjisi iyi tek sıkıntı sık idrara çıkması 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Mar 2021 Saat 20:18
Sizin kiziniz; HICBIR ZAMAN, IYE olmadi! 
O "lokosit" palavralarina kanmayin. 
Kiz cocuklarinda, idrar ornegi verilirken, silmek yetmez, birde "mid stream" denilen ORTA idrarin alinmasi 
gerekir. Yani, bir miktar idrari salip, aradaki idrari kaba yapacaksiniz. 
Turkiye'deki laboratuvarlardan, bilhassa ozel hastane laboratuvarlarindan, her turlu sahtekarlik beklenir.
Sirf Lokosit sayisina bakip, "IYE var" diyen sahtekarlara kanmayin.
O Suprax, bosuna verildi. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 01 Mar 2021 Saat 20:21
Yukarı Dön
Semusti Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 198
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Semusti Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Mar 2021 Saat 00:48
Merhaba izniniz olarak ben de Araya karıstım.benım 8 yasında kızımdada aynı sıkayetler var gece dıslerini gıcırtdyr ve sık idrara çıkıyor.test yaptırıp kadir hocam sıze atmıstım.siz temiz oldugunu soyledınız. Şikayetler hala devam edıyor sık ıdrare cıkıyor ben takip edıyorum takıp ettıgımı anldıgı ıcın gızlı cıkmaya basladı benim endıslendıgmı anladı. Ama baktıgkm zaman az yapıyor. Hocam bu sık idrara çıkma nedene ne olabılır  ?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Mar 2021 Saat 02:06
Gerek "dis gicirdatma', gerek sik idrar cikma; Psikolojik bir sikintiyi gosterir.
Oncelikle SIZ, kizinizla konusup, dertlesin. Cozemezseniz, bir Psikiyatristten yardim alin. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.