Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Iye ve diş gicirdatma

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=69018
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 09:08

Konu: Iye ve diş gicirdatma
Mesajı Yazan: Zeynep33
Konu: Iye ve diş gicirdatma
Mesaj Tarihi: 01 Mar 2021 Saat 16:12
Merhabalar doktor bey 4.5 yasindaki kizimin sik idrara çıkma şikayeti oluşmaya başladı bunun üzerine idrar tahlili yaptirdim(daha önce 1.5 yaşında yine iye tedavisi görmüştü bactrim şurup ile)tahlilde lokosit negatif nitrit negatifti şikayetler dewam edince kendi cocuk drmuza götürdüm.doktorumuz tahlil temiz olunca dis gicirdatma problemi varmı dedi kizim da bu problem 2 3 aydır vardi zaten bunu üzerine bize bi diyet listesi verdi buna uymanızı söyledi suan bağırsağının gecirgen oldugunu bazi bakteri ve parazitlerin kana karışıp şık idrara cikma etkisi yaptığını söyledi.tabi bu diyete uyamadı kizim şikayetler devam edince ben yine idrar tahlili yaptırdim 1 hafta sonra  o tahlilde ise 
Lokosit 17 eritrosit 0 nitrite negatif cikdi ancak drumuz sonucda enfeksiyon var dedi ve suprax surup 10 gün kullandık tedaviden sonra basdan tahlil yaptırdım sonuc temizdi ancak 10 gun sonra suan yine sık idrara cikiyo bu kadar kısa sürede iye tekrarlamış olabilirmi bu arada nitrite negatif olduğunda iye olmadığını yeni ogrendim

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 01 Mar 2021 Saat 16:44
Doktor bey 1 sorum daha olcakti kızımın sık idrar şikayeti sonrası kendi drumuza götürdükten sonra bir de sağlık ocağında kan tahlili yaptırdım tsh degeri 5.77 miU/Lserbest t4  1.17 ng/dLcikdi drumuz iyot yada selenyum eksikliği olabileceğini basdan kan tahlili yaptirmami istedi ek.olarak serbest t 3 değerine de baktırmami istedi 2 hafta sonra basdan kan tahlili yaptırdım tsh 3.19 uiU/mL serbest t4  1.20 ng/dL serbest t3  4 pg/mLcikdi(tahlil sonucunu atmayı bulamadığımdan değerleri böyle yazdim)bunun üzerine iyot eksikligi var dedi iyot damlası kullanmami söyledi ama ben tereddüt ettim iyot verme.konusunda açıkçası vermedim iyot .sizce kizimin troidlerinde sıkıntı varmı şimdiden teşekkürler

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Mar 2021 Saat 19:09
Saglik Ocaklarinda daima; TSH "referans" degerleri (ne hikmetse) hep yanlis verilir. 
4.5 yas icin:
TSH:0.5- 4.5mIU/L
T4: 0.7- 2.0ng/dL dir  Sizin degerleriniz de, bu NORMAL sinirlar icindedirler.
O SALAK SAHTEKAR doktora bunlari aynen iletin, boyle HALTLAR yemesin.. 
Onun maksadi; size Iyot yukleyerek, Hipertiroidi tedavileri uygulamak. 

IDRAR SIKAYETLERINE GELINCE; Hicbir zaman IYE gecirmemis. Bu sahtekarlara kanmayin.
Cok okumaniz lazim. 

Mesaj Tarihi: 01 Mar 2021 Saat 20:05
Dr bey öncelikle hemen cvp verdiğiniz için cok tesekkur ederim sizin bilgileriniz bizim icin cok değerli anlamadığım nokta şu kizimin lokosit degeri 17 nitrate negatifken suprax kullandık 10 gün sonra kontrol tahlilinde  lokosit 0 cikdi sanki antibiyotik tedavi etmiş gibi gözüktü bu tesadüf olabilirmi hocam?bir de kizimin su  an cok idrara çıkmam sebebi ne olabilir idrara cikiyo ama yapmiyo az yapiyo yarim saatte bir idrara cikiyo
  Bir diger sorum kendimle ilgili benim de Ayni sekilde şık idrara cikma şikayetim vardi uroloji bölümüne gittim kültür ve tahlil verdim hocam lokosit 0 cikdi Kültür de bozuk çıkınca dr basdan tahlil istedi ancak 2.idrar tahlilin 2 gun sonra verdim lokosit 7 cikdi sorum su dr bey 2 gun icinde lökosit değeri nasil böyle değişken olabiliyo? Aşırı aktif mesane tanısı koydu betmiga verdi doktor bey kullanmalimiyim?

Mesaj Tarihi: 01 Mar 2021 Saat 20:09
Dr bey sizin mailleriniz okudum az once yaban mersini aldim çarşıdan kızıma yedirdim yalniz kurusunu bulabildim aktardan, sizce basdan idrar tahlili yaptirmalimiyim?suprax kullandigim icin gerçek iye geciriyo olabilirmi kizim?iştahından sıkıntı yok enerjisi iyi tek sıkıntı sık idrara çıkması 

Mesaj Tarihi: 01 Mar 2021 Saat 20:18
Sizin kiziniz; HICBIR ZAMAN, IYE olmadi! 
O "lokosit" palavralarina kanmayin. 
Kiz cocuklarinda, idrar ornegi verilirken, silmek yetmez, birde "mid stream" denilen ORTA idrarin alinmasi 
gerekir. Yani, bir miktar idrari salip, aradaki idrari kaba yapacaksiniz. 
Turkiye'deki laboratuvarlardan, bilhassa ozel hastane laboratuvarlarindan, her turlu sahtekarlik beklenir.
Sirf Lokosit sayisina bakip, "IYE var" diyen sahtekarlara kanmayin.
O Suprax, bosuna verildi. 

Mesajı Yazan: Semusti
Mesaj Tarihi: 03 Mar 2021 Saat 00:48
Merhaba izniniz olarak ben de Araya karıstım.benım 8 yasında kızımdada aynı sıkayetler var gece dıslerini gıcırtdyr ve sık idrara çıkıyor.test yaptırıp kadir hocam sıze atmıstım.siz temiz oldugunu soyledınız. Şikayetler hala devam edıyor sık ıdrare cıkıyor ben takip edıyorum takıp ettıgımı anldıgı ıcın gızlı cıkmaya basladı benim endıslendıgmı anladı. Ama baktıgkm zaman az yapıyor. Hocam bu sık idrara çıkma nedene ne olabılır  ?

Mesaj Tarihi: 03 Mar 2021 Saat 02:06
Gerek "dis gicirdatma', gerek sik idrar cikma; Psikolojik bir sikintiyi gosterir.
Oncelikle SIZ, kizinizla konusup, dertlesin. Cozemezseniz, bir Psikiyatristten yardim alin. 

Mesaj Tarihi: 04 Mar 2021 Saat 14:18
Dr bey bugün başka bi  cocuk druna gittik(devlet hastanesi) kizimin sık idrar çıkma şikayeti icin dr şekerden olabilir dedi ancak elimizde yaptirdigim kan tahlili sonucu vardi ona bakip seker yok dedi idrar tahlili verdi bisey çıkmadığını söyledi dr bey,bide cocuk Endokrine gitmemi söyledi ne icin gitmeliyiz dediigmde simdi ben kafani karistirmiym sen git bi dedi tabi benim kafam iyice karisdi.
https://www.hizliresim.com/hwA5oM" rel="nofollow - https://www.hizliresim.com/hwA5oM  idrar tahlili sonucunu attim ama referans değerler yazmıyo dr bey karşısında 

Mesaj Tarihi: 04 Mar 2021 Saat 15:06
https://hizliresim.com/1PBbRs%20" rel="nofollow - https://hizliresim.com/1PBbRs
Hocam bu da en son yaptırdığım kan tahlili sizce kizimda kansizlik varmı? dr ferifer 40 mg yazdı haftada 3 gün ac karnına alsin dedi ferritin degeri düşük enaz 50 olmali dedi feriferi aldim Ama hic vermedim siz uygun görürseniz kullanacağım 

Mesajı Yazan: Darkangel80
Mesaj Tarihi: 04 Mar 2021 Saat 15:36
Benim kızında 8 yaşında çok.bir bardak su içse dahi hemen gidiyor ultrason tahlil.hepsi temiz cikti

Mesaj Tarihi: 04 Mar 2021 Saat 19:22
O "doktor" son derecede tehlikeli bir CAHIL!! Yada sahtekarin en onde gideni.
1- Cocugunuzda  HGB:13.5g/dl  ... Bu yas icin en ust sinir Hgb:13g/dL dir. Su anda zaten, normal ust siniri asmis durumdasiniz.
Bu GERI ZEKALI Turk doktorlari bu Hematoloji konusunu asla ogrenemeyecekler. 
Cocuk artik, zehirlenme sinirini asmis, bu keriz hala Demir ilaci veriyor!!! 
Ferritin, bu geri-zekalilarin sandigi gibi, "Depo demiri" degildir.. Ayrica da "demir" degildir...
Ferritin, barsaklardan emilen Demiri depolara tasiyan bir PROTEINDIR. Vucuttaki demirin sadece %14'u 
Ferritin'e baglidir. HGB ise, %70'ini baglar. Sizin cocukta oldugu gibi, zehirlenme riski basladiginda, vucut
kendini korumak icin, Ferritin seviyesini KASTEN dusurur. Geri zekali Turk doktorlarinin bunu anlamalarina
 imkan yoktur, zira Kitap acip okumazlar.. 
SAKIN Demir ilaci vermeyin. Bu yas icin, HGB: 11.5-13.0g/dL araligi NORMALDIR!! 
2- Sizin Endokrin ile filan isiniz yok.. 
3- Bu gibi "Sik idara" cikma  sikayetleri genellikle psikolojiktir. 
4- O geri zekalinin sandigi gibi, "Diabetes Insipitus" (Tatsiz diyabet) olsa cocuk, gunde en az  7-10 litre su icer.

Mesaj Tarihi: 04 Mar 2021 Saat 19:31
Hocam iyi ki varsınız ferritin düşüklüğünü söyleyen dr bebekligimizden beri bizi muayene eden dr umuzdu cok güveniyodum kendisine suan cok şaşkınım ve kendisi de sağlık ocağındaki  dr ferritin icin normal diyo dedigimde onların bilgisiyle kendisininkinin bir olmadığını( kendimi ovmek istemiyorum ama benim bilgim saglam demisdi ) hocam peki hgb degeri yuksek dediniz bu neden olur ne yapabilirz ben cok endişelendim Suan 

Mesaj Tarihi: 04 Mar 2021 Saat 19:41
Anlattigim gibi; HGB'nin bir alt, birde ust siniri vardir. Sizinkisi ust sinirdan biraz fazla.
Takibi gerekir. Artis gosterirse, o zaman caresine bakilir. 
Ayrica da ben Turkiye'deki laboratuvarlarada pek guvenmem.. Bilhassa hastane iclerindeki Laboratuvarlara
 asla guvenmeyin. Biruni, InterTIp, Duzen, Hipokrat gibi ozel laboratuvarlari tercih edin. 
O guvendiginiz doktor, tam bir "Tuccar-Terzi"... 

Mesaj Tarihi: 04 Mar 2021 Saat 19:45
Hocam bu arada kizim 30 nisanda 5 yaşında olcak suan tam 4.5 yaşında degil hocam birde daha önceki idrar tahlillerinde glukoz negatif yazardı bugün size attigim tahlilde ise normal yaziyo idrarinda az da glukoz var demek değil dimi hocam Bu norm?

Mesaj Tarihi: 04 Mar 2021 Saat 23:07
Idrarda:
Glukoz: Negatif veya (-) veya Normal= ayni seyler...  Normali; idrarda Glukoz olmamasidir.. 
Asla; idrarda "az Glukoz, normaldir" diye bir sey olamaz.

Mesaj Tarihi: 05 Mar 2021 Saat 08:17
Hocam öncelikle çok teşekkür ederim her soruma tek tek cvp verdiğiniz için. Hocam tek çocuğum olduğu icin üzerine cok düşüyorum ve doğduğundan beri özel muayenehanesi olan ve bulunduğum şehirde baya tutulan bi cocuk drina götürüyodum bugüne kadar. Ancak bizim drun tedavi yaklaşımının sizin dediklerinizle tam zıt olması beni çok hayal kırıklığına uğrattı sizin deyiminizle kaziklandigimi hissettim.17 lökosit nitrit negatifken suprax kullandigimiza mi yanayım?troid hormonları normalken iyot damlası kullancak olmamami ?(IYOT HIC VERMEDIM SIZE SORUP)Yoksa hgb degeri üst sinirdayken demir.ilaci kullancak olmamami?Hocam bu farklılık neden?doktorlara aynı bilgileri vermiyolar üniversitede sonucda biz doktor değiliz herşeyi bilmiyoruz çoğuna inanıyoruz sizce ben çocuğumu hangi doktora emanet EDEYİM? Hocam en sonki kendi doktorumuza gittiğimizde  zinco fort günde 2defa 2ml kullansın dedi kullandık bitti 3 ay kullansın dedi Sonra almadim d vitamini düşük olduğu icin 1 ay günde 4 damla 1000lik d vit verin  sonra gunde 2 damla dedi suan 4 damla 1000lik d vit damla ve 1 tatlı kaşığı oce..n balık yagi  veriyorum sadece Dewam edeyimmi hocam?

Mesaj Tarihi: 05 Mar 2021 Saat 08:24
1)Bir de hocam kizimin eski tahlillerini kurcaladım 9 aylıkken hgb degeri 10.8 g/dl   2.5 yaşındayken hgb degeri 12.1 g/dl imiş hocam kızımdan bu sene 2 kez kan aldırdık söz verdiğim bi daha alinmicak dedim hgb icin yuksek takibi gerek dediniz ne zaman baktırmaliyim bidahaya?
2)Bu arada sık idrara cikma problemi dediginiz gibi psikoloji gibi duruyo dün kuzenine götürdüm oynaması icin orda evdeki gibi yapmadı, hic tuvaletim demedi ama evde olsa derdi kesin.Dunku drun dediği aynen hocam sizin dediginiz diabetes insipidus dedi ben ismini unuttum onu demişti dr da.Bunun icin de Endokrine tabiki tavsiyenizle gitmeyeceğim Saygılar sunuyorum değerli hocam keşke turkiyede olsaydınız sizin gibi hocalar bulunmuyo bu zamanda

Mesaj Tarihi: 05 Mar 2021 Saat 18:34
1- Tibbiye'ye, Istanbul Tip fakultesinde basladim, 4. Sinifta Capa- Cerrahpasa ayirimi olunca da, Cerrahpasa'yi sectim. 
Zira, Cerrahpasa'nin hocalari cok kazikti ve bu yuzden, 4. senede; Capa 200 kisi iken, Cerrahpasa80 kisi idi..
4. seneye kadar da, hicbir Turk hocanin dersini dinlemedim, hicbir Turkce Tip kitabi alip okumadim. 
Butun kitaplarim Ingilizce idi, ve dersleri oradan kendim takip ediyordum..
Hicbir zaman sinifta Not tutmadim, dagitilan teksirleri okumadim...Bu yuzden de, kac defa imtahanlarda hocalarla tartistim.
O yuzden, beni sakin Turk doktorlarla mukayese etmeyin... AYNI EGITIMI ALMADIK!! 
2- Bir cocukta, durup-dururken, bir kanama olmadan Anemi olmasi icin, ya fakirlikten dolayi hic et yemeyen
 bir cocuk olacak, yada bir kan hastaligi olacak. O yuzden cocukta bir solukluk gormedikce, kurcalamayin.
3- IYE dolandiriciligi, Turkiye'de cok yaygindir. Dikkatli olun, okuyun ve bilgi sahibi olun. 
4- D vitamini acigini damlalar ile kapatamazsiniz ve su anda uyguladiginiz usul de  en pahali sistemdir. 
Zaten Turk doktorlarinin Dvit3 ampul dusmanligi da bu yuzdendir. Kendilerine bir AVANTA cikmaz!! 
Siz HER sene, en az 1 defa, 1 ampul Dvit3 icirin. Hatta BUTUN aile ferdleri olarak alin. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat