Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Boy kilo
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Boy kilo

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yayan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 79
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yayan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Boy kilo
    Gönderim Zamanı: 09 Mar 2020 Saat 21:27
Hocam 24 aylık kızımın persantil değerleri ftgrafta.
Smdiye kadar anne sütü aldı sadece 20 gün önce kestik artık yemek yemeye süt içmeye basladı günlük 500 ml altına düşürmemeye calısıyoruz.
Sipraktin baslamalı mıyım ?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117869
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mar 2020 Saat 02:28
Persentil degerlendirmesi; tek bir olcum ile degerlendirilmez..
Persentil, aylar boyunca hesaplanan persentil degerleri, yukari mi cikiyor, asagimi iniyor, o onemlidir.
Yukarı Dön
yayan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yayan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mar 2020 Saat 08:19
Hocam boyu artıyor bundan eminim sürekli takipe diyorum ama kilosu 15 ekimden beri her ay ölcüyorum 10.400 dü dün saglık ocagında 10.500 cıktı 
Yani 5 ayda sadece 100 gr artmıs. 
Boy kilo tablonuzda da kilosu 1200 gr eksik.
Boyu tam.
Aylardır kilo almayınca boy uzamasınında duracagından korkuyorum. 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mar 2020 Saat 19:08
ISTE.. O eksik olan, "1200" grami takip edeceksiniz!!
Bu acik, artiyormu (o zaman bir problem var demektir), azaliyormu( isler iyiye gidiyor demektir), Yoksa, sadece ayni acik ile devam etmesinde bir sakinca yok.
Yukarı Dön
yayan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yayan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mar 2020 Saat 20:04
Peki hocam gec kalmak istemiyorum ortalama kac ay daha takip ediyim ve ortalama aylık kac gr alması yeterli olur.
Cok teşekür ederim iyi çalısmalar dilerim.
( temmuz ayı için randevularnız ne zaman acılır hocam ne zaman yazalım bir arkdstan telfn numaranızı aldım oraya mesaj bıraksam ulasır mı acaba size, türkiyede yokken kapalı olur diye belirtmişsiniz.)
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mar 2020 Saat 20:16
Hala anlatamadim, herhalde!

"ISTE.. O eksik olan, "1200" grami takip edeceksiniz!!
Bu acik, artiyormu (o zaman bir problem var demektir), azaliyormu( isler iyiye gidiyor demektir), Yoksa, sadece ayni acik ile devam etmesinde bir sakinca yok."
Yukarı Dön
yayan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yayan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mar 2020 Saat 22:32
Hocam cok teşekkür ederim, vaktinizi aldım, hakkınızı helal edin cok teşekkürler. Allah razı olsun .
Yukarı Dön
Eyslyrt Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 390
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Eyslyrt Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 May 2020 Saat 13:14
Hocam tekrardan merhabalar, kızımla ilgili en son mart ayında konusmustuk.
Kızım suan 26 aylık 87 cm boy 10.600 gr kilosu var.
Sizin tablonuzda 24 aylık kilo 11.7 gösteriyor. Kızım 26 aylık olmasına ragmen bu kilodan 1100 gr düşük. Boy olarak tabloya göre cok iyi durumda.
Cok hareketli fakat hiç bsey yemiyor. Günlük 500 ml sütünü kesin alıyor. Onun dısında yedikleri toplasak 2 yemek kasıgı ancak eder.
Hocam sorunumuz söyle ki 15 ekimden beri 7 ayda sadece 200 gr kilo aldı bu normal mi sipraktin baslayalım mı.
Persantil egrilerinde hep normal altı kilosu cok düşük değer cıkıyor bi kaç farklı sitedende ölctüm hocam.
Bas cevresi 47 cm. Değerli yorumunuza her zaman ihtiyacmz var. Teşekkür ederim.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.