Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Boy kilo

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=65141
Tarih: 21 Tem 2025 Saat 01:17

Konu: Boy kilo
Mesajı Yazan: yayan
Konu: Boy kilo
Mesaj Tarihi: 09 Mar 2020 Saat 21:27
Hocam 24 aylık kızımın persantil değerleri ftgrafta.
Smdiye kadar anne sütü aldı sadece 20 gün önce kestik artık yemek yemeye süt içmeye basladı günlük 500 ml altına düşürmemeye calısıyoruz.
Sipraktin baslamalı mıyım ?
http://m.YollaYap.com/bbtc/1583778324615.jpg" rel="nofollow">

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Mar 2020 Saat 02:28
Persentil degerlendirmesi; tek bir olcum ile degerlendirilmez..
Persentil, aylar boyunca hesaplanan persentil degerleri, yukari mi cikiyor, asagimi iniyor, o onemlidir.

Mesaj Tarihi: 10 Mar 2020 Saat 08:19
Hocam boyu artıyor bundan eminim sürekli takipe diyorum ama kilosu 15 ekimden beri her ay ölcüyorum 10.400 dü dün saglık ocagında 10.500 cıktı 
Yani 5 ayda sadece 100 gr artmıs. 
Boy kilo tablonuzda da kilosu 1200 gr eksik.
Boyu tam.
Aylardır kilo almayınca boy uzamasınında duracagından korkuyorum. 

Mesaj Tarihi: 10 Mar 2020 Saat 19:08
ISTE.. O eksik olan, "1200" grami takip edeceksiniz!!
Bu acik, artiyormu (o zaman bir problem var demektir), azaliyormu( isler iyiye gidiyor demektir), Yoksa, sadece ayni acik ile devam etmesinde bir sakinca yok.

Mesaj Tarihi: 10 Mar 2020 Saat 20:04
Peki hocam gec kalmak istemiyorum ortalama kac ay daha takip ediyim ve ortalama aylık kac gr alması yeterli olur.
Cok teşekür ederim iyi çalısmalar dilerim.
( temmuz ayı için randevularnız ne zaman acılır hocam ne zaman yazalım bir arkdstan telfn numaranızı aldım oraya mesaj bıraksam ulasır mı acaba size, türkiyede yokken kapalı olur diye belirtmişsiniz.)

Mesaj Tarihi: 10 Mar 2020 Saat 20:16
Hala anlatamadim, herhalde!

"ISTE.. O eksik olan, "1200" grami takip edeceksiniz!!
Bu acik, artiyormu (o zaman bir problem var demektir), azaliyormu( isler iyiye gidiyor demektir), Yoksa, sadece ayni acik ile devam etmesinde bir sakinca yok."

Mesaj Tarihi: 10 Mar 2020 Saat 22:32
Hocam cok teşekkür ederim, vaktinizi aldım, hakkınızı helal edin cok teşekkürler. Allah razı olsun .

Mesajı Yazan: Eyslyrt
Mesaj Tarihi: 16 May 2020 Saat 13:14
Hocam tekrardan merhabalar, kızımla ilgili en son mart ayında konusmustuk.
Kızım suan 26 aylık 87 cm boy 10.600 gr kilosu var.
Sizin tablonuzda 24 aylık kilo 11.7 gösteriyor. Kızım 26 aylık olmasına ragmen bu kilodan 1100 gr düşük. Boy olarak tabloya göre cok iyi durumda.
Cok hareketli fakat hiç bsey yemiyor. Günlük 500 ml sütünü kesin alıyor. Onun dısında yedikleri toplasak 2 yemek kasıgı ancak eder.
Hocam sorunumuz söyle ki 15 ekimden beri 7 ayda sadece 200 gr kilo aldı bu normal mi sipraktin baslayalım mı.
Persantil egrilerinde hep normal altı kilosu cok düşük değer cıkıyor bi kaç farklı sitedende ölctüm hocam.
Bas cevresi 47 cm. Değerli yorumunuza her zaman ihtiyacmz var. Teşekkür ederim.

Mesaj Tarihi: 16 May 2020 Saat 19:34
Deneyin.. Bir zarari olmaz.

Mesaj Tarihi: 13 Kas 2020 Saat 04:06
Hocam merhabalar, en son mayıs ayında konusmustuk o zaman 26 aylık kızım 10600 gr 87 cm idi
kızım suan 32 aylık 11800 gr boyu 92 cm
Hocam 6 ayda 1200 gr almıs bu az mı.
Günlük 600 ml fazla süt içiyor fakat yemekleri hala ekmekle yemiyor. Makarna pilav yiyor baska bsey yemiyor neredeyse. Günlük bi tabak pilav 1 tabak makarna seklinde ögünleri. İlk uyandgnda ögle uykusunda ve gece yatmadan mutlaka en az 200ml süt içer.
Baska bseye alıstramıyorum. Sabahları haslanmıs 1 yumurta diğer gün cikoltlı ekmek diğer gün patates kızartması seklnde dönüyoruz. Yeni gıdalara nasıl alıstrmalıyım. 
Boyu kilosu ilerlemesi ne durumda. Ekmek yemeynce doymuyor gibi hissediyorum. 
32 aylık bir kız bebeğin günlük yemesi gereken miktar ne sekilde olmalı. Yine bir cıkmaza giriyorum fikirlernze ihtiyacm var hocam.
Cok teşekkür ederim iyi calısmalar diliyorum.
(Sipraktin deneyeblirsiniz demiştiniz mayısta ama 1 kasık dahi içiremedik hocam kaldı öyle)

Mesaj Tarihi: 13 Kas 2020 Saat 04:16
Ekmek yemesi sart DEGIL.. Turkiye harici ulkelerde sofralarda nadiren ekmek olur. 
Ekmek ulkemizde, ucuza karin doyurma aracidir. Sart bir gida degildir. Zamanla alisir. 
4cm boy kisa, 1.2kg agirligi eksik. 
En azindan buyume grafigi; eksiye donuk degil, sadece arayi kapatamiyor. 
Sabirli olun, ayni sekilde devam edin, ekmek ile ugrasmayin. 

Mesaj Tarihi: 13 Kas 2020 Saat 04:19
Tamam hocam. Hep aynı gıdalar olunca bende strese girmeye baslamstım. Cok teşekkür ederim. Fikrlerniz cok önemli hocam. iyi çalısmalar diliyorum cok sagolun. 
( hocam kızımda urakal kist vardı ve siz kolnya ile silin kapanr demiştiniz cok şükür eser kalmadı sayenzde. Amelyttan kurtulduk. Bu sene hasta kabul olsa gelecektik fakat olmadı. Saglık olsun :))

Mesaj Tarihi: 13 Kas 2020 Saat 11:11
Hocam birde gözünüzden kacmasın diye soruyorum suan kızım 32 aylık 11800 gr kilo 92 cm boy, normalden eksiği ne kadar, boy kilo tablonuzda bu aralık yok o yüzden vaktnizi alıyorum k.bakmayın hocam.

Mesaj Tarihi: 13 Kas 2020 Saat 18:26
4cm boy kisa, 1.2kg agirligi eksik. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat