|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
aycakerem ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03 Eki 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 112 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı aycakerem
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Oca 2017 Saat 11:59 |
Hocam merhaba, 5 yaşındaki oğlum pazar günü hafif
ateşlenmeye başladı pazartesi gecesi 40.5 derece ateş oldu ve ateşini
düşürmekte çok zorlandık kusması da vardı. Hastanede uzunn ve kısa olan streptokok A
testlerini yaptırdım ikisi de negatif çıktı. Doktora götürdüm boğazları
bembeyazdı bana da gösterdi. Croxilex 400 anntibiyotik 10 gün verdi. Antibiyotiğe başladıktan 1 gün sonra
ateş düştü. Fakat sonrasında aşırı derecede kuru ve şiddetli öksürük başladı. 2
gündür gece ve gündüz hiç durmadan konuşamacak şekilde tan tan bir öksürüğü var
ve sabahları çok hapşuruyor. Yılda 2-3
kere bu tarz öksürük oluyor. Sizin öksürük tablonuza göre bu alerjik öksürük mü
neden anlayamadım. Doktora tekrar sorduğumda dropolev şurup verdi. Çocuğun
öksürmekten karınları ağrıdı artık keyfi iyi ama yemek yiyemiyor uyuyamıyor..
Bu neden olur hocam? Rahatlatmak için ne yapabilirim?? Alerjik öksürükle diğer öksürükleri nasıl ayırt edicez? Bu dropolev şurubu kullanmalımıyım?? |
|
![]() |
|
aycakerem ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03 Eki 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 112 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı aycakerem
![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam nolur yardım edin akşam şu saat oldu hala hiç durmadan
öksürüyor ve 2 gündür böyle çok şiddetli bir öksürük balgamsız kuru ciğerden.. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım :(
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı aycakerem
hocam şimdi de ateşlendi şimdi ölçtüm 38.5 derece. yarın bir kan tahlili fln yaptırayım mı?
4-5 gün sonra tekrar ateş olması normal mi?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118362 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Allerjik filan degil, doktorunuzun kerizligi... Bir Gribi bile teshis etmekten aciz.. Antibiyotigi bosuna verdiniz, butun ilaclari kesin ve sadece: Limonlu bal, Serum fiz ve ColdMix kullanbin..
2-3 hafta surecek, merak etmeyin, Eski mailleri okuyun, ilerde sicak su buhari da gerekebilecek.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı aycakerem
hocam ama antibiyotik verdikten 12 saat sonra ateş düştü. Ateş düşürücülerle bile düşmüyordu.
Normalde ben wbc baktırmadan vermiyodum antibiyotik ama boğazları beyazdı ve ateş 41 dereceydi. ve bu öksürük ve 2. ateşlenmesi 4 gün sonra başladı. 4 gün boyunca ateş öksürük de olmadı. acaba viral enf sonradan mı başladı?? Bir de size şu burundan sürüntü alınarak yapılan ınfluenza testini sorucam,güvenirliği nedir? Kan aldırmak her zmn kolay olmuyor gripten şüphelendiğimizde direk bu testi yaptırsak?? ve piyasadaki enfluvir, tamiflu gibi ilaçlar hakkında ne düşünüyorsunuz hocam?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118362 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
ATES yaninda; agizda pis koku ve dil ustunde kalin pas tabakasi varsa; Antibiyotik gerekir. Antibiyotik verildikten sonra; tek basina ates dusmesinin bir anlami yoktur. Beraberinde, BUTUN arazlarin kaybolmasi gerekir. Influenza testi yerine, bu dedigim arazlara bakin. Enfluvir ve Tamiflu her hastaya VERILMEZ!!! Hastaneye yatacak kadar agir Grip gecirenlere uygulanir. Lutfen okuyun... Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 14 Oca 2017 Saat 19:45 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı aycakerem
Hocam 2013 yılından beri sizi takip ediyorum. ben oğlumu 2 yaşından sonra sayenizde doktora götürmedim.
Dediklerinizi harfiyen uyguladım ve inanın 150 sayfa maili ben üşenmedim okudum ondan sonra size yazdım. Şimdi 2. gebeliğimin 8. ayındayım inşallah bu bebeğimi sizden öğrendiklerim sayesinde daha bilinçli büyütücem. şimdi ilk oğlum martta 5 yaşını dolduruyor. Şimdiye kdr wbc 15.5 değerini referans aldık bundan sonra wbcnin hangi değerini referans almalıyım?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Ilk sayfada; yasa gore WBC degerleri yazili.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|