Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - aşırı öksürük
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumaşırı öksürük

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
aycakerem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 112
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aycakerem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: aşırı öksürük
    Gönderim Zamanı: 13 Oca 2017 Saat 11:59

Hocam merhaba,

5 yaşındaki oğlum pazar günü hafif ateşlenmeye başladı pazartesi gecesi 40.5 derece ateş oldu ve ateşini düşürmekte çok zorlandık kusması da vardı. 

Hastanede uzunn ve kısa olan streptokok A testlerini yaptırdım ikisi de negatif çıktı. Doktora götürdüm boğazları bembeyazdı bana da gösterdi. Croxilex 400 anntibiyotik 10 gün  verdi. Antibiyotiğe başladıktan 1 gün sonra ateş düştü. Fakat sonrasında aşırı derecede kuru ve şiddetli öksürük başladı. 2 gündür gece ve gündüz hiç durmadan konuşamacak şekilde tan tan bir öksürüğü var ve  sabahları çok hapşuruyor. Yılda 2-3 kere bu tarz öksürük oluyor. Sizin öksürük tablonuza göre bu alerjik öksürük mü neden anlayamadım. Doktora tekrar sorduğumda dropolev şurup verdi. Çocuğun öksürmekten karınları ağrıdı artık keyfi iyi ama yemek yiyemiyor uyuyamıyor.. Bu neden olur hocam? Rahatlatmak için ne yapabilirim??

Alerjik öksürükle diğer öksürükleri nasıl ayırt edicez? Bu dropolev şurubu kullanmalımıyım??

Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aycakerem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Oca 2017 Saat 18:46
hocam nolur yardım edin akşam şu saat oldu hala hiç durmadan 
 öksürüyor ve 2 gündür böyle çok şiddetli bir öksürük balgamsız kuru ciğerden..
 Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım :(  
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aycakerem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Oca 2017 Saat 22:43
hocam şimdi de  ateşlendi şimdi ölçtüm 38.5 derece. yarın bir kan tahlili fln yaptırayım mı? 
 4-5 gün sonra tekrar ateş olması normal mi?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118362
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Oca 2017 Saat 08:38
Allerjik filan degil, doktorunuzun kerizligi...  Bir Gribi bile teshis etmekten aciz..
Antibiyotigi bosuna verdiniz, butun ilaclari kesin ve sadece: Limonlu bal, Serum fiz ve ColdMix kullanbin..
2-3 hafta surecek, merak etmeyin, Eski mailleri okuyun, ilerde sicak su buhari da gerekebilecek.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aycakerem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Oca 2017 Saat 14:11
hocam ama antibiyotik verdikten 12 saat sonra ateş düştü. Ateş düşürücülerle bile düşmüyordu. 
Normalde ben wbc baktırmadan vermiyodum antibiyotik ama boğazları beyazdı ve ateş 41 dereceydi.
ve bu öksürük ve 2. ateşlenmesi 4 gün sonra başladı. 4 gün boyunca ateş öksürük  de  olmadı. 
acaba viral enf sonradan mı başladı?? 
Bir de size şu burundan sürüntü alınarak yapılan ınfluenza testini sorucam,güvenirliği nedir? 
Kan aldırmak her zmn kolay olmuyor gripten şüphelendiğimizde direk bu testi yaptırsak??
ve piyasadaki enfluvir, tamiflu gibi ilaçlar hakkında ne düşünüyorsunuz hocam?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Oca 2017 Saat 19:43
ATES yaninda; agizda pis koku ve dil ustunde kalin pas tabakasi varsa; Antibiyotik gerekir.
Antibiyotik verildikten sonra; tek basina ates dusmesinin bir anlami yoktur. Beraberinde, BUTUN arazlarin
kaybolmasi gerekir.

Influenza testi yerine, bu dedigim arazlara bakin.
Enfluvir ve Tamiflu her hastaya VERILMEZ!!!  Hastaneye yatacak kadar agir Grip gecirenlere uygulanir.
Lutfen okuyun...

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 14 Oca 2017 Saat 19:45
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aycakerem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Oca 2017 Saat 22:30
Hocam 2013 yılından beri sizi takip ediyorum. ben oğlumu 2 yaşından sonra sayenizde doktora götürmedim.
Dediklerinizi harfiyen uyguladım ve inanın 150 sayfa maili ben üşenmedim okudum ondan sonra size yazdım.
Şimdi 2. gebeliğimin 8. ayındayım inşallah bu bebeğimi sizden öğrendiklerim sayesinde daha bilinçli büyütücem.
şimdi ilk oğlum martta 5 yaşını dolduruyor. Şimdiye kdr wbc 15.5 değerini referans aldık bundan sonra wbcnin 
hangi değerini referans almalıyım? 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Oca 2017 Saat 05:15
Ilk sayfada; yasa gore WBC degerleri yazili.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.