Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

aşırı öksürük

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=55380
Tarih: 25 Ağu 2025 Saat 01:55

Konu: aşırı öksürük
Mesajı Yazan: aycakerem
Konu: aşırı öksürük
Mesaj Tarihi: 13 Oca 2017 Saat 11:59

Hocam merhaba,

5 yaşındaki oğlum pazar günü hafif ateşlenmeye başladı pazartesi gecesi 40.5 derece ateş oldu ve ateşini düşürmekte çok zorlandık kusması da vardı. 

Hastanede uzunn ve kısa olan streptokok A testlerini yaptırdım ikisi de negatif çıktı. Doktora götürdüm boğazları bembeyazdı bana da gösterdi. Croxilex 400 anntibiyotik 10 gün  verdi. Antibiyotiğe başladıktan 1 gün sonra ateş düştü. Fakat sonrasında aşırı derecede kuru ve şiddetli öksürük başladı. 2 gündür gece ve gündüz hiç durmadan konuşamacak şekilde tan tan bir öksürüğü var ve  sabahları çok hapşuruyor. Yılda 2-3 kere bu tarz öksürük oluyor. Sizin öksürük tablonuza göre bu alerjik öksürük mü neden anlayamadım. Doktora tekrar sorduğumda dropolev şurup verdi. Çocuğun öksürmekten karınları ağrıdı artık keyfi iyi ama yemek yiyemiyor uyuyamıyor.. Bu neden olur hocam? Rahatlatmak için ne yapabilirim??

Alerjik öksürükle diğer öksürükleri nasıl ayırt edicez? Bu dropolev şurubu kullanmalımıyım??

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 13 Oca 2017 Saat 18:46
hocam nolur yardım edin akşam şu saat oldu hala hiç durmadan 
 öksürüyor ve 2 gündür böyle çok şiddetli bir öksürük balgamsız kuru ciğerden..
 Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım :(  

Mesaj Tarihi: 13 Oca 2017 Saat 22:43
hocam şimdi de  ateşlendi şimdi ölçtüm 38.5 derece. yarın bir kan tahlili fln yaptırayım mı? 
 4-5 gün sonra tekrar ateş olması normal mi?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 14 Oca 2017 Saat 08:38
Allerjik filan degil, doktorunuzun kerizligi...  Bir Gribi bile teshis etmekten aciz..
Antibiyotigi bosuna verdiniz, butun ilaclari kesin ve sadece: Limonlu bal, Serum fiz ve ColdMix kullanbin..
2-3 hafta surecek, merak etmeyin, Eski mailleri okuyun, ilerde sicak su buhari da gerekebilecek.

Mesaj Tarihi: 14 Oca 2017 Saat 14:11
hocam ama antibiyotik verdikten 12 saat sonra ateş düştü. Ateş düşürücülerle bile düşmüyordu. 
Normalde ben wbc baktırmadan vermiyodum antibiyotik ama boğazları beyazdı ve ateş 41 dereceydi.
ve bu öksürük ve 2. ateşlenmesi 4 gün sonra başladı. 4 gün boyunca ateş öksürük  de  olmadı. 
acaba viral enf sonradan mı başladı?? 
Bir de size şu burundan sürüntü alınarak yapılan ınfluenza testini sorucam,güvenirliği nedir? 
Kan aldırmak her zmn kolay olmuyor gripten şüphelendiğimizde direk bu testi yaptırsak??
ve piyasadaki enfluvir, tamiflu gibi ilaçlar hakkında ne düşünüyorsunuz hocam?

Mesaj Tarihi: 14 Oca 2017 Saat 19:43
ATES yaninda; agizda pis koku ve dil ustunde kalin pas tabakasi varsa; Antibiyotik gerekir.
Antibiyotik verildikten sonra; tek basina ates dusmesinin bir anlami yoktur. Beraberinde, BUTUN arazlarin
kaybolmasi gerekir.

Influenza testi yerine, bu dedigim arazlara bakin.
Enfluvir ve Tamiflu her hastaya VERILMEZ!!!  Hastaneye yatacak kadar agir Grip gecirenlere uygulanir.
Lutfen okuyun...

Mesaj Tarihi: 14 Oca 2017 Saat 22:30
Hocam 2013 yılından beri sizi takip ediyorum. ben oğlumu 2 yaşından sonra sayenizde doktora götürmedim.
Dediklerinizi harfiyen uyguladım ve inanın 150 sayfa maili ben üşenmedim okudum ondan sonra size yazdım.
Şimdi 2. gebeliğimin 8. ayındayım inşallah bu bebeğimi sizden öğrendiklerim sayesinde daha bilinçli büyütücem.
şimdi ilk oğlum martta 5 yaşını dolduruyor. Şimdiye kdr wbc 15.5 değerini referans aldık bundan sonra wbcnin 
hangi değerini referans almalıyım? 

Mesaj Tarihi: 15 Oca 2017 Saat 05:15
Ilk sayfada; yasa gore WBC degerleri yazili.

Mesaj Tarihi: 15 Oca 2017 Saat 12:34
hocam orada 2-9 yaş arası 4-12 yazıyor. Fakat ben, siz 5 yaşına kdr 15.5 dediğiniz için 15.5 değerini aldım.
o yüzden tekrar sordum

Mesaj Tarihi: 15 Oca 2017 Saat 19:31
2-9 yas; gordugunuz gibi cok UZUN bir sure.. Bunun ICINDE; 5 yasinda; 15,5 dur..

Mesaj Tarihi: 16 Oca 2017 Saat 16:46
yani şimdi bundan sonra 12  değeri mi geçerli olacak ben hala anlamadım kusura bakmayın

Mesaj Tarihi: 16 Oca 2017 Saat 19:57
Eski mailleri okuyun.. Cok anlattim...

Mesajı Yazan: turnam
Mesaj Tarihi: 17 Oca 2017 Saat 00:58
merhabalar hocam bende daha once kizim hastalandiginda wbc degeri 14 cikmisti ilk sayfadaki wbc degerini bakarak antb verdim sonra sizin grip. ile ilgili maillerinizi okudukca ordaki degerin hatali oldugunu farkettim bu durumda ordaki degerlerin degismesi gerekmezmi

Mesaj Tarihi: 17 Oca 2017 Saat 03:32
Ben degistirmeyi denedim, sistem benim girmeme musade etmiyor.
Pek cok kereler belirttim..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat