Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Hizli Soluma(grip)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumHizli Soluma(grip)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zeynepp Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 200
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zeynepp Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Hizli Soluma(grip)
    Gönderim Zamanı: 15 Kas 2014 Saat 13:02
Hocam kizim 6 yasinda bu yil birinci sinifa basladik.Griplerde hemen basladi.Ateşsiz ayakta fakat burnu tikali ve oksuruklu geçiyor griplerimiz.Fakat son bir aydir daha hizli ve sesli nefes alip veriyor gibi .Hatta bu sabah karin agrisiyla ve kusmayla uyandik ateş yok halsizligi var uykuda solunumunu saydim dak 32 .Atessizde zature oluyor diye okumuştum öyle birşey olabilir mi?Ne yapmaliyim acile goturmelimiyim? Saygilarimla...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119385
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Kas 2014 Saat 18:40
Acil bir seyi yok... Grip geciriyor.
Atessiz zaturre; Dunya'da BIR TEK, TURKIYE'DE olur... Yerseniz... Onlar; Grip teshis ETMEMEYE, yeminlidirler.. Grip diyemeyince, ne diyecek??? Salak-salak; "Atessiz Zaturre" diyecek...

"Istanbul Bronsiti" diye k.c.ndan hastalik ismi uyduran hocalarin yesirtirdigi doktorlar da; aha iste, bu kadar olur...

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 15 Kas 2014 Saat 18:41
Yukarı Dön
spancm Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 338
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı spancm Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Kas 2014 Saat 23:53
Hocam solunum sayisinin artmasi ve sıkıntılı solunum zatuure veya akciger sıkıntısı disinda bir sebepten olabilir mi (krup haric)?boyle bir durumda ventolin pulmicort onermiyorsunuz ne yapmamiz gerekir ? Hem cocuga hem bize rahatlama acisindan....
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119385
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Kas 2014 Saat 05:00
Esas; Astim veya Bronsitte, "solunum sikintisi" olur... Zaturre'de ise; oksuruk on plandadir.
Tabii, Astim ve Bronsitte; ATES OLMAZ, Zaturrede; mutlaka olur.
Kan sayimi yapilirsa,; Astim ve Bronsitte:WBC degeri normaldir, Zaturrede asiri yuksektir.

Gunde: 3x1 olcek, Bricanyl surup baslayin, Pazartesi sonucu konusalim..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 16 Kas 2014 Saat 05:05
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.