Hizli Soluma(grip)
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=46237
Tarih: 30 Eki 2025 Saat 17:48
Konu: Hizli Soluma(grip)
Mesajı Yazan: zeynepp
Konu: Hizli Soluma(grip)
Mesaj Tarihi: 15 Kas 2014 Saat 13:02
|
Hocam kizim 6 yasinda bu yil birinci sinifa basladik.Griplerde hemen basladi.Ateşsiz ayakta fakat burnu tikali ve oksuruklu geçiyor griplerimiz.Fakat son bir aydir daha hizli ve sesli nefes alip veriyor gibi .Hatta bu sabah karin agrisiyla ve kusmayla uyandik ateş yok halsizligi var uykuda solunumunu saydim dak 32 .Atessizde zature oluyor diye okumuştum öyle birşey olabilir mi?Ne yapmaliyim acile goturmelimiyim? Saygilarimla...
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Kas 2014 Saat 18:40
Acil bir seyi yok... Grip geciriyor.
Atessiz zaturre; Dunya'da BIR TEK, TURKIYE'DE olur... Yerseniz... Onlar; Grip teshis ETMEMEYE, yeminlidirler.. Grip diyemeyince, ne diyecek??? Salak-salak; "Atessiz Zaturre" diyecek...
"Istanbul Bronsiti" diye k.c.ndan hastalik ismi uyduran hocalarin yesirtirdigi doktorlar da; aha iste, bu kadar olur...
|
Mesajı Yazan: spancm
Mesaj Tarihi: 15 Kas 2014 Saat 23:53
|
Hocam solunum sayisinin artmasi ve sıkıntılı solunum zatuure veya akciger sıkıntısı disinda bir sebepten olabilir mi (krup haric)?boyle bir durumda ventolin pulmicort onermiyorsunuz ne yapmamiz gerekir ? Hem cocuga hem bize rahatlama acisindan....
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 16 Kas 2014 Saat 05:00
Esas; Astim veya Bronsitte, "solunum sikintisi" olur... Zaturre'de ise; oksuruk on plandadir.
Tabii, Astim ve Bronsitte; ATES OLMAZ, Zaturrede; mutlaka olur.
Kan sayimi yapilirsa,; Astim ve Bronsitte:WBC degeri normaldir, Zaturrede asiri yuksektir.
Gunde: 3x1 olcek, Bricanyl surup baslayin, Pazartesi sonucu konusalim..
|
|