Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - gunde 3-4 kere kaka
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumgunde 3-4 kere kaka

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
CeydaK Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 40
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı CeydaK Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: gunde 3-4 kere kaka
    Gönderim Zamanı: 12 Haz 2014 Saat 10:55

Hocam merhabalar,

oglum 7,5 aylik, 69 cm boyu, kilosu 8250..

1. sorum:  7. ayina kadar 8 gunde bir kaka yapiyordu, hardal sari kivaminda idi ..dediginize gore iyi..fakat son 1.5 haftadir hergun gunde 3-4 kere kaka yapmaya basladi..15 gun once kilosu 8250 idi belki zayiflamistir bile..disi yuzunden diyor herkes ama siz buna katilmiyorsunuz normalde, ozaman neden olabilir? bakteri mi kapti sizce?

kakasi bu 15 gunun ilk gunlerinde yine hardal sarisi ve bu kivamda idi ama son gunlere dogru ishal gibi olmaya basladi..

yedigi birseyleri mi sindiremiyor acaba Kadir Bey?kakasinda puturlu puturlu beyaz seyler var..hani peyniri sindirememis gibi..gunde 3-4 kere kaka cok degil mi? bazisi beline kadar bazisi azicik oluyor..

sabah kahvalti; gunluk sut ile bebe biskuvisi , 1 sari yumurta, beyaz peyniri muhallebi gibi yapip veriyoruz, oglen corba..aksam muzlu pirinc unlu ve bir kasik pekmez ile muhallebi yapiyoruz..
aralarda gun boyunca toplam 400 cc anne sutu iciyordur..1-2 kere de aptamil devam sutu veriyoruz (240cc kadar)..dokunan birsey olabilir mi bu menude?

2. sorum: yazilarinizdan gunluk sut verin dediginizi okudum, birkac kere denedim, birturlu aldiramadim kadir bey..sulandirip verdim sulandirmadan verdim, her markayi denedim almadi, oguyor..mecbur aptamile dondum..gunluk sutu aldirabilmem icin baska tavsiyeniz var mi?
bende bu formul mamalari birakmak istiyorum icime sinmiyor..

3. sorum: menusunde eksik fazla var mi? (yogurt ekleyecegim)

4. soru: bebe biskuvisi zararli diyorlar, nedersiniz, cok sekerli gercekten..

sizi cok seviyoruz, kitaba basladiniz mi:)

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118143
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Haz 2014 Saat 11:12
Anlattiklarinizin hepsi normal.. Hastalik degil.
Kutu sutunu, bir muddet sonra, mama ile yari-yariya karismis olarak verin, (120ml sut+120ml mama)Alistikca, sut miktarini arttirip, mamayi azaltarak kesin.
Eksik bir sey yok, yogurt deneyin.
Bebe biskuvileri zararli degil, gecmiste, "Acry-amide" olusuyor diye tatava etmislerdi, ama pisirilen butun unlu gidalarda bu maddenin olustugunu ogrendiklerinde, konu konusulmaz oldu.
Bu tip sarlatanlar, her sene bir yalani bu sekilde ortaya atip, cekilirler, bazi aptallarda inanir.
Yok biberonlarda; "bis-Phenol-A" maddesi varmisda zararli imis idi ne oldu?? Yazar kasalarin, "Termal kagitlarinin" bu madde ile kapli oldugu ve her elleniste, biberonlardakinlerden cok daha fazlasinin alindigi halde bir sey olmadigi gosterildi de ne oldu?? Benim bu konudaki makalelerimi okuyun.
Daha bunlar gibi neler var.
Yukarı Dön
mürur Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 138
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mürur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Haz 2014 Saat 00:30
kadir bey çok özür dileyerek size buradan bi soru sormak istiyorum.Çünkü çok uğraştım ama nedense giriş yapamadım.ishal ile ilgili bölümü okudum oğlumun ağlamalarından fırsat buldukça..11 aylık 12.5 kg ağırlığındaki oğlum iki gündür ateşle beraber(38 i geçmeyen)ishal ve şiddetli karın ağrısı çekiyoruz.Kusma sadece akşam bi miktar muz verdikten sonra oldu.karın ağrısından çok huzursuz olunca çaresiz bi ölçk dolven verdim.sizden öğrendiğim kadarıyla ateş,ishal ve kusma rota teşhisi..buarada rota aşılarını oldu.tedavi gereksiz ama hastaneye götürmedim.bu karın ağrısı azalacağı yerde ikinci gün daha da şiddeti arttı.sizce
1-derhal hastaneye götürmeli miyim?
2-dolven etkisini kaybedince tekrar vereyim mi?çünkü çok ağlıyor..böyle 5 dakkada bi nöbet şeklinde..
tekrar kusura bakmayın lütfen çok zordayız..
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Haz 2014 Saat 10:24
Ishal basladiktan sonar, kusma devam ediyorsa, Rotavirus veya diger "Viral ishallerden" biridir.Tedavisi yoktur, Emedur vererek, kusmayi azaltin ve bir seyler yemesini saglayin. Barsaklar bosaldiginda agri olur.
Su kaybindan suphe ettiginizde, hastaneye goturun.. Eski mailleri okuyabildiginiz kadar okuyun.
Birde dikkat edin, boyle ishallerde agri; gelip-gecicidir.. Agri devamli olup, siddeti devamli artarsa, Apandisit gibi ameliyatlik bir durum olabilir, atlamiyalim.   
Yukarı Dön
mürur Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 138
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mürur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Haz 2014 Saat 12:47
cevabınız için çok teşekkürler...Zaten okuduklarımla nasıl hareket edeceğimi öğrendim sayenizde.ağrı dediğiniz gibi geçici.Şuan keyfi yerinde iştahsız ama anne sütü bolbol alıyor.obeziteden korktuğum için beslenmesini pek önemsemiyorum nasılsa anne sütü alıyor öyle değil mi?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Haz 2014 Saat 21:14
Evet, oyle.. Anne sutunu gittigi kadar verin. Yetmediginde ek gida baslarsiniz, bunun icin de eski mailleri okuyun, cok anlatildi.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.