Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Grip aşısı dozu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumGrip aşısı dozu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 539
Mesajın Direkt Linki Konu: Grip aşısı dozu
    Gönderim Zamanı: 04 Eki 2013 Saat 14:32
Sayın hocam üyelerin size yazdığı geçmiş mesajları okuduğumda 8 yaş altındaki çocuklarda yapılacak olan grip aşısının 1 ay arayla 2 doz yapılması gerektiğini okudum. Biz yetişkinlerde bu mevsimde vurulduğumuz aşı tek doz ve sene de 1 defa yapılan grip aşısı neden çocuklarda 1 ay arayla 2 tek doz yapılması gerektiğini size danışmak istedim. Sene de 1 defa sadece 1 tek doz yapılmasında bu aşı etki etmiyor mu ? Bu arada kızım 23 aylık hiç grip aşısı yaptırmadım çünkü kreşe gitmiyor. Biz kendimize yaptıracağız . ama seneye kreşe gidecek ve yapılması gerekecek. Görüşleriniz benim için çok önemli.Saygılarımı iletiyorum.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118425
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eki 2013 Saat 20:13
Kucuk cocuklar, eriskinler gibi cok sayida Grip gecirmedikleri icin, tek doz asi, asi reaksiyonu uyaramiyor. Bu sebeple; ILK DEFA asi olan 8yas alti cocuklara, 1 ay ara ile 2 dozda asi uygulaniyor. Ilerki senelerde,asilanmis cocuklara; 8 yasindan kucuk olsalar bile tek doz asi yapiliyor.
Yukarı Dön
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 539
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eki 2013 Saat 20:22
Hocam şimdi biz 2 yaşı bitirdik ve bu sene 1 ay arayla 2 defa tam doz yaptıracağız. Seneye artık 1 defa tek doz yaptıracağız doğru anladım değilmi? Yanlışlık yapmak istemiyorum. Saygılarımla.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118425
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eki 2013 Saat 20:40
Dogru.. Sadece ilk defa Grip asisi olacak (8 yasindan kucuk) cocuklara 2 dozda yapiliyor.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.