Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Grip aşısı dozu

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Aşılar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=40432
Tarih: 29 Ağu 2025 Saat 22:29

Konu: Grip aşısı dozu
Mesajı Yazan: özüdoğru
Konu: Grip aşısı dozu
Mesaj Tarihi: 04 Eki 2013 Saat 14:32
Sayın hocam üyelerin size yazdığı geçmiş mesajları okuduğumda 8 yaş altındaki çocuklarda yapılacak olan grip aşısının 1 ay arayla 2 doz yapılması gerektiğini okudum. Biz yetişkinlerde bu mevsimde vurulduğumuz aşı tek doz ve sene de 1 defa yapılan grip aşısı neden çocuklarda 1 ay arayla 2 tek doz yapılması gerektiğini size danışmak istedim. Sene de 1 defa sadece 1 tek doz yapılmasında bu aşı etki etmiyor mu ? Bu arada kızım 23 aylık hiç grip aşısı yaptırmadım çünkü kreşe gitmiyor. Biz kendimize yaptıracağız . ama seneye kreşe gidecek ve yapılması gerekecek. Görüşleriniz benim için çok önemli.Saygılarımı iletiyorum.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Eki 2013 Saat 20:13
Kucuk cocuklar, eriskinler gibi cok sayida Grip gecirmedikleri icin, tek doz asi, asi reaksiyonu uyaramiyor. Bu sebeple; ILK DEFA asi olan 8yas alti cocuklara, 1 ay ara ile 2 dozda asi uygulaniyor. Ilerki senelerde,asilanmis cocuklara; 8 yasindan kucuk olsalar bile tek doz asi yapiliyor.

Mesajı Yazan: özüdoğru
Mesaj Tarihi: 04 Eki 2013 Saat 20:22
Hocam şimdi biz 2 yaşı bitirdik ve bu sene 1 ay arayla 2 defa tam doz yaptıracağız. Seneye artık 1 defa tek doz yaptıracağız doğru anladım değilmi? Yanlışlık yapmak istemiyorum. Saygılarımla.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Eki 2013 Saat 20:40
Dogru.. Sadece ilk defa Grip asisi olacak (8 yasindan kucuk) cocuklara 2 dozda yapiliyor.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat