|
KIZIL |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | |
Cocuklarimicin ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24 Eki 2024 Konum: Kahramanmaras Durum: Aktif Değil Puanlar: 43 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Cocuklarimicin
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 Kas 2024 Saat 23:49 |
Hocam hayırlı akşamlar dün akşam size kulak için genel bilgi başlığında yazmıştım resimleri görüp kızıl demiştiniz.dokuntu fazlalasti deri yüzeyi tavuk derisi gibi dili cilek dil oldi.gece kasinti ve ates artiyor.bugun 3.gundeyiz.bugun doktora götürdük streptokok testi yaptı (bademcikten sürüntü aldi) çok doğru alamadığını söyledi cocuk çok cirpindi.sonuclar bir gün sonra çıkar dedi yarında haftasonu olduğu için doktorla gorusemeyecegiz en erken pazartesi görebilecek sonuçları o zaman da kritik dönem olur deposilin igne veya antibiyotik için dedi ve bugün augmentin(600 mg) yazdı ve 10 gün kullanmamizi söyledi.deposilini sonuclar cikmadan vurdurmak dogru olmaz dedi.deposilin igne esittir 10 gun agizdan alinan antibiyotik dedi .sizin kızıl ile ilgili yazınızı okudum siz antibiyotik (400 mg) 20 gün kullanım onermissiniz.
Kafam cok karışık hocam. Bu hastalık ne kadar sürer? UYGULANAN TEDAVI DOGRU MU? Bu hastalık tekrarlar mi? Bu hastalık tedavi edilmezse kalp romatizmasi oluşur mu? Şimdiden vereceginiz değerli bilgiler için teşekkür ederim çok sagolun
Düzenleyen Cocuklarimicin - 09 Kas 2024 Saat 00:00 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119753 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Kızıl tedavisi çok basittir!! İlk antibiyotik dozundan sonra(Augmentin bile olur) 12 saat sonra hastalık iyileşir!
Bu gerzeklerin ortasında kaldığınız için hemen Augmentini verin. Uzun süreli antibiyotik; tekrar Streptokok alınmasını önlemek içindir! Bu gerzeklerin anlamadıkları da tam da BUDUR! Zira; Kalp romatizması veya Nefrit yapan Streptokoklar değil, bu bakteriye karşı oluşan antikorlardır. Defalarca Streptokok bakterisi alınıp da, antikor seviyesi bir "kritik eşiği" aştığında antikorlar Streptokok zannederek, kalp zarına veya böbrek zarına zarar verirler. ZİRA bu zarlar Streptokokların dış zarlarına yapı olarak çok benzerler! Deposilin, 1 ay boyunca yeni Streptokok alınmasını önler!! Burada önemli olan, tedavi edici doz değil, bakteri alımını önleyen dozdur!!! Dediğim gibi Streptokoklar ilk doz Penisilin veya herhangi bir antibiyotik ile 12 saatte yok olurlar! Bir ay süre ile yeni Streptokok alınmadığında, antikorlar eski seviyelerine inerler ve hastalık yapma riski yok olur. Bu bilgileri Tıp fakültelerinde anlatmazlar! Onlar için varsa yoksa; - Her öksürene Astım (veya şimdi olduğu gibi Zatürre) - Her döküntüye;Allerji demesini öğretmek önemlidir! Streptokok bakterilerine; "beta virüsü" diyen doktorlarla işiniz çok zor!! Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 09 Kas 2024 Saat 08:49 |
|
![]() |
|
Cocuklarimicin ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24 Eki 2024 Konum: Kahramanmaras Durum: Aktif Değil Puanlar: 43 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Cocuklarimicin
Hocam bulunduğumuz ilde tip çocuk açıldı alerji gelişmiştir seyip çocuğa avil dekort ve agrinkesici şurup ve bulantı ilacı yazmışlar almadım içilmedi.sayenizde kızıl olduğunu öğrenip çocuk polikligine başvurdum.almis oldugu streptokok testi pozitif çıktı ve hastalığın belirtilerinin 3.gununde antibiyotik (augmentin) kullanmaya başladık.siz olmasa idiniz cahilce o alerji iğnesini yaptırıp bulantı ilacını kullanacaktır.allah sizden razı olsun.
Hocam hastalığın 3.gunu antibiyotik başlamak için geç midir peki
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Cocuklarimicin
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119753 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Boğaz kültürünü yapan desen; ayrı bir salak!
Boğaz kültürü; "A-grubu" olup olmadığını söyleyemez!! Sadece " beta-Hemoliz" olup olmadığını söyler! Esas yapılması gereken, "Strep-A Testi" dir. Bu test, 10 dakikada sonuç verir! Bir tek bu test ve Bacitrasin testi "A-Grubu" olup olmadığı hakkında fikir verebilir. Geç tedavi edilmesi önemli değil, tekrar tekrar alması önemli. SAKIN Streptokoklar konusunda Türk doktorlarına bir şey sormayın. Hiçbir şey bilmezler. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 09 Kas 2024 Saat 14:03 |
|
![]() |
|
BeyzaL ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03 Oca 2023 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 80 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kusura bakmayın hocam farklı başlık açmak istemedim. Oğlum (9.5 yaş) cumartesi günü ateşlendi 39lara ulaştı. Boğaz ve baş ağrısı, huzursuzluğu vardı. Dilde çilek görüntüsü, ağız kokusu yoktu. Ertesi gün ateşi kendiliğinden düştü. Boğaz ağrısının da bugün tamamen geçtiğini söylüyor. Bugün vücudum kaşınıyor dedi. Karın bölgesinde, özellikle boxer bölgesinde güneş yanığı tarzında kızarıklıklar var. İki yıl önce çilek dil tablosu ile deposilin kullanmıştık. Bu sefer yaşadığımız ile ilgili yorumunuz nedir rica etsem bilgilendirir misiniz?
Düzenleyen BeyzaL - 11 Kas 2024 Saat 11:14 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Resimler açılmıyor
|
|
![]() |
|
BeyzaL ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03 Oca 2023 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 80 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Düzenledim hocam tekrar baksanız rica etsem
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|